Форум >
Публикувано на 13-12-2011 23:45 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Редактирано от Elektra на 14-12-2011 09:58
Публикувано на 14-12-2011 20:21 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
ZAPRINSKI писа:
Всичко има в сайта на НОИ
http://www.noi.bg/content/publikacii/p_11/bezrabotitza.pdf
Всичко има в сайта на НОИ
http://www.noi.bg/content/publikacii/p_11/bezrabotitza.pdf
Защо ме редектирате аз давам толкова важна информация...?????

Публикувано на 20-12-2011 15:23 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Хора кажете поне някой получавал ли е пари и колко и при какви условия е бил освободен.МЕРСИ.

Публикувано на 20-12-2011 15:55 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
А някой дали може да каже какви документи трябва да се вземат оттам?Прочетох каквото намерих на сайта на НОИ,но не е достатъчно.Вчера ходих до там и питах.Казаха ми за някакъв документ 104 и 301(или ,ако е променен може да е вече U-1).Единият трябва да е за борсата,а другият за здравни осигуровки...Но е непотвърдено.Някой дали не е минал по този път?А договори пращат ли се от фирмите,или на място се подписват?
Мерси за помощта предварително!

Публикувано на 20-12-2011 16:55 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ако прочетеш темата от начало няма да задаваш тия въпроси.
Публикувано на 20-12-2011 17:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
narche писа:
А някой дали може да каже какви документи трябва да се вземат оттам?Прочетох каквото намерих на сайта на НОИ,но не е достатъчно.Вчера ходих до там и питах.Казаха ми за някакъв документ 104 и 301(или ,ако е променен може да е вече U-1).Единият трябва да е за борсата,а другият за здравни осигуровки...Но е непотвърдено.Някой дали не е минал по този път?А договори пращат ли се от фирмите,или на място се подписват?

Значи отиваш в НОИ те ти дават нещата има и документи на англиийски попълваш ги всичките чака се около 10-12 седмици.Идва U1 а те там си изискват по служебен път U2 и след това се чака да ти определят сумата и месеците който ще получаваш обезщетението,по принцип трябва да имаш 9 месеца работни от 15 и да си се регисрирал до 7 дена след приключването на договора ти.......Ако има друго пиши...........

Публикувано на 22-12-2011 15:42 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Запрински,Благодаря за информацията.Аз сега се водя на борса.Скоро ме освободиха от работа и доколкото разбирам,след като съм я ползвала и се върна, ще получавам пак минималните 7,20 на ден само за остатъка до минималните 4 месеца,понеже нямам три години без борса и постоянна работа.Няма да има неща,като 1000 лева борса
.Интересуваше ме,защото и на последната работа ме осигуряваха на 700 лв и ако направех три години без борса с изчисления на месеците и парите биха били добри.И да- мисля,че е добре да получаваме нашите си по право пари,за които сме работили и примерно сме си плащали данъците,щом всеки друг на добра заплата(общинари,политици и т.н),или "социално слаб с десет деца" получават тези,на които те имат право.Аз смятам,че и нормалните трудоваци имаме права
.Нека да е алчно,но мисля че достаъчно съм правила за скапаната ни държавица-мащеха.Нека и тя да се погрижи за нас!
Мерси пак за помощта и успех на следващото ходене!

Публикувано на 23-12-2011 11:12 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
ZAPRINSKI писа:
Хора кажете поне някой получавал ли е пари и колко и при какви условия е бил освободен.МЕРСИ.

Аз получавах до скоро обезщетение от 57лв. на ден в продължение на 4 месеца(около 1200лв. на месец). За работата в УК за прериод от 2 години и половина, като напуснах последната работа(може би затова ми дадоха само 4 месеца обезщетение, не мога да кажа). Странното е че се записах в бюрото по труда 3 месеца след като се върнах от УК, представих U1 и бележка че съм безработен в НОИ. В срок от 2 седмици излезна решението на НОИ.
Публикувано на 23-12-2011 17:05 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Сега ще ви кажа как стоят нещата.След като се прибрах от Англия се записах на борсата и ми казаха че без малко да изтърва срока защото той е 7 ДЕНА и след това отидох в НОИ,там пък за да минеш трябва да си испил няколко обеспокоителни щото служителките са .......Попълних всички документи и дадох копие от п45 и последния пейслип,попълних и формуляра който те изпращат до Англия за да получат Ю002,служителката ми каза че са важни само първите 2 страници обаче е трябвало да попълня и другите защото в Англия гледат какво си писал и това пишат и те,точно в трета страница е тябвало да посоча причини за пркратяване на работа и след като нищо не съм попълнил те са писали като причини ''други'' в документа Ю002 който вече е получен в НОИ и сега ще получавам по 7.20 на ден в срок от 4 месеца а ако не пишеше ''други'' а ''истичане на договора'' е трябвало да получавам по 500 лв.на месец в продължение на 6 месеца.Обжалвах го и изпратих до Англия CA3916(попълних и четерите страници) за да ми пратят Ю1 и като го представя в НОИ мога да си взема остатъка от парите 
Ама такива са ни законите,винаги в тяхна полза

Ама такива са ни законите,винаги в тяхна полза

Публикувано на 25-12-2011 17:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Според мен си на висока борса дори освободен по взаимно съгласие, АКО последните 3 години НЕ си бил на борса и си работил (незнам точно колко трябва да имаш работени),като в този период ти влиза и бригадата,за да са ти по-високи паричките.Обезщетението е за 6 месеца мисля.Същото важи и ако си бил на добра заплата в Бг, без борса за същия период.
А ако си бил записан в последните три години- няма значение за колко пари и къде си работил-имаш право само на минималното обезщетение по 7,20 на ден за 4 месеца
Дано съм ви помогнала!

А ако си бил записан в последните три години- няма значение за колко пари и къде си работил-имаш право само на минималното обезщетение по 7,20 на ден за 4 месеца

Редактирано от narche на 25-12-2011 17:16
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители