Форум >
Публикувано на 17-03-2011 16:05 | RE: HMRC E104
Понеже счетоводителката ни тръгна да ми обяснява, че нямало как да се осигурявам на две места, което мен силно ме съмнява.
Редактирано от amrita на 17-03-2011 16:05
Публикувано на 17-03-2011 16:07 | RE: HMRC E104
Аз пак не разбрах кое точно питаш.
Ако питаш дали можеш да си плащаш осигорувки - че то на нашата държава пари само дай, няма да ти откажат.
Иначе ако говориш за прехвърляне на осигуровките от Ангиля в БГ - то тук вече опира въпроса до тези обсъждани документи.
п.п. Първата година бях с неплатен отпуск и по спомен от работата си ме осигуряваха.
Ако питаш дали можеш да си плащаш осигорувки - че то на нашата държава пари само дай, няма да ти откажат.
Иначе ако говориш за прехвърляне на осигуровките от Ангиля в БГ - то тук вече опира въпроса до тези обсъждани документи.
п.п. Първата година бях с неплатен отпуск и по спомен от работата си ме осигуряваха.
Публикувано на 17-03-2011 16:11 | RE: HMRC E104
Точно това питам - при неплатен отпуск полагат ли ми се пълни осигуровки в Бг, при положение че ще работя в Англия? Може и да сте го обсъждали, за което съжалявам, ако се повтарям.
Публикувано на 17-03-2011 16:14 | RE: HMRC E104
Не сме го обсъждали...
Но както казах - аз съм осигуряван тук... е вярно, че не съм теглил никви осигуровки от Англия, защото тогава съвсем нямаше инфо, но сега ако това инфо във форума ти е полезно и считаш, че можеш да си изтеглиш осигуровките от Англия като се прибереш - пробвай.
Но както казах - аз съм осигуряван тук... е вярно, че не съм теглил никви осигуровки от Англия, защото тогава съвсем нямаше инфо, но сега ако това инфо във форума ти е полезно и считаш, че можеш да си изтеглиш осигуровките от Англия като се прибереш - пробвай.
Публикувано на 23-05-2011 08:56 | RE: HMRC E104
amrita писа:
Точно това питам - при неплатен отпуск полагат ли ми се пълни осигуровки в Бг, при положение че ще работя в Англия? Може и да сте го обсъждали, за което съжалявам, ако се повтарям.
това което разбрах е че при неплатен отпуск /най-много 6 месеца / само здравни осигоровки ти вървят ..съответно разбрах от с4етоводител ,че преди заминаването е нужно да информираш НАП ,че няма да си в страната за да не ти ги спират и статуса ти да е Неосигорен .щ
Някои ако има повече инфо нека да пише ,защото е доста сложна ситуацията с осигоровките и тук в БГ и В УК
Публикувано на 17-08-2011 18:01 | RE: HMRC E104
Не съм счетоводител, ама си мисля, ти като си неплатен, реално имаш само здравни. Незнам каква ще да е процедурата да си изкараш документа за доход от там , че да го предствиш на банка да ти отпусне кредит. Когато теглиш кредит, от банката гледат да имаш постоянен договор и какви са ти осигуровките, с цел да видят дали ще можеш /теоретично, защото винаги може да те уволнят или да напусне, не ти го пожелавам/ да си погасяваш кредита. Ти дори и да им занесеш някакви документи за доходи от Англия, едва ли някой ще ги вземе предвид. Така мисля, може да греша. Някой , ако е по-запознат да сподели.
Иначе за здравните...принципно можеш да подадеш документ , че няма да си в страната на определен период, за да не се налага да плащаш тук за здравни, но след като се върнеш според мен така или иначе докато не си вземеш документ от Англия, който да представиш пред НАП, което си е доста туткава работа и отнема много време, пак ще си се водиш неосигурен. Май е така -тук да кажат тези дето като са тръгвали са подали декларации,че за определено време ще са извън страната.
Аз например от средата на май, чакам revenu-то да ми прати документ, че съм си плащала здравни там, че да ми върнат парите дето съм ги давала тук. Та има ли някой дето вече да е полчуил този HO13, да го е представил пред НАП и да са му възстановили правата или платените здравни??
P.S. Разрових се малко и се оказва, че не само пенсионни, но и здравни не са длъжни да ти плащат и едва ли ще ги плащат, максимум за 30 дни по закон.
Иначе за здравните...принципно можеш да подадеш документ , че няма да си в страната на определен период, за да не се налага да плащаш тук за здравни, но след като се върнеш според мен така или иначе докато не си вземеш документ от Англия, който да представиш пред НАП, което си е доста туткава работа и отнема много време, пак ще си се водиш неосигурен. Май е така -тук да кажат тези дето като са тръгвали са подали декларации,че за определено време ще са извън страната.
Аз например от средата на май, чакам revenu-то да ми прати документ, че съм си плащала здравни там, че да ми върнат парите дето съм ги давала тук. Та има ли някой дето вече да е полчуил този HO13, да го е представил пред НАП и да са му възстановили правата или платените здравни??
P.S. Разрових се малко и се оказва, че не само пенсионни, но и здравни не са длъжни да ти плащат и едва ли ще ги плащат, максимум за 30 дни по закон.
Редактирано от gelia на 17-08-2011 18:10
Публикувано на 17-08-2011 20:10 | RE: HMRC E104
gelia писа:
Та има ли някой дето вече да е полчуил този HO13, да го е представил пред НАП и да са му възстановили правата или платените здравни??
Та има ли някой дето вече да е полчуил този HO13, да го е представил пред НАП и да са му възстановили правата или платените здравни??
Аз чаках 9 месеца този документ. От 6 месеца бригада ми признаха здравните само за 5, понеже 6-тия не ми е пълен.
Сега, след поредните 6 месеца пак ходих до НАП, но ми казаха, че това се правело ако окончателно ще си ставам в БГ, не можело така през 6 месеца да ходя да изисквам документи, че и на тях им правели проблем, по-добре било от УК да си взема документа, сама съм виждала клко се бавят и т.н. и т.н., с което ме разколебаха и нищо не направих
Не успях да отида в Revenue-to преди да се прибера и сега се ровя в сайта им. Има там един формуляр http://www.hmrc.gov.uk/forms/2005/ca3916.pdf още малко инфо ми трябва и ще действам сама.
Публикувано на 17-08-2011 23:30 | RE: HMRC E104
Много чакане....а аз вече мислих да звънна да питам какво става....а това с непълния месец..много тъпо. Тук като започне месеца се плащата и дори да не си работил до края на месеца, пак си си осигурен.
Тези пък от НАП....нали това им е работата и как да знам аз дали за винаги се прибирам....ей това е хора дето не си вършат работата и искат , ако може нищо да не вършат... Да не се напрегнат нещо.Винаги мога да реша да отида пак
Не искам да те разочаровам...ама аз преди да пробвам през НОИ да получа Н013 се пробвах сама от Бг. Пратих комплект документи до REVENUE, поне това, което знаех, че трябва. След 3-4 месеца получих някакво писмо, в което ми обясняваха, че Е!103/ тогава още не знаех, че са ги спряли/ вече няма, да използвам това писмо, с което те подтвърждават, че съм била там и съм работила, еди кои си мсесеци.ПОвече не могат да ми помогнат .
С писмото отидох в НАП, и от там нещо ми смъмриха, че ми трябва Н013, ама не знаели как точно става. Аз обаче се бях закучила, реших не толкова за парите, а ей така за спорта, да си търся правата дето ги имам, уж. Звънях няколко дена на разни телефони, докато накрая попаднах на един мил младеж, който дори ме надъха, че могат да ми върнат платеното. Обясни къде и какво да подам и срга чакам. Надявам се да са по-малко от 9 месеца...ама колкото толкова. Така или иначе вече са дадени парите
Тези пък от НАП....нали това им е работата и как да знам аз дали за винаги се прибирам....ей това е хора дето не си вършат работата и искат , ако може нищо да не вършат... Да не се напрегнат нещо.Винаги мога да реша да отида пак
Не искам да те разочаровам...ама аз преди да пробвам през НОИ да получа Н013 се пробвах сама от Бг. Пратих комплект документи до REVENUE, поне това, което знаех, че трябва. След 3-4 месеца получих някакво писмо, в което ми обясняваха, че Е!103/ тогава още не знаех, че са ги спряли/ вече няма, да използвам това писмо, с което те подтвърждават, че съм била там и съм работила, еди кои си мсесеци.ПОвече не могат да ми помогнат .
С писмото отидох в НАП, и от там нещо ми смъмриха, че ми трябва Н013, ама не знаели как точно става. Аз обаче се бях закучила, реших не толкова за парите, а ей така за спорта, да си търся правата дето ги имам, уж. Звънях няколко дена на разни телефони, докато накрая попаднах на един мил младеж, който дори ме надъха, че могат да ми върнат платеното. Обясни къде и какво да подам и срга чакам. Надявам се да са по-малко от 9 месеца...ама колкото толкова. Така или иначе вече са дадени парите
Публикувано на 25-09-2011 12:21 | RE: HMRC E104
Току що получих писмо от НЗОК с формуляри S041, в които пише, че за периодите от еди кога си до еди кога си съм била там и съм си плащала здравни. Радвам се, че не чаках 9 месеца, ама имам въпрос ми е към тези, които са си възстановили правата или върнали пари- такъв докумнет ли ста получили от UK и сега като ида в НАП пак ли ще чакам месеци, за да решат дали да ми възстановят парите? Има ли някаква вероятност да ми откажат?
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители