Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 41 от 42

<< < 38 39 40 41 42 >
Публикувано на 30-04-2018 20:59 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Tess_D
Потребител

z1ggygo писа:
Oli_K писа:
Bulgaria_ писа:
До PetrakiBG
Не си хаби патроните, гледа се последните осигуровки, а от Англия ти зачитат само стажа в този случай и СЪС СИГУРНОСТ ще вземеш заплащане близко до минималното. Закон, някой умна глава го е измислила!

Защо мислиш че се гледа само последният работодател?За определяне размера на обезщетението, се гледа ,пресмята и изчислява ,средно дневното възнаграждение за последните 24 месеца!!!

Много интересно. Значи примерно работиш 10 години на договор в Англия, прибираш се в България и почваш работа за 3-4 месеца и после ако се наложи да излезеш на борсата какво??? Тея 10 години в Англия не ти ги гледат така ли? В закона ясно пише. Последните 24 месеца, демек ги съдиш до дупка и си търсиш правата.

В закона ясно си пише, че се зачита осигурителния период, но на минимален осигурителен стаж. Същото е и за майчинството. Единственият вариант да се зачете дохода е когато последния работодател е в чужбина.

Публикувано на 02-05-2018 09:51 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
z1ggygo
Потребител

Tess_D писа:
z1ggygo писа:
Oli_K писа:
Bulgaria_ писа:
До PetrakiBG
Не си хаби патроните, гледа се последните осигуровки, а от Англия ти зачитат само стажа в този случай и СЪС СИГУРНОСТ ще вземеш заплащане близко до минималното. Закон, някой умна глава го е измислила!

Защо мислиш че се гледа само последният работодател?За определяне размера на обезщетението, се гледа ,пресмята и изчислява ,средно дневното възнаграждение за последните 24 месеца!!!

Много интересно. Значи примерно работиш 10 години на договор в Англия, прибираш се в България и почваш работа за 3-4 месеца и после ако се наложи да излезеш на борсата какво??? Тея 10 години в Англия не ти ги гледат така ли? В закона ясно пише. Последните 24 месеца, демек ги съдиш до дупка и си търсиш правата.

В закона ясно си пише, че се зачита осигурителния период, но на минимален осигурителен стаж. Същото е и за майчинството. Единственият вариант да се зачете дохода е когато последния работодател е в чужбина.

Здравей. Кое се смята на минималната? Времето ми в чужбина или месеците в България?
Публикувано на 04-05-2018 18:10 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
didetyyy92
Потребител

Здравейте! Имам следния казус: Последният ми работен ден в Англия беше 06.04.2018 и се върнах в България на 08.04.2018, за да не изпусна срока в бюрото по труда се записах на 12.04.2018, преди да си получа P45, защото трябваше да ми бъде изплатена отпуската и P45 дойде с дата на приключване на договора 15.04.2018 ... Питах в НОИ и те ми казаха, че е по-добре да се запиша в бюрото по рано, от колкото да изпусна срока и да нямам шанс за обезщетение. До тук добре. На 09.04.2018 си пуснах онлайн документа U1, като дата на приключване написах 06.04.2018 (последният ми работен ден), причина дадох redundancy и прикачих P60 (това ми искаха в апликацията). Вчера ми пристигна U1 с крайна дата на договора 06.04.2018 и прекратяването си беше redundancy. Някой наясно ли е дали ще повлияе на решението това, че P45 е с дата 15.04.2018, a U1 е с дата 06.04.2018?
Редактирано от didetyyy92 на 04-05-2018 18:11
Публикувано на 09-05-2018 09:44 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
z1ggygo
Потребител

Мисля че гледат У1.
Публикувано на 09-05-2018 10:41 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Tess_D
Потребител

В НОИ гледат само информацията, която им пращат от HMRC, всички документи, които се прилагат при искане за U1 служат само на службите в UK. След като са ти изпратили документа за искания период, никой в Бг не го интерсува какво пише в P45.
Публикувано на 09-05-2018 16:17 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Olena
Потребител

И дойде ли ти сед04,сега всичко ок ли е? защото и аз имам такъв казус

Oli_K писа:
Bulgaria_ писа:
До PetrakiBG

Абсолютно съм съгласен с Oli_k . Аз бях по същия ред имах непрекъснат период от 10.04.2016 до 13.08.2017 след което бях нает от друга фирма за периода 28.09.2017 до 24.10.2017 и от НОИ ми казаха,че трябва да се изиска СЕД 004 по служебен път за да се удостовери дохода понеже на U1 пише само дохода от последния работодател.[/quote]
Публикувано на 30-05-2018 08:54 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Visises
Потребител

Zdraveite varnah se ot Angliq predi sedmica i poluvina nqmam namerenie da se vrashtam zapisah se v buroto po truda I cheta informaciq iz neta no vchera se otscaeh sled kato hodih v NOI mi kaza slujitelkata tam che ne sa dostatachni tezi 106meseca koito imam tabiteni v Angliq za da kandidatstvam za obeshtetenie ne moga da razbera kolko meseca mi trqbvat togava ot 18 meseca na zad tq kaza pone godina trqbva da sam rabitela na dogovor .A predi tova pak si bqh v UK samo che ne raboteh a otglejdah sinat si. Ako nqkoi moje da mi kaje imali shnas da kandidatstvam za neshto s teq 10 meseca ili samo si gubq vremeto. Mersi.

*Пишете на кирилица!
Редактирано от Elektra на 01-06-2018 11:31
Публикувано на 28-08-2018 15:24 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
AnaBacheva
Потребител

Здравейте искам да попитам има ли някой HM revenue & Customs преведен на български? ????
Публикувано на 08-10-2018 14:52 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
turbobi_1
Потребител

Здравейте, искахда подам заявление за U1 онлайн, чрез HMRC, но ми поискаха NIN, понеже нямам възможно ли е да подам заявление за този документ без NIN, извинявайте ако някъде тук има отговор за този въпрос.
Публикувано на 18-12-2018 22:14 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
dilyana80
Потребител

Здравейте,пуснах си борса след работа в Англия.Притеснява ме това,че вече два пъти ми се обаждат по телефона да ми предлагат работа.Какво да направя,за да мога да си получавам обезщетението?Ако запиша някакъв курс,примерно шофьорски и дам документ,ще ми помогне ли това?Благодаря!

страница 41 от 42

<< < 38 39 40 41 42 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 35 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти