Форум >
Публикувано на 25-08-2016 15:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
А има ли някой информация, че борса след работа в англия можем да ползваме до края на тази година, в смисъл че цялата тази схема с английската борса се прекратява (предполагам заради brexit-а) ?
Публикувано на 13-10-2016 23:53 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте . Прочетох цялата тема , но не успях да си отговоря на моя въпрос . Значи дилемата ми е следната . Тази година работих 3 месеца в Англия и в момента работя в България . Скоро ще направя 6 месеца работни тук и се чудя ако комбинирам стажа си с този от Англия и отида на борсата , какво обезщетение приблизително ще получа . Питам понеже се чудя дали си заслужава разправията . В момента тук ме осигуряват на около 450 лева , но не знам на колко са ме осигурявали в Англия ако това е от значение . Там изкарвах малко над 1000 паунда на месец . Ще съм много благодарен ако някой ми отговори . Благодаря предварително .
Публикувано на 24-10-2016 13:24 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
"че наличието на финансовата информация в U002 е просто жест на добра воля Затова е добре когато се пуска запитване от страна на НОЙ да се упомене че се иска и издаване и на U004 което е конкретно за финансовата част.""
това все още ли е така и трябва ли да настоявам да се изиска и U4 когато отида да се запиша за борса (прочетох го по назад в темата)
това все още ли е така и трябва ли да настоявам да се изиска и U4 когато отида да се запиша за борса (прочетох го по назад в темата)
Редактирано от retaer на 24-10-2016 13:24
Публикувано на 24-10-2016 15:02 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
До PetrakiBG
Не си хаби патроните, гледа се последните осигуровки, а от Англия ти зачитат само стажа в този случай и СЪС СИГУРНОСТ ще вземеш заплащане близко до минималното. Закон, някой умна глава го е измислила!
Не си хаби патроните, гледа се последните осигуровки, а от Англия ти зачитат само стажа в този случай и СЪС СИГУРНОСТ ще вземеш заплащане близко до минималното. Закон, някой умна глава го е измислила!
Не отговарям на лични запитвания, написани на маймуница и такива с непроявено уважение!
Публикувано на 26-10-2016 19:31 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Bulgaria_ писа:
До PetrakiBG
До PetrakiBG
Защо мислиш че се гледа само последният работодател?За определяне размера на обезщетението, се гледа ,пресмята и изчислява ,средно дневното възнаграждение за последните 24 месеца!!!
Публикувано на 18-09-2017 09:45 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте някой знае ли дали е възможно да получаваш обещетение в БГ а по същото време да работиш в Англия ?
Публикувано на 28-10-2017 19:30 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте получих у1 след 4 месеца чакане но ми са объркали датите.Дали ако си пратя документите отново ще получа друго у1 с верните дати.
Публикувано на 17-01-2018 11:34 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Oli_K писа:
Защо мислиш че се гледа само последният работодател?За определяне размера на обезщетението, се гледа ,пресмята и изчислява ,средно дневното възнаграждение за последните 24 месеца!!!
Bulgaria_ писа:
До PetrakiBG
До PetrakiBG
Абсолютно съм съгласен с Oli_k . Аз бях по същия ред имах непрекъснат период от 10.04.2016 до 13.08.2017 след което бях нает от друга фирма за периода 28.09.2017 до 24.10.2017 и от НОИ ми казаха,че трябва да се изиска СЕД 004 по служебен път за да се удостовери дохода понеже на U1 пише само дохода от последния работодател.
Публикувано на 07-02-2018 23:15 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте! Едно питане и от мен. Имаме ли право на помощи след работа в Англия, ако сме работили там повече време без прекъсване? Примерно 3, 5, 7 години. Питам защото от НОИ Пловдив нещо или не знаят закона или си го четат както си искат. Всичко ми е подадено в срок. Имам документ U1 издаден ми от UK. Дочаках и документите които пристигнаха по служебен път. Единствено на документа H006 има вписан адреса ми в UK, който е при последния ми работодател. От НОИ ми заявяват, че едва ли не това бил моя настоящ и постоянен адрес и компетентната страна в случая е Англия. С което аз не съм съгласен. Съответно се съдим с тях но да видим. Другата причина за отказа им е, че видиш ли нямам - жена, деца и имот на мое име... Административния Съд в Пловдив отмени решението на НОИ, но те го обжалват и сега май ще се съдим пред Върховния съд. Ако има някой, който се е сблъсквал с такъв или подобен казус, моля да даде мнение по въпроса. Благодаря! 

Публикувано на 08-02-2018 09:43 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
madness писа:
Здравейте! Едно питане и от мен. Имаме ли право на помощи след работа в Англия, ако сме работили там повече време без прекъсване? Примерно 3, 5, 7 години. Питам защото от НОИ Пловдив нещо или не знаят закона или си го четат както си искат. Всичко ми е подадено в срок. Имам документ U1 издаден ми от UK. Дочаках и документите които пристигнаха по служебен път. Единствено на документа H006 има вписан адреса ми в UK, който е при последния ми работодател. От НОИ ми заявяват, че едва ли не това бил моя настоящ и постоянен адрес и компетентната страна в случая е Англия. С което аз не съм съгласен. Съответно се съдим с тях но да видим. Другата причина за отказа им е, че видиш ли нямам - жена, деца и имот на мое име... Административния Съд в Пловдив отмени решението на НОИ, но те го обжалват и сега май ще се съдим пред Върховния съд. Ако има някой, който се е сблъсквал с такъв или подобен казус, моля да даде мнение по въпроса. Благодаря!

И аз все още чакам за решение , попълних някаква бланка със същите въпроси имаш ли жилище , партньор . А всъщност при мен времето в което съм бил осигуряван е около 17 месеца (от юни 2016) . Ще видя какво ще стане и ще пиша пак
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители