Форум >
Публикувано на 01-12-2011 10:56 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
mgovedarska писа:
верно че го пише в сайта срока ,ама явно и ти kamity86 не четеш.ето какво пише точно в сайта-парично обезщетение за безработица по реда на глава IVа от Кодекса за социално осигуряване - където се регламентира изискването за лицата, освободени след 01.01.2011г., имащи право на парично обезщетение за безработица, да се регистрират в териториалните поделения на Агенция по заетостта в срок 7 работни дни от датата на прекратяване на осигуряването
верно че го пише в сайта срока ,ама явно и ти kamity86 не четеш.ето какво пише точно в сайта-парично обезщетение за безработица по реда на глава IVа от Кодекса за социално осигуряване - където се регламентира изискването за лицата, освободени след 01.01.2011г., имащи право на парично обезщетение за безработица, да се регистрират в териториалните поделения на Агенция по заетостта в срок 7 работни дни от датата на прекратяване на осигуряването
Така първо искам да кажа mgovedarska че ВИНАГИ чета всичко в темата дори и между редовете! Няма как да стане да имаш 7 дневен срок ще ти обясня на кратко.Първо аз приключих работа на 15.10 и си тръгнах на 18.10 .Второ документите от УК като П45 и последния пейслип ми пристигнаха на 18 ноември според теб бих ли могла да подам документи!Цялата работа е имате 3 МЕСЕчЕН СРОК в който трябва да се регистрирате в БОРСАТА И НОИ .Искам да разясня че за тези които подават документи за обезщетение след датата на подаване в НОИ ви се спира този срок да тече ,защото НОИ изискват документи от УК за вашия доход там за да се направи изчисляване на сумата която ще вземате !Това е ако някой иска да ме пита нека пише Аз вече подадох в НОИ и жената каза 4е до месец документа 6те пристигне !И забравих да отбележа обезщетението з безработица ти се изплаща от датата на освободжение!!!!тоест в моя случей от 15.10.2011 г ще ми се изплаща от държавата
Публикувано на 01-12-2011 13:00 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
смесваш нещата.не знам дали правиш разлика че това са 2 отделни институции.в 7 дневен срок се регистрираш в бюрото по труда,а в 3 месечен срок-в нои и подаваш документи за обезщетение.това са 2 отделни срока за 2 отделни институции
Публикувано на 01-12-2011 15:21 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
...Аз вече подадох в НОИ и жената каза 4е до месец документа 6те пристигне !И забравих да отбележа обезщетението з безработица ти се изплаща от датата на освободжение!!!!тоест в моя случей от 15.10.2011 г ще ми се изплаща от държавата
Само да вметна че документа от УК идва за 3 месеца.
Публикувано на 01-12-2011 15:31 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте,преди да замина в Англия получавах обещетение за безработен сега искам да си го възтановя спазих 7дневния срок и всичко останало,но от фермата не ми пращат П45 и последниа пей лист а ми остават 20 дни от 3месечния срок.До фермата писах 3пъти,но без никакъв отговор.Моля,кажете как е най добре да постъпя?Благодаря ви предварително!
Публикувано на 01-12-2011 17:07 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
mgovedarska писа:
смесваш нещата.не знам дали правиш разлика че това са 2 отделни институции.в 7 дневен срок се регистрираш в бюрото по труда,а в 3 месечен срок-в нои и подаваш документи за обезщетение.това са 2 отделни срока за 2 отделни институции
здравейте добре след като ми казвате 4е смесвам нещата кажете ми как ме регистрираха в бюрото по труда????????????????????????
не не си смесвам и на двете места срока е 3 месеца поне в нашата борса в русе е така .може само за гр. русе да важи!
Публикувано на 01-12-2011 17:10 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
R_Lakov писа:
...Аз вече подадох в НОИ и жената каза 4е до месец документа 6те пристигне !И забравих да отбележа обезщетението з безработица ти се изплаща от датата на освободжение!!!!тоест в моя случей от 15.10.2011 г ще ми се изплаща от държавата
когато и да дойде това не ме притеснява защото обезщетението се изплаща с задна дата от деня на освобождение
Публикувано на 01-12-2011 17:14 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
grigor75 писа:
Здравейте,преди да замина в Англия получавах обещетение за безработен сега искам да си го възтановя спазих 7дневния срок и всичко останало,но от фермата не ми пращат П45 и последниа пей лист а ми остават 20 дни от 3месечния срок.До фермата писах 3пъти,но без никакъв отговор.Моля,кажете как е най добре да постъпя?Благодаря ви предварително!
Много си чакал(а)!Най-добре се обади във фермата!Моите док от фермата до Бг пристигнаха за 10 дни!Може да са ги пратили,но на грешен адрес!Ако усетиш,че те размотават се свържи с английския оператор,с който си заминал на бригада,не на Бг фирмата агент!Но им се обади,нямаш мн време да чакаш мейлите!Иначе В КСО е записано,че ако не са изтекли 3 години от правото за получаване на обезщетение за безработица, безработните имат право само на минималната сума за минималния срок от 4 месеца. В някои случаи това се оказва наказание за коректни осигурени лица. Защото дори човек да се е осигурявал върху максимален доход и да има над 20 години стаж, ако новата му работа за зла участ продължи 2 години и 11 месеца, ще получава само минимума от 7.20 лв. на ден за 4 месеца.
Редактирано от Ivo на 01-12-2011 18:10
Публикувано на 01-12-2011 18:37 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
хора нека некой сложи снимки за този формуляр са3916 как се попълва
Публикувано на 02-12-2011 16:09 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kamity86 писа:
здравейте добре след като ми казвате 4е смесвам нещата кажете ми как ме регистрираха в бюрото по труда????????????????????????
не не си смесвам и на двете места срока е 3 месеца поне в нашата борса в русе е така .може само за гр. русе да важи!
ти и 5 месеца след това можеш да се регистрираш в бюрото по труда,те ще те регистрират по всяко време,въпроса е че ако не си се регистрирал в 7 дневен срок от нои няма да ти дадат обезщетениеmgovedarska писа:
Публикувано на 02-12-2011 16:36 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте хора , свалих си формата СА3916 и сега се мъча да я попълня , но изпитвам затруднения , понеже английският ми е доста зле и ми е малко трудно . Може ли някой наистина да качи примерна попълнена форма моля ви !!!
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители