Форум >
Публикувано на 22-10-2015 19:43 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте.Работя в Англия от 9 месеца,но ми се налага да се прибирам към България.Като преди това съм бачкал в БГ и имам работени 15 месеца назад.Искам да попитам дали имам право на борса оттук,при положение че съм взимал борса в България 4 месеца преди 2 години.Трябва ли да са минали 3 години от последната борса или ще взимам 7лв на ден.Благодаря
Публикувано на 25-10-2015 18:35 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте Колеги и Колежки, имам един въпрос ще съм благодарен ,ако може някой да помогне .. Формуляра (CA3916) който се праща за да получиш документ U1. как се попълва (данните с писалка ли се попълват):
1- Онлайн и после се принтира и се праща на адрес... ИЛИ
2- Принтира се после се попълва с писалка и тогава се праща извинявам се ,ако въпроса ви се струва глупав но хич не съм на ясно..
2- Принтира се после се попълва с писалка и тогава се праща извинявам се ,ако въпроса ви се струва глупав но хич не съм на ясно..
Публикувано на 28-10-2015 13:43 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
nistel_87 писа:
Здравейте Колеги и Колежки, имам един въпрос ще съм благодарен ,ако може някой да помогне .. Формуляра (CA3916) който се праща за да получиш документ U1. как се попълва (данните с писалка ли се попълват):
Както и да го попълниш, важното е да го попълниш точно. Можеш да си свалиш бланката и да я попълниш ръчно или да избереш онлайн попълване. Няма значение. Избери по удобния за себе си вариант. На мен лично онлайн ми допада повече.
Публикувано на 28-10-2015 22:42 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Попълни онлайн. Най-малкото ще е четливо и няма начин нещо да не ти се разбере! Успех
Публикувано на 29-10-2015 21:50 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте, попълвам CA3916 и имам затруднения. Моля за помощ. В частта "Checklist" се обобщава всичко което сте попълнили до момента или за предни години? Защото за първи път попълвам този формуляр и тази част ми е неясна. Трябва ли също да прилагам P45 и последния пейслип към този формуляр?
Публикувано на 12-11-2015 22:22 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
About this form
This form is designed to be filled in on screen. You must answer all the questions except those marked 'optional'. You can’t save the form but once you’ve completed it you’ll be able to print a copy and post it.
What you need to do
You will need to enclose photocopies of:
• final payslips from each employer you have had in the last three years
• payslips for the month of March for the last three years if you have been in employment
• form P60 End of year certificate for the last three years
If these are not available, please send photocopies of all your P45 Details of employee leaving work forms that you have been given in the last three years. Your employer gives you this form when you stop working for them. When you have answered the questions and have the photocopies you need, send them to us at the address provided at the end. We may not be able to send you an accurate statement without this information. Your statement may be delayed if we have to confirm your employment details with your previous employer(s).
This form is designed to be filled in on screen. You must answer all the questions except those marked 'optional'. You can’t save the form but once you’ve completed it you’ll be able to print a copy and post it.
What you need to do
You will need to enclose photocopies of:
• final payslips from each employer you have had in the last three years
• payslips for the month of March for the last three years if you have been in employment
• form P60 End of year certificate for the last three years
If these are not available, please send photocopies of all your P45 Details of employee leaving work forms that you have been given in the last three years. Your employer gives you this form when you stop working for them. When you have answered the questions and have the photocopies you need, send them to us at the address provided at the end. We may not be able to send you an accurate statement without this information. Your statement may be delayed if we have to confirm your employment details with your previous employer(s).
Редактирано от Ivo на 12-11-2015 22:23
Публикувано на 12-12-2015 20:47 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
здравейте . имам следния проблем : прибрах се от англия март месец , записах се на борсата , подадох документите в нои , но в документа У1 имах написани две причини за прибирането ми . едната си е обичайната , но другата бяха посочили като причина в полето "друго" . от нои казаха че си имали процедури за изискване на нов документ У1 , но стана сумати време не е пристигнал . имам два въпроса :
Някои сблъсквал ли се е с тоя проблем да има посочени две причини ?
Колко време се чака докато дойде документа , който те са изискали ?
Ако може някой да ми каже какво да правя в този случай , защото ми казаха че заради тази втората причина "друго" ще ми изплатят минимума . какво да предприема
Някои сблъсквал ли се е с тоя проблем да има посочени две причини ?
Колко време се чака докато дойде документа , който те са изискали ?
Ако може някой да ми каже какво да правя в този случай , защото ми казаха че заради тази втората причина "друго" ще ми изплатят минимума . какво да предприема
Публикувано на 14-12-2015 15:48 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте,искам да попитам,тъй като преди 4 месеца се прибрах от Англия и се регистрирах в НОИ,преди да се прибера пуснах у1 от Англия ,тука в България пак пуснаха ,преди 1 месец получих документа у1 по пощата,занесох го в НОИ и ми казаха,че това не е оригинала ,взеха го и след няколко часа ми се обадиха ,че не могат да ми обработят документите ,защото това не е оригинала и ще чакат от там писмото.Въпроса ми е имат ли право да не го признаят и дали трябва да е при тях у1 ,което съм получила ,защото в мен нямам дори копие.
Публикувано на 16-12-2015 15:37 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Те документите от Англия тъка или иначе идват без печат, без подпис, просто един принтиран лист.
Но по принцип не би трябвало да ти откажат да ти признаят У1-то. Моят съвет е отиди и се разправяй с тях.
Аз преди години получих минималното обещетение, след 2 години им занесох У1 което си бях изискал сам от Англия
и ми го признаха и преизчислиха обещетението, като ми дадоха доста солидна сума на куп.
Но по принцип не би трябвало да ти откажат да ти признаят У1-то. Моят съвет е отиди и се разправяй с тях.
Аз преди години получих минималното обещетение, след 2 години им занесох У1 което си бях изискал сам от Англия
и ми го признаха и преизчислиха обещетението, като ми дадоха доста солидна сума на куп.
Публикувано на 16-12-2015 17:14 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте на всички,следя отдавна форума,но за пръв път пиша . Имам въпрос с повишена трудност . От 5 г. сме в Испания,съпругът ми работи на договор през цялото време (тракторист) и това лято сме решили да заминем на бригада в Англия за около 4-5 месеца. Въпроса ми е - след бригадата ,прибирайки се в БГ ,ще му зачитат ли стажа от Испания за да кандидатства за обезщетение ??? Много ще съм благодарна ако някой знае нещо по темата да сподели ,тъй като сме пред дилема- след бригата да се приберем в БГ или отново - "немили,недраги" ????
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители