Форум >
Публикувано на 29-01-2016 19:04 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
dean666 писа:
Здравейте, сега пробвах да попълня документа за изискване на U1 от този сайт https://www.gov.uk/government/publications/national-insurance-statement-of-national-insurance-contributions-ca3916 Попълвам, обаче не ми дава поле да си напиша нешънал иншурънс номера, и също и адреса на работодателя и от кога до кога съм работил при него. И после вече като му дам PREVIEW тия полета се появяват, но са празни и не могат да се попълнят в интернет, да не би да трябва после като се разпечата да се попълнят с химикал. Благодаря, дано ме разбрахте.
Здравейте, сега пробвах да попълня документа за изискване на U1 от този сайт https://www.gov.uk/government/publications/national-insurance-statement-of-national-insurance-contributions-ca3916 Попълвам, обаче не ми дава поле да си напиша нешънал иншурънс номера, и също и адреса на работодателя и от кога до кога съм работил при него. И после вече като му дам PREVIEW тия полета се появяват, но са празни и не могат да се попълнят в интернет, да не би да трябва после като се разпечата да се попълнят с химикал. Благодаря, дано ме разбрахте.
Още като го попълваш, там където трябва да отговориш дали имаш НИН, не кликвай в кръгчето преди ДА или НЕ, а кликни върху текстовия отговор, направо върху ДА. Така се отваря мястото за попълване. Дано ме разбра правилно.
Публикувано на 29-01-2016 19:55 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ами дано да не е така,защото ще е много тъпо да сме бачкали в калта с години,а накрая и едно обезщетение да не вземем като хората.Смятам че ако е така,логиката на нашето законодателство е доста ощетяваща спрямо нас бригадирите..
Публикувано на 26-02-2016 12:40 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте!
Много моля за съдействие от Ваша страна Въпреки че се опитах да изчета повечето материал по темата "Парично обезщетение след работа в Англия" все още имам доста въпроси, на които бих се радвала да получа компетентен отговор!
Моят казус е следният:
Аз съм на 27 г. от България и до м. август 2015г. си работех в българска фирма в гр.Пловдив. Бях планирала местене в чужбина и така през септември пристигнах в Англия. ОТ 1-ви октомври започнах работа чрез една агенция "Стафлайн Груп" във фабриката на "Мюлер" в Минстърли, където работя и до момента и възнамерявам да остана до 03.04.2016 , тъй като след това ми се налага да се върна в БГ по семейни причини. Имам следното запитване:
До момента никога не съм получавала социални помощи и не съм се занимавала с подобни институции, затова и не съм особено запозната каква е процедурата за регистрация в Аг.по заетостта и на какви условия е необходимо да отговарям, затова моля за Вашето разяснение
1. Как мога да се възползвам от този почти 7 месечен стаж тук след това в БГ? Имам предвид мога ли да се регистрирам в Агенцията по заетостта веднага щом се върна в Пловдив в 7 дневен срок и до 3 месеца да предоставя необходимите за целта документи, които предполагам от HM REVENUE ще ми изпратят до адреса в БГ. ( ще съм ви благодарна ако за всеки случай ми ги изброите, за да съм сигурна,че няма да има пропуски)
2. Понеже слушам различни версии за необходимите месеци, не съм наясно наистина общо последните 15 работни месеца ли се вземат под внимание и на базата на тях ли се изчислява размера на паричното обезщетение или конкретно са необходими само 9 месеца стаж от последната месторабота, за да можеш да се регистрираш и получаваш обезщетение като безработен, затова Ви обяснявам как стоят при мен нещата и ще съм Ви много признателна ако ми дадете правилен съвет как мога да постъпя в тази ситуация, тъй като ще имам нужда от финансова помощ първите месеци в Бг, докато си намеря нова работа.
Предварително Ви благодаря и ще очаквам отговора Ви с нетърпение
Поздрави, Цвети !
Много моля за съдействие от Ваша страна Въпреки че се опитах да изчета повечето материал по темата "Парично обезщетение след работа в Англия" все още имам доста въпроси, на които бих се радвала да получа компетентен отговор!
Моят казус е следният:
Аз съм на 27 г. от България и до м. август 2015г. си работех в българска фирма в гр.Пловдив. Бях планирала местене в чужбина и така през септември пристигнах в Англия. ОТ 1-ви октомври започнах работа чрез една агенция "Стафлайн Груп" във фабриката на "Мюлер" в Минстърли, където работя и до момента и възнамерявам да остана до 03.04.2016 , тъй като след това ми се налага да се върна в БГ по семейни причини. Имам следното запитване:
До момента никога не съм получавала социални помощи и не съм се занимавала с подобни институции, затова и не съм особено запозната каква е процедурата за регистрация в Аг.по заетостта и на какви условия е необходимо да отговарям, затова моля за Вашето разяснение
1. Как мога да се възползвам от този почти 7 месечен стаж тук след това в БГ? Имам предвид мога ли да се регистрирам в Агенцията по заетостта веднага щом се върна в Пловдив в 7 дневен срок и до 3 месеца да предоставя необходимите за целта документи, които предполагам от HM REVENUE ще ми изпратят до адреса в БГ. ( ще съм ви благодарна ако за всеки случай ми ги изброите, за да съм сигурна,че няма да има пропуски)
2. Понеже слушам различни версии за необходимите месеци, не съм наясно наистина общо последните 15 работни месеца ли се вземат под внимание и на базата на тях ли се изчислява размера на паричното обезщетение или конкретно са необходими само 9 месеца стаж от последната месторабота, за да можеш да се регистрираш и получаваш обезщетение като безработен, затова Ви обяснявам как стоят при мен нещата и ще съм Ви много признателна ако ми дадете правилен съвет как мога да постъпя в тази ситуация, тъй като ще имам нужда от финансова помощ първите месеци в Бг, докато си намеря нова работа.
Поздрави, Цвети !
Публикувано на 26-02-2016 15:15 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте мога ли да попитам за колко време пристига документа U1 и как стоят нещата с прекъсването и после възстановяване на борсата ? Чакам U1 вече 3 ти месец ....Благодаря предварително
Публикувано на 26-02-2016 23:16 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Tsveti_88 писа:
Здравейте!
Моят казус е следният:
Поздрави, Цвети !
Здравейте!
Моят казус е следният:
Поздрави, Цвети !
Здравей Цвети. До колкото разбирам би трябвало да имаш около 7 месеца в UK, а преди това си работила в Б-я ..... месеци. Прибирайки се на 03.04. Връщаш назад 15 месеца и ако в този период имаш 9 работни, можеш да получаваш обезщетението. Има условие да не си получавала обезщетение през последните 3г., но ти покриваш и него. Единственото, което се иска от теб е в 7-дневен срок от напускане на работа да се запишеш в Бюрото по труда. След това трябва да си изискаш U1 от UK (от НОИ го изискват и служебно, но това е документ, който ти трябва да си имаш лично за теб). Имаш 3 месеца да подадеш документите в НОИ, а може и само да се регистрираш и по-късно да ги занесеш, отбелязвайки, че ги чакаш от UK.
Успех! Дано съм била полезна!
Публикувано на 28-02-2016 12:20 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте,дойде ми отговора на жалбата,и в рамките на 4 страници ми обясняват членове и алинеи,и общо взето нямало грешка при тях и си ми остава сумата от близо 12 лв. на ден.Като до колкото ми обясняват ще взимам по толкова,защото съм нямал вноски по фонд Безработица за последните 9 от 15 месеца,и за това не ми взимат доходите от последните 24 месеца за да ми сметнат по колко трябва да взимам на ден,а само за периода в който съм работил тук който е 2 седмици...
Публикувано на 28-02-2016 14:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ами разбира се ....ако нямаш кой знае какъв трудов стаж в България малко ти дават .Аз за трудов стаж тук в България 12 години чакам борса от порядъка на 9 до 10 месеца по най малко 1000 лева . За U1 съм подала на 1-12-2015 и още чакам и се питам колко още ще чакам Много зависи и каква ти е била заработката в Англия .За обещетение взимат последните 9 месеца назад до колкото знам
Редактирано от shushoni83 на 28-02-2016 14:18
Публикувано на 28-02-2016 19:40 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
shushoni83 писа:
Ами разбира се ....ако нямаш кой знае какъв трудов стаж в България малко ти дават .Аз за трудов стаж тук в България 12 години чакам борса от порядъка на 9 до 10 месеца по най малко 1000 лева . За U1 съм подала на 1-12-2015 и още чакам и се питам колко още ще чакам Много зависи и каква ти е била заработката в Англия .За обещетение взимат последните 9 месеца назад до колкото знам
Ти чрез тях ли си пусна форма за У1, или сама си я попълни от сайта на HM Revenue.
Аз чакам и по двата канала, но това, което пойсках сам много се забави.Обадих им се по телефона и се оказа, че са ми издали и пратили У1 още Януари, но явно се е изгубило писмото по трасето.Помолих ги, да го пуснат пак преди две седмици, а като им се обадих оня ден, ми казаха, че и към мен и към НОИ са изпратили писма на 12.02.Аз обаче знам, че има разлика в двата документа.Този за мен е У1, а този за НОИ У2.Това, което ме притеснява, е дали ще има разлика в документите и дали обещетението ти не зависи от това, кой документ ще дойде пръв.Трима колеги си получиха на време У1-тата и вече взеха по торба пари, а аз още седя и гриза нокти.Дали е възможно да не ти се получат нещата, само защото не ти е дошло У1, за да го предадеш в НОИ, а дойде У2 преди него?
Подозрително е и изчезването на писма по трасето... От шест човека, на трима дойдоха още преди месец, а на другите ги няма.Когато се обадих, казаха, че са пратили, но ми се струва, че е възможно и нищо да не са ми пращали, докато не звъннах да ги питам какво става.
Официалния телефон за обаждания извън УК е почти недостъпен, а и напълно безполезен, понеже служителя насреща не е в състояние да направи нищо, а ви дава други телефони, на които да звъните.
Телефона, на който успяха да ми кажат до къде е стигнала работата и дали е пратено писмо към мен е 00443000555724.На този тел. може да помолите да пратят пак писмо, и/или да промените адреса, на който да го пратят.Не се чака, като на другия,а вдигат веднага.
Публикувано на 29-02-2016 09:36 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Писмото с У1 пристига близо 3 месеца, след като сте изпратили формуляр за искане. А специално до телефонните линии, често съм звъняла по различни институции и никога не е имало проблем. Вярно е, че е трудно свързването, но резултатите винаги са успешни.
Не отговарям на лични запитвания, написани на маймуница и такива с непроявено уважение!
Публикувано на 29-02-2016 11:23 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
У001 е документа който вие получавате Ной получава У002 .Документите са еднакваи но в У002 е направена разбивка на доходите .Втория се разменя между институцийте.Първия е за вас.
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители