Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 2 от 42

< 1 2 3 4 5 > >>
Публикувано на 03-10-2011 09:08 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
mgovedarska
Потребител

само трябва да се запишеш в бюрото по труда в 7 дневен срок от напускане на работа и после в 3 месечен срок да подадеш документите за обезщетение за безработен.изпуснеш ли тия 7 дена няма да ти дадат нищо

Публикувано на 03-10-2011 12:31 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
R_Lakov
Потребител

Не е вярно това. До един месец след края на работата можеш да се запишеш на борсата.
Публикувано на 04-10-2011 00:16 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
dmboy
Потребител

R_Lakov писа:
Не е вярно това. До един месец след края на работата можеш да се запишеш на борсата.
НЯМА ТАКОВА НЕЩО СРОКА Е 7 ДНИ!!! ЗА НОЙ ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА БЕЗРАБОТИЦА МОЖЕШ ДА ПОДАДЕШ ДОКУМЕНТИ АКО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 15МЕСЕЦА НАЗАД ИМАШ 9 РАБОТНИ!!!
Редактирано от Fairy на 04-10-2011 01:06
Публикувано на 04-10-2011 10:03 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
R_Lakov
Потребител

Ок Аз ти казвам пък че се регистрирах след повече от седем дена на борсата и ми казаха че няма проблем. Незнам, може наще да са смотани И нали знаеш че писането с главни букви се смята за крещене. Няма нужда.
Публикувано на 05-10-2011 15:51 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miroslav111
Потребител

Срокът а бюрото по труда е 7 дни, а за НОЙ
един месец, трябва да имаш девет месеца работени от последните 15 .
Публикувано на 05-10-2011 16:36 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miroslav111
Потребител

joreto_tr писа:
Здравейте
прочетох голяма част от форума но все още не ми е напълно ясно как точно да мина цялата процедура по записването..Интересува ме какви документи точно трябва да си набавя от Англия след приключване на работата си за да нямам проблеми в БГ.Моля ако някой знае или го е правил да сподели, тъй като имам повече от 9 месеца общ стаж за последните година и половина(в Англия и БГ) и парите не са за изпускане , при положение, че имам право на тях.

схемата е следната
1.трябва ти U1 за доказване на стаж и заработка в UK.Как да го получиш- изтегли CA3916 формата от аита на HM ravenue ,попълни я,приложи към нея копие на P45 (което са ти дали от работа), изпрати я на адрес(имаго на самата форма, и чакай между 1 и 3.5 месеца да дойде.
2.Трябва в 7 дневен срок от приключване на работа да се регистрираш в бюро по труда като а целта ще приложиш вс налични документи одустоверяващи стаж както в българия така и в чужбина, и те те пращат в ной да се регистрираш и там в отдел обезщетения за безработица.Тогава понеже ти нямаш все още U1 подаваш тези документи които имаш и си пускаш и при тях един апликейшан за U2 и U004 които те могат да изискват по служебен път, и съдържат същата информация както U1.
И започваш да чакаш или да ти дойде U1 по пощата и да го представиш в НОЙ или те самите да изискат информацията от uk.
Почти винаги отнема мин 3 месеца.
Туй то
Публикувано на 05-10-2011 18:43 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
baiviganio
Потребител

Толкова ли сте лакоми бе еййй, до никъде няма да стигнете с тази лакомия, нагледах се на сеир в УК на мизерници, който за 1 п ще те преебът..пълно с боклуци. Като се върнете и сте изкарали едно 8000 12000 лева малко ли са ви бе? Та и на борса да се запишете ужасссс. Ще ходите 3 месеца по разни глупави институции като ной, мой и бюра да вземате още пари.. еи амън от лакомии... ЛАКОМО ДУПЕ КРЪВ СЕРЕ!!! ЛАКОМИЯТА ВОДИ ДО ГИБЕЛ!!!
Публикувано на 05-10-2011 19:20 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miroslav111
Потребител

а е ти ли ще казваш кой какво да прави е байгънио , ми то тигава закво изобщо да ходим на бригади да се лакомим да си стоим в БГ нали и там има работа. И аз съм се нагледал на мишоци дет иначе мн тихи ама в форумите са най големите
Публикувано на 05-10-2011 19:39 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
mgovedarska
Потребител

че като им се полагат на хората помощи за безработни защо пък да не ги вземат.няма само да плащат данъци и да се трепят от работа а да дават помощите на други...(нарочно не пиша на кой да не ме обвините в расова дискриминация.сами се сещаите).я си представете следната ситуация-отива някои в чужбина защото вместо да строи на държавна земя дето му падне си тегли заем човека да си купи едно мъничко жилище.та отива тоя човек да се бъхти,оставя си семейството в Бг и се трепе от работа,а накрая парите дето е изкарал стигат само за една четвърт от тоя заем и като се върне тоя човечец и даде всички изкарани пари на банката-кво гладен ли да седи.като му се полага обезщетение да си го вземе !или може би е по добре вместо всичко това просто да си избере местенце,например до вашия блок и да си построи една колибка
Публикувано на 06-10-2011 14:52 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
joreto_tr
Потребител

baiviganio писа:
Толкова ли сте лакоми бе еййй, до никъде няма да стигнете с тази лакомия, нагледах се на сеир в УК на мизерници, който за 1 п ще те преебът..пълно с боклуци. Като се върнете и сте изкарали едно 8000 12000 лева малко ли са ви бе? Та и на борса да се запишете ужасссс. Ще ходите 3 месеца по разни глупави институции като ной, мой и бюра да вземате още пари.. еи амън от лакомии... ЛАКОМО ДУПЕ КРЪВ СЕРЕ!!! ЛАКОМИЯТА ВОДИ ДО ГИБЕЛ!!!

Направо ми се къса сърцето като чета такива коментари..и се чудя това истина ли е ?! Не мисля, че има нещо противозаконно в това да се запишеш да борса и да вземаш обезщетение, при положение, че имаш право на него и всичко е легално..А това на кого му трябват пари и на кого не..всеки си знае и се ръководи от собствените си нужди.Всеки би казал, че парите не са най-важното, но все пак са си доста важен фактор и без тях не може.
Благодаря на всички, че се включиха активно, а на baiviganio - много му здраве razz

страница 2 от 42

< 1 2 3 4 5 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 67 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти