Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 27 от 42

<< < 24 25 26 27 28 29 30 > >>
Публикувано на 25-02-2013 01:39 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
triples365
Потребител

искам да питам дали някои има инфо за това дали трябва да си прекратявам обещетението, което получавам сега като безработен, защото заминавам на 5 май на бригада в англия или мога да го оставя така. Питам дали бюрото по труда може да провери че съм сключил договор за работа в чужбина и дали от homeoffice в англия могат да проверят и видят че докато аз работя в англия взимам и обещетение в България

Публикувано на 25-02-2013 09:07 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Gladiatora
Потребител

аз попитах същото в бюрото по труда,и ми казаха че като ми дадат работната карта няколко дни преди да замина да отида с нея в бюрото по труда за да може като си доида да си довзема това което ми остава като месеци
Публикувано на 25-02-2013 11:29 | RE: борса след бригада
merka_vt
Потребител

bonitavangar писа:
Мерси Електра, четох го сто пъти..никъде не се обяснява защо се взима само последния непрекъснат период и защо, в норм.уредба не се споменава за стаж в чужбина, особенно прекъснат стаж в чужбина. Благодаря все пак!!

26 старници писания, никой не знае какво става накрая.. Успех!!!
Ще пиша като видя как се смятат обещетенията в писмото от НОИ, като пристигне!!

Здравей , искам да поясня че трябва да прочетеш доста раздели в нормативните актове , не само този . Тази информация която "ElEKTRA" е пуснала като линк не е достатъчна. Всичко е написано, но трябва да започнеш от международните договори и чак тогава да стигнеш до този раздел за да ти стане ясно.
"Мили модератори информирайте се малко повече преди да давате някаква информация."
Публикувано на 29-03-2013 21:51 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
dk12911
Потребител

Здравейте , изправен съм пред дилема и ще са ми от полза вашите съвети. Заминавам за Шотландия това лято , имам добра работа в момента но естествено ниско заплатена, на която се връщам 2-ри път. ако напусна отново... забравям за тази фирма и после на бюрото по труда , или да пробвам с неплатена отпуска ??? за да прецените положението по добре в тази фирма вземам около 350 лв. , колебая се какво да правя ?no
Публикувано на 29-03-2013 23:32 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Speedo
Потребител

От поста ти не сам много сигурен каква ти е дилемата, но доколкото разбирам се 4уди6 дали да напусне6 работата си или да пробва6 да си вземе6 неплатен отпуск (и ако не стане да напусне6), а заминаването за 6отландия е 100%-тово.

Не знам какви фактори използва6 за да определи6 една работа като добра, но ли4ния ми савет е да се вслу6а6 вав ватре6ния си глас, за6тото тои маи е ре6ил какво да прави. Ако работата ти наистина бе6е добра, няма6е да си изправен пред дилема. wink Но естествено това е просто савет, извиняваи ако го с4ита6 за ненуйен.

Другия ми савет е ако поради някаква при4ина наистина не иска6 да напуска6, просто се опитаи да си представи6 какви биха били последствията от това да напусне6 и от това да не напусне6. Ако напусне6 6те си (по твои думи) безработен тарсе6т работа в бурото. Ако не напусне6 (и ако не ти дадат неплатен отпуск) няма да замине6 за 6отландия (така го разбирам аз). Ве4е ти сам 6те си раз6ири6 "картинката" като добавя6 плусове и минуси в двете опции и 6те ти е по лесно да избере6 според мене. Аз така бих подходил Успех все пак!

Ползвам он-лайн кирилизатор, за това правя грешки!
Публикувано на 30-03-2013 03:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
dk12911
Потребител

Със сигурност заминавам, въпросът не е толкова сложен , даже е мн. прост....... има ли смисъл да излизам в неплатен отпуск и да се връщам за 300 и няколко лева заплата след бригадата .............. или като се върна да си ползвам 6-те месеца от борсата и после да мисля вече ко ще правя.???? и другото......... ако съм в неплатена тук през тези 6 месеца ще ми признаят ли в бг стажа и осигуровките от UK ?
Публикувано на 30-03-2013 10:53 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Дилемата ти "леко" се отклонява от темата тук.
А също и не виждам какво му е хубавото да получаваш 300 и няколко лева заплата. Освен ако не ги получаваш, докато си почиваш у вас.
И все пак темата е за "Записване на борсата след бригада в Англия".

Отиваш на бригада, връщаш се, записваш се на борсата и съдейки по сегашната ти заплата ще получаваш повече като обезщетение.
Разгледай малко по-обстойно темите, в които се коментират осигуровки и т.н.

Публикувано на 09-04-2013 23:49 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
devilkata
Потребител

Здравейте! След като се прибера от таз годишната бригада няма да ми достигат 2 месеца за да се запиша на борсата.. Ако евентуално си намеря начин да си ги осигуря тези 2 месеца в България след като се прибера.. как трябва да процедирам? като се върна трябва ли веднага да подавам някакви документи или след като си осигуря тези 2 месеца.. и това че ще имам 2 месеца осигурени тук, на какво ще повлияе?
Публикувано на 10-04-2013 11:57 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
nadi832
Потребител

А кой ще ходи всеки месец в бюрото по труда да се разписва вместо теб. Ако пропуснеш подпис те наказват да не можеш да вземаш обещетение за безработица 2 или 3 години, не знам точно за какъв период. Ако не се разпишеш един месец ти спират обещетението. Те са го измислили.
Публикувано на 10-04-2013 15:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
devilkata
Потребител

nadi832 писа:
А кой ще ходи всеки месец в бюрото по труда да се разписва вместо теб. Ако пропуснеш подпис те наказват да не можеш да вземаш обещетение за безработица 2 или 3 години, не знам точно за какъв период. Ако не се разпишеш един месец ти спират обещетението. Те са го измислили.

аз ли нещо не ви разбрах.. вие ли не разбрахте какво питам.....

страница 27 от 42

<< < 24 25 26 27 28 29 30 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 28 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти