Форум >
Публикувано на 02-02-2009 12:40 | здравни осигуровки
Възможно ли е да се заплатят здравните осигуровки в България занапред и да не се удържат в UK?
Публикувано на 02-02-2009 14:39 | RE: здравни осигуровки
Аз мисля, че не е възможно.Това, което ни правят тук уж като някакъв вид застраховка, стига до толкова, че да те заведат на преглед при лекар, което не бива да ви успокоява.В Англия съквартирантите ми се разболяха, не можеха да свалят температурата, имаха силна кашлица и отидоха на лекар, който като лек изписва единствено аспирин или аналгин 

Ние им помогнахме с антибиотиците, които си бяхме взели от България, след което родителите им изпратиха колет с лекарства.
Моят съвет е, всеки да си вземе различни лекарства, било то и да не ви потрябват!

Ние им помогнахме с антибиотиците, които си бяхме взели от България, след което родителите им изпратиха колет с лекарства.Моят съвет е, всеки да си вземе различни лекарства, било то и да не ви потрябват!
Публикувано на 02-02-2009 14:41 | RE: здравни осигуровки
Аз казах на колежката, че тва ако е вярно ще я водя по кръчми. 

Иначе една добра новина. NIC се начислява вече на сумата над 105 паунда.
Което прави 77 пи по-малко седмично!

Иначе една добра новина. NIC се начислява вече на сумата над 105 паунда.

Което прави 77 пи по-малко седмично!

Редактирано от Ivo на 03-02-2009 10:29
Публикувано на 05-02-2009 18:14 | RE: здравни осигуровки
хора преди да замините кадето и да е си изкараите европеиска здравнаоосигорителна карта - издаватги в здравната каса и струват 0,12стотинки и маи искаха 1 или 2 снимки , чакасе 12 дена, но недаи си боже нешто по сериозно ви се случе в чужбина те покриват доста от разходите , и като си трагните за БГ си изискаите документ S104 от и аз незнам точно от каде :? но ако го имате няма да се налага де си плащтате здравните за месеците които ви е нямало
Публикувано на 14-02-2009 12:37 | RE: здравни осигуровки
Ти този S104 там откъде го взе? 

Публикувано на 28-02-2009 13:29 | RE: здравни осигуровки
E to vsi4ki imame tazi karta,ama tozi S104 ot kade da go vzemem ?
Публикувано на 16-03-2009 11:04 | RE: здравни осигуровки
Днес и аз подадох заявление за ЕЗОК,трябваше ми една снимка, копие на лична карта и 0,12 стотинки...ще е готова на 1април.
Публикувано на 16-03-2009 12:22 | RE: здравни осигуровки
Аз май доста късно се включвам....
Картата се казава Европейска здравноосигурителна карта. Купува се само заявлението, което доста прилича на това за паспорт, лична карта и т.н. Безплатна е. Изисква се една снимка - паспортен формат. Проверете къде точно във вашия град ги издават. Не я подминавайте така, защото не струва кой, знае колко, а става въпрос за здравето.
2. Формуляра се взема от НЗОК - там дето се плащат осигуровките... В този случай при престой над 180 дни в чужбина не дължите здравни осигуровки.
Надявам се, че съм била полезна на някой, въпреки късното включване.
Картата се казава Европейска здравноосигурителна карта. Купува се само заявлението, което доста прилича на това за паспорт, лична карта и т.н. Безплатна е. Изисква се една снимка - паспортен формат. Проверете къде точно във вашия град ги издават. Не я подминавайте така, защото не струва кой, знае колко, а става въпрос за здравето.
2. Формуляра се взема от НЗОК - там дето се плащат осигуровките... В този случай при престой над 180 дни в чужбина не дължите здравни осигуровки.
Надявам се, че съм била полезна на някой, въпреки късното включване.
Публикувано на 24-03-2009 16:26 | RE: здравни осигуровки
ta kade podava6 dokumentite v smisal v koq instituciq v uk 6toto ako si q darji6 v teb nqma smisal da si q vadi6
Публикувано на 24-03-2009 17:08 | RE: здравни осигуровки
Документите за да не ти текат здравни осигуровки за повече от 180 дни работа в чужбина се подават в Здравната каса в града, в който живееш в България.
А за Европейската здравна карта провери сама в интернет къде се издават в твоя град.
Всичко това се прави докато си в България... От Англия едва ли ще можеш да си издадеш документ... Все пак ти отиваш там с временно разрешително за работа.
А за Европейската здравна карта провери сама в интернет къде се издават в твоя град.
Всичко това се прави докато си в България... От Англия едва ли ще можеш да си издадеш документ... Все пак ти отиваш там с временно разрешително за работа.
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители
ВХОД