Форум >
Публикувано на 03-02-2011 12:32 | RE: HMRC E104
има ли някой,който си е подал в здр.каса всички документи и чака да се върнат от UK октомври или ноември и това вече да се е случило?
Публикувано на 03-02-2011 12:36 | RE: HMRC E104
Забравих да ви спомена, че 2009г. бях също в Англия, но незнаех как да си взема документа е-104, и си платих здравните тука. Жената при която ходих в НАП ми каза че като изискат документа после трябва да пусна молба да ми върнат сумата която съм платил за тези месеци. Не ми се вярва че това ще стане, но ще пробвам...
Публикувано на 04-02-2011 15:24 | RE: HMRC E104
да и на мен, но пари от такава институция става чрез съд и ще стане една но ще се пробва какво да се прави
Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 08-02-2011 23:01 | RE: HMRC E104
защо чрез съд?И на мен ми казаха че като представя документа,ще ми върнар и за 3 год
Публикувано на 17-02-2011 16:35 | RE: HMRC E104
Здравейте, вчера бях в здравната каса. Документа от Е-104 вече е Н 013. За да се изиска по служебен път ви трябва личната карта, Р 45, НИН, формуляра СА3916 които сте попълнили и са ви пратили отговора. След това там попълвате пак формуляра СА3916 и други документи които са на български. След това ви дават входящ номер и чакате да ви пратят вече документа Н 013 по пощата. След като получите документа вече се ходи в НАП и трябва да ви оправят здравните. 

Публикувано на 17-02-2011 18:55 | RE: HMRC E104
Principno e taka az gi 4akam da mi gi pratqt ve4e 4 meseca.
Ivo: ползвай кирилизатора!

Редактирано от Ivo на 17-02-2011 18:56
Публикувано на 03-03-2011 22:11 | RE: HMRC E104
След дълги проучвания до вс. институции се оказа че документ E104 може да се изиска като от БГ попълним един формуляр и заявление.Но този документ от Англия го издават само , ако вече няма да ходиш пак там.
Формулярът , които се попълва аз лично вече съм го попълвала и в отговор ми изпратиха документ U1 ,които не се признава тук.Затова вече незнам дали изобщо мога да се сдобия с този документ....
Формулярът , които се попълва аз лично вече съм го попълвала и в отговор ми изпратиха документ U1 ,които не се признава тук.Затова вече незнам дали изобщо мога да се сдобия с този документ....
Редактирано от Ivo на 03-03-2011 22:41
Публикувано на 06-03-2011 13:25 | RE: HMRC E104
Този документ U1 замества документа Е301 и служи само ако кандидатстваш за обезщетение за безработица или евентуално да си добавиш английския стаж към българския.
2. Заявление за издаване на преносим документ U1 (удостоверяване на български осигурителен стаж) - Заявлението се попълва от лица, работили в Република България, във връзка с преценка на правото им на парично обезщетение за безработица в държава-членка на ЕС/ЕИП
2. Заявление за издаване на преносим документ U1 (удостоверяване на български осигурителен стаж) - Заявлението се попълва от лица, работили в Република България, във връзка с преценка на правото им на парично обезщетение за безработица в държава-членка на ЕС/ЕИП
Публикувано на 17-03-2011 15:56 | RE: HMRC E104
Съжалявам че повтарям въпроса си, надявам се да е за тук: интересува ме ако не напусна работата си в Бг и се водя неплатен отпуск, докато съм в Англия, мога ли да продължа да се осигурявам в Бг или ми текат осигуровки само в Англия? Желанието ми е като се върна в Бг да тегля кредит, като в банката ми изкат разбивка на осигуровките и ме интересува как се процедира, предварително благодаря!
Публикувано на 17-03-2011 16:04 | RE: HMRC E104
Ами плащай ако мислиш че ще има ефект върху това което си намислила.Все пак в тези несигурни времена след като искаш да теглиш от банка значи е сериозна работата.Мисли добре за неплатения отпуск,че докато се върнеш от Острова да не си станала безработна.

Моля, пишете на кирилица!
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители