Форум >
Публикувано на 31-10-2014 18:19 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здр. В НОЙ като си ходила не ти ли дадоха да попълниш едни документи на английски, подобни на тези дето пращаш в UK, чрез тях не ти е нужно U1, защото те по служебен път си изискват U2, което всъщност им е нужно. В НОЙ носиш само Р45
Публикувано на 01-11-2014 17:36 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
от там ми дадоха да попълня няколко документа един от който беше U1. Има ли смисъл да подавам U1 отново, но този път от България след като вече съм го изпратила още като бях в UK и сега го чакам, но не знам за колко време ще пристигне?
Публикувано на 03-11-2014 20:09 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Има, защото те го изискват по служебен път. При тях пристига U2. Отнема различно време. Може да дойде за месец, а може да се забави и 2-3 месеца.
Публикувано на 13-11-2014 21:25 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте! Едно бързо въпросче.. Ако си студент редовно обучение, имаш ли право да се запишеш на борсата по труда след като имаш вече нужните 9 месеца стаж? Благодаря!
Публикувано на 14-11-2014 09:27 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Естествено, че имаш право. В борсата не ги интересува студент ли си или не, задочник ли си или не
Публикувано на 24-01-2015 12:21 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравеите! Няколко пъти ми връщаха документите от Англия(както и да е).Днес ми се обадиха,че имат отговор и т.н. (наи-накрая,след повече от година чакане),но не пишело никдъе причината за прекратяване на договора и мога да взимам минималното от 7 лв на ден(смях).Искам да попитам тази причина за прекратяване на договора кои я иска,тези в БГ ли,защото на У1 съм писала причината.И само още нещо,това са пари,които чакам още след като се завърнах 2013 г.За какво говорим?!А между другото имам и стаж в БГ,около 7-8 години.И сега трябва отновo да ходя до НОИ и да подавам молба,за да мога евентуално да получавам реалната сума,която трябва да взема.
Редактирано от helenasilvia на 24-01-2015 12:48
Публикувано на 28-03-2015 11:17 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте ! И моя случай е подобен както при helenasilvia! Бях почти цялата 2014г в Англия, и като се върнах си пуснах документите в НОИ. След около 4мес чакане ми дойдоха обещетенията, които са в размер на минималното - 7.20лв на ден. Някой знае ли що за подигравка е тва, при положение, че хора които са работили с мен взимат по 1200-1300лв месечно. На У1 документа ми пише, че съм осигуряван на 1,414 паунда месечно, и ми е изтекъл контракта. Не виждам умисъл във всичко това !
Публикувано на 29-03-2015 14:46 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Аз също имах тоя проблем от две години в англия ми бяха признали само една незнам това на какво се дължи това на бирокрачия ли или какво незнам и затова взех 7.20лв на ден заради нечия грешка
Публикувано на 01-04-2015 22:00 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ходих до НОИ да се разправям и ми казаха,че не са ми дошли документите за дохода, и че това често ставало поради незнайни причини ! Трябваше да пратя у1 и сега пак чакам, а ми обясниха, че понякога искат всички документи, т.е. всичко отначало..Нямам думи, абсолютна бюрокращина, с цел да се откажеш и да не ти дадат пари..
Публикувано на 01-04-2015 23:01 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Приятели, проверяваите си инфото от U1 формата защото наскоро забелязахме несъответствие в продалжителноста на работните месеци и заработка!!! От почти 12 месеца ми бяха отбелязали 8 месеца и замалко да пропусна допуснатата грешка. Съответно и обезщетението на което съм заслужил. От заработени средно ?1100 ми писаха ?980 което рефлектира и на месечното ми обезщетение. Проверяваите си документите!!!!
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители