Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 23 от 42

<< < 20 21 22 23 24 25 26 > >>
Публикувано на 21-10-2012 13:55 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Elektra
Модератор

Vacka писа:
Здравейте, аз пък си подадох документите в НОИ и след седмица получих писмо, че ми спират производството по отпускане на обезщетение за безработица с мотив, че е изискан формуляр U2 от компетентната институция на съответната държава. Някой имал ли е подобен случай и заслужава ли си да се занимавам изобщо? Тъй като ме информират, че мога да обжалвам в 14 дневен срок.

R_Lakov писа:
Хехе споко пичага това си е процедурата, няма какво да обжалваш. Като ти доиде документа от Англия ще ти пратят нова честитка че възобновяват разглеждането.

Колегата Лаков е прав. Няма от какво да се притесняваш, това е самата процедура. Писмото, което си получил за спиране на производството е нещо нормално. С по прости думи да ти го кажа - производството се спира за да не текат сроковете, които са регламентирани от закона, докато ти дойде документа от Англия (защото ако изтекат и ти нямаш още документи, ще ти се откаже обезщетението). След това ще получиш писмо за възобновяване на производството, ако всичко е нормално. Така че споко

Публикувано на 22-10-2012 21:37 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kraso1
Потребител

Понеже не съм сигурен, да питам въпрос към хората попълвали формуляра за получаване на U1. Понеже съм бил 4 поредни години на бригада в англия от 2009 до октомври 2012, в полето 7 More Information трябва да напиша че искам в документ U1 да ми бъде отбелязана заработката от всичките ми 4 години или само за последната година? Също така в 7 More Information трябва ли да запиша имената,адресите и reference numbers от P45 на 4 те ферми и датите от-до в които съм работил за всяка, понеже в въпрос 5 Your UK employers има място само за 1 ферма?

Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Публикувано на 26-10-2012 11:55 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miglena28
Потребител

Здравейте! Имам следния въпрос и много ще се радвам ако някой успее да ми отговори. Става въпрос за следното: Тази година бях на бригада в Шотландия. Върнах се август месец и исках да се запиша на борсата. Проблема дойде от това, че докато бях на бригада на работата си тук в България се водех в неплатен отпуск. В трудовата ми книжка като последна месторабота ми се води тази в България с дата на напускане септември месец. Затова от НОИ ми казаха, че работата ми в чужбина няма да се вземе под предвид, тъй като там договора ми приключва август месец,а тук в Б-я - септември месец. И ако се запиша на борсата ще вземам минимума. Та въпроса ми беше някой сблъсквал ли се е с това и може да ми каже дали наистина е така? Иначе съм се записала в Бюрото по труда, имам и U1, който за моя изтенада дойде изключително бързо (за около месец).
Публикувано на 26-10-2012 14:23 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Не се ли гледа на какво се е осигурявал човек през последните месеци, а не къде е работил последно?
Както е дал примера в това мнение karslon
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=2207&pid=41473#post_41473

Публикувано на 26-10-2012 14:40 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miglena28
Потребител

Ами незнам. Освен да отида в НОИ и да се пробвам пак този път с U1, защото преди го нямах
Публикувано на 06-11-2012 01:48 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
tndrrr
Потребител

Здравейте!
До колко време трябва да ми изпратят обратно документите от Англия, след като съм ги подал в НОИ и са ми пратили писмо, че спират производството ?
Публикувано на 06-11-2012 06:48 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Elektra
Модератор

Това е относителен въпрос, понякога се бавят и по 1-2 месецам понякога до 6 Явно зависи и от натовареността в Англия.

Публикувано на 06-11-2012 20:42 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
petar1989
Потребител

Искам да попитам някой знае ли ако имаш 14 месеца работен стаж през последните 15, от които 7 от Англия и 7 от България как разпределят месеците, които избират за нужните 9 , защото мен ме устройва да вземат 7-те от Англия и 2 от България, а не обратната примерно, но не ми се вярва да мога сам да си избирам кои месеци да ми смятят в НОИ ... Някой ако знае да отговори
Публикувано на 07-11-2012 21:05 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Elektra
Модератор

Вземат се последните 9 месеца, но има значение последно от къде си прекъснал. Ако е от България за месеците, които си бил в Англия се залага минималното за страната, но ако е от Англия се взема доходът ти от там за съответните месеци.
Но все пак питай на място пак ! Успех!

Публикувано на 09-11-2012 14:45 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kalaka
Потребител

Здравейте, имам следният проблем.
Работя в България от около година, а преди това бях на бригада в Англия. Скоро се очаква да ме съкратят. Днес обаче получих чек за върнати данъци. Този чек ще даде ли отражение върху обезщетението?
Редактирано от kalaka на 09-11-2012 14:45

страница 23 от 42

<< < 20 21 22 23 24 25 26 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23866 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 79 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: sonq1984
Бригадири в момента или преди малко във форума:
sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти