Форум >
Публикувано на 13-12-2011 23:45 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Редактирано от Elektra на 14-12-2011 09:58
Публикувано на 14-12-2011 20:21 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
ZAPRINSKI писа:
Всичко има в сайта на НОИ
http://www.noi.bg/content/publikacii/p_11/bezrabotitza.pdf
Всичко има в сайта на НОИ
http://www.noi.bg/content/publikacii/p_11/bezrabotitza.pdf
Защо ме редектирате аз давам толкова важна информация...?????
Публикувано на 20-12-2011 15:23 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Хора кажете поне някой получавал ли е пари и колко и при какви условия е бил освободен.МЕРСИ.
Публикувано на 20-12-2011 15:55 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
А някой дали може да каже какви документи трябва да се вземат оттам?Прочетох каквото намерих на сайта на НОИ,но не е достатъчно.Вчера ходих до там и питах.Казаха ми за някакъв документ 104 и 301(или ,ако е променен може да е вече U-1).Единият трябва да е за борсата,а другият за здравни осигуровки...Но е непотвърдено.Някой дали не е минал по този път?А договори пращат ли се от фирмите,или на място се подписват?
Мерси за помощта предварително!
Публикувано на 20-12-2011 16:55 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ако прочетеш темата от начало няма да задаваш тия въпроси.
Публикувано на 20-12-2011 17:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
narche писа:
А някой дали може да каже какви документи трябва да се вземат оттам?Прочетох каквото намерих на сайта на НОИ,но не е достатъчно.Вчера ходих до там и питах.Казаха ми за някакъв документ 104 и 301(или ,ако е променен може да е вече U-1).Единият трябва да е за борсата,а другият за здравни осигуровки...Но е непотвърдено.Някой дали не е минал по този път?А договори пращат ли се от фирмите,или на място се подписват?
Значи отиваш в НОИ те ти дават нещата има и документи на англиийски попълваш ги всичките чака се около 10-12 седмици.Идва U1 а те там си изискват по служебен път U2 и след това се чака да ти определят сумата и месеците който ще получаваш обезщетението,по принцип трябва да имаш 9 месеца работни от 15 и да си се регисрирал до 7 дена след приключването на договора ти.......Ако има друго пиши...........
Публикувано на 22-12-2011 15:42 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Запрински,Благодаря за информацията.Аз сега се водя на борса.Скоро ме освободиха от работа и доколкото разбирам,след като съм я ползвала и се върна, ще получавам пак минималните 7,20 на ден само за остатъка до минималните 4 месеца,понеже нямам три години без борса и постоянна работа.Няма да има неща,като 1000 лева борса .Интересуваше ме,защото и на последната работа ме осигуряваха на 700 лв и ако направех три години без борса с изчисления на месеците и парите биха били добри.И да- мисля,че е добре да получаваме нашите си по право пари,за които сме работили и примерно сме си плащали данъците,щом всеки друг на добра заплата(общинари,политици и т.н),или "социално слаб с десет деца" получават тези,на които те имат право.Аз смятам,че и нормалните трудоваци имаме права.Нека да е алчно,но мисля че достаъчно съм правила за скапаната ни държавица-мащеха.Нека и тя да се погрижи за нас!Мерси пак за помощта и успех на следващото ходене!
Публикувано на 23-12-2011 11:12 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
ZAPRINSKI писа:
Хора кажете поне някой получавал ли е пари и колко и при какви условия е бил освободен.МЕРСИ.
Аз получавах до скоро обезщетение от 57лв. на ден в продължение на 4 месеца(около 1200лв. на месец). За работата в УК за прериод от 2 години и половина, като напуснах последната работа(може би затова ми дадоха само 4 месеца обезщетение, не мога да кажа). Странното е че се записах в бюрото по труда 3 месеца след като се върнах от УК, представих U1 и бележка че съм безработен в НОИ. В срок от 2 седмици излезна решението на НОИ.
Публикувано на 23-12-2011 17:05 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Сега ще ви кажа как стоят нещата.След като се прибрах от Англия се записах на борсата и ми казаха че без малко да изтърва срока защото той е 7 ДЕНА и след това отидох в НОИ,там пък за да минеш трябва да си испил няколко обеспокоителни щото служителките са .......Попълних всички документи и дадох копие от п45 и последния пейслип,попълних и формуляра който те изпращат до Англия за да получат Ю002,служителката ми каза че са важни само първите 2 страници обаче е трябвало да попълня и другите защото в Англия гледат какво си писал и това пишат и те,точно в трета страница е тябвало да посоча причини за пркратяване на работа и след като нищо не съм попълнил те са писали като причини ''други'' в документа Ю002 който вече е получен в НОИ и сега ще получавам по 7.20 на ден в срок от 4 месеца а ако не пишеше ''други'' а ''истичане на договора'' е трябвало да получавам по 500 лв.на месец в продължение на 6 месеца.Обжалвах го и изпратих до Англия CA3916(попълних и четерите страници) за да ми пратят Ю1 и като го представя в НОИ мога да си взема остатъка от парите
Ама такива са ни законите,винаги в тяхна полза
Ама такива са ни законите,винаги в тяхна полза
Публикувано на 25-12-2011 17:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Според мен си на висока борса дори освободен по взаимно съгласие, АКО последните 3 години НЕ си бил на борса и си работил (незнам точно колко трябва да имаш работени),като в този период ти влиза и бригадата,за да са ти по-високи паричките.Обезщетението е за 6 месеца мисля.Същото важи и ако си бил на добра заплата в Бг, без борса за същия период.
А ако си бил записан в последните три години- няма значение за колко пари и къде си работил-имаш право само на минималното обезщетение по 7,20 на ден за 4 месеца Дано съм ви помогнала!
А ако си бил записан в последните три години- няма значение за колко пари и къде си работил-имаш право само на минималното обезщетение по 7,20 на ден за 4 месеца Дано съм ви помогнала!
Редактирано от narche на 25-12-2011 17:16
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители