Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 5 от 42

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Публикувано на 19-11-2011 11:20 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Elektra
Модератор

prodanov писа:
трябва да играят господарите

Да те свърза ли с Върбанов?

Публикувано на 19-11-2011 13:32 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
R_Lakov
Потребител

Обещетението е 60% от брутната работна заплата която си взимал. Минималния срок е 4 месеца. Скоро очаквам отговор и ще пиша пак!
Публикувано на 27-11-2011 16:34 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
delyan
Потребител

miroslav111 писа:
joreto_tr писа:
Здравейте
прочетох голяма част от форума но все още не ми е напълно ясно как точно да мина цялата процедура по записването..Интересува ме какви документи точно трябва да си набавя от Англия след приключване на работата си за да нямам проблеми в БГ.Моля ако някой знае или го е правил да сподели, тъй като имам повече от 9 месеца общ стаж за последните година и половина(в Англия и БГ) и парите не са за изпускане , при положение, че имам право на тях.

схемата е следната
1.трябва ти U1 за доказване на стаж и заработка в UK.Как да го получиш- изтегли CA3916 формата от аита на HM ravenue ,попълни я,приложи към нея копие на P45 (което са ти дали от работа), изпрати я на адрес(имаго на самата форма, и чакай между 1 и 3.5 месеца да дойде.
2.Трябва в 7 дневен срок от приключване на работа да се регистрираш в бюро по труда като а целта ще приложиш вс налични документи одустоверяващи стаж както в българия така и в чужбина, и те те пращат в ной да се регистрираш и там в отдел обезщетения за безработица.Тогава понеже ти нямаш все още U1 подаваш тези документи които имаш и си пускаш и при тях един апликейшан за U2 и U004 които те могат да изискват по служебен път, и съдържат същата информация както U1.
И започваш да чакаш или да ти дойде U1 по пощата и да го представиш в НОЙ или те самите да изискат информацията от uk.
Почти винаги отнема мин 3 месеца.
Туй то

Здрасти и от мен , искам да попитам сигорни ли сте ,че СА3916 е правилната форма която трябва да се изтегли ??? Питам защото като вляза в сайта и като напиша за тази форма ми вади следното съобщение : CA3916 - National Insurance contributions - for people who have requested E104, E205, E301 , но никъде не можах да видя нещо за U1 . Можете ли да ми обясните малко по-подробно как стават нещата . Знам ,че въпросите ми са малко повтарящи се , но искам да съм сигорен . Още един въпрос , като изтегля формата , като копирам Р45 трябва да ги пратя тези неща , но къде трябва да ги пратя по пощата ли по електронен път ли , не можах да разбера . Съжалявам ако досаждам , но моля ви бъдете малко по-подробни . За първи път ми се налага да се занимавам с подобни институции ( бюро по труда , НОИ , Home office ) и искам всичко да е наред . Ще съм много благодарен за всяка помощ .
До скоро !
Публикувано на 29-11-2011 13:14 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kamity86
Потребител

Стига сте писали такива глупости ,нз защовсеки пише различни срокове .Срока за регистрация на Борсата е 3 месеца след датата на освобождаване или съкращение!!!Прочетете в сайта
Публикувано на 29-11-2011 18:05 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
delyan
Потребител

Хайде бе хора , тази тема активна ли е ??? Може ли някой да ми отговори на въпросите ???
Публикувано на 29-11-2011 18:11 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Ми то май се разцепиха нещата в две теми.
Виж и тук
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=1593&pid=33969#post_33969

Публикувано на 29-11-2011 19:07 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kamity86
Потребител

delyan писа:
Хайде бе хора , тази тема активна ли е ??? Може ли някой да ми отговори на въпросите ???

ако мога да помогна питайте ме ще ви кажа днеска се регистрирах в бюрото по труда
Публикувано на 29-11-2011 20:59 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miroslav111
Потребител

kamity86 писа:
Стига сте писали такива глупости ,нз защовсеки пише различни срокове .Срока за регистрация на Борсата е 3 месеца след датата на освобождаване или съкращение!!!Прочетете в сайта

така лий, ами я ни кажи сега ти като ходи на място вече какви са сроковете че всеки си пише тука глупости а
Публикувано на 30-11-2011 19:33 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
mgovedarska
Потребител

верно че го пише в сайта срока ,ама явно и ти kamity86 не четеш.ето какво пише точно в сайта-парично обезщетение за безработица по реда на глава IVа от Кодекса за социално осигуряване - където се регламентира изискването за лицата, освободени след 01.01.2011г., имащи право на парично обезщетение за безработица, да се регистрират в териториалните поделения на Агенция по заетостта в срок 7 работни дни от датата на прекратяване на осигуряването
Публикувано на 30-11-2011 20:22 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
prodanov
Потребител
pfclevski https://facebook.com/Plamen Prodanov

това са глупости , аз пък ще ти кажа , кфи седем дена кфи пет лефа, ти чакаш 1 седмица в УК да ти оправят документи след последният ти работен ден , малко помисли, а в бг в нито една институция си нямат хал хабер какво става ама айде

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта

страница 5 от 42

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 39 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти