Форум >
Публикувано на 25-12-2011 17:20 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
А срок за записване 7 дни е в случай, че си бил на платена борса преди да започнеш работа, четирите месеца обезщетение не са изтекли и я прекратяваш, поради причина започване на работа. Ако не се запишеш навреме имаш глоба някаква от следващите пари от остатъка до 4 месеца-може да се наложи и да връщате пари, ако нямате толкова да взимате. Ако не бъркам е така. Питайте за всеки случай.
Редактирано от narche на 25-12-2011 17:21
Публикувано на 25-12-2011 18:35 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
много много интересни мнения тук, и пак ви казвам да се запишете където и да е трябва да не сте прекъсвали да работи последните 9 месеца
Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 25-12-2011 19:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
narche писа:
Според мен си на висока борса дори освободен по взаимно съгласие, АКО последните 3 години НЕ си бил на борса и си работил (незнам точно колко трябва да имаш работени),като в този период ти влиза и бригадата,за да са ти по-високи паричките.Обезщетението е за 6 месеца мисля.Същото важи и ако си бил на добра заплата в Бг, без борса за същия период.
А ако си бил записан в последните три години- няма значение за колко пари и къде си работил-имаш право само на минималното обезщетение по 7,20 на ден за 4 месеца Дано съм ви помогнала!
Според мен си на висока борса дори освободен по взаимно съгласие, АКО последните 3 години НЕ си бил на борса и си работил (незнам точно колко трябва да имаш работени),като в този период ти влиза и бригадата,за да са ти по-високи паричките.Обезщетението е за 6 месеца мисля.Същото важи и ако си бил на добра заплата в Бг, без борса за същия период.
А ако си бил записан в последните три години- няма значение за колко пари и къде си работил-имаш право само на минималното обезщетение по 7,20 на ден за 4 месеца Дано съм ви помогнала!
Ако си освободен по взаимно съгласие и 30 години да не си бил на борсата пак ще вземеш 7.20 на ден в продължение на 4 месеца
Публикувано на 25-12-2011 19:21 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
prodanov писа:
много много интересни мнения тук, и пак ви казвам да се запишете където и да е трябва да не сте прекъсвали да работи последните 9 месеца
Трябва да си работил 9 месеца през последните 18 за да имаш право на обезщетение.Научих доста неща докато се разправям с тия ....... от НОИ
Публикувано на 25-12-2011 19:26 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Така са го направили за да не дават пари,в България колко хора ги освобождават поради истичане на договора(само те имат право на нормално оезщетение)всички останали са по взаимно съгласие и нищо че са им одържали големи осигуровки те ще вземат по 7.20 на ден за 4 месеца
Публикувано на 25-12-2011 22:04 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
bobi76 писа:
Ако си освободен по взаимно съгласие и 30 години да не си бил на борсата пак ще вземеш 7.20 на ден в продължение на 4 месеца
narche писа:
Няма как да стане имаш право по закон на 60% от това което са те осигурявали....
Публикувано на 26-12-2011 00:06 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
bobi76 писа:
Така са го направили за да не дават пари,в България колко хора ги освобождават поради истичане на договора(само те имат право на нормално оезщетение)всички останали са по взаимно съгласие и нищо че са им одържали големи осигуровки те ще вземат по 7.20 на ден за 4 месеца
Не съм много сигурен знам хора който са зимали по 1000 лева на месец в продължние на 6 месеца....
Публикувано на 26-12-2011 20:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Да.И аз знам за такива случаи.На мен от борсата ми казаха,че ако изчакам сега не се бях записала щяха да ми преизчислят парите,защото бях на 700 лв заплата и съм по взаимно.Според нея щях да взимам пари 6 месеца, а не-4.Но нямаше как,защото тук работа няма никаква.Но може и да се е объркала нещо.
Публикувано на 27-12-2011 16:21 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте,ще се радвам ако и мен ме посъветвате ,какво да направя.Бях на студентска бригада.Всъщност съм си подала документи във фирмата ч/з която тръгнах,но те са само за признаване на стаж (тъй като съм студентка и не ми се полагало друго),имам ли някакъв шанс да си ги подам за обещетение за безработица или догодина,но Р45 документа не е в мен (thinк),или да се ориентирам чак когато приключа завинаги с тия бригади.Мерси
Публикувано на 29-12-2011 12:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Това е от сайта на НОИ:
"Глава четвърта "а"
(Нова - ДВ, бр. 1 от 2002 г.)
ПАРИЧНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА БЕЗРАБОТИЦА
Право на парично обезщетение за безработица
Чл. 54а. (1)(Изм. - ДВ, бр. 115 от 2004 г., бр. 105 от 2006 г., бр. 109 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г.) Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването.
Размер на паричното обезщетение за безработица
Чл. 54б. (Нов - ДВ, бр. 1 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., бр. 109 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г., бр. 98 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г., бр. 100 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г., бр. 100 от 2011 г., в сила от 1.01.2012 г. ) Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, и не може да бъде по-малко от минималния дневен размер на обезщетението за безработица.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 67 от 2003 г., бр. 95 от 2003 г., изм., бр. 82 от 2006 г., бр. 64 от 2007 г., бр. 35 от 2009 г., в сила от 12.05.2009 г., доп., бр. 100 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г.) Безработните лица, чиито правоотношения са били прекратени по тяхно желание или с тяхно съгласие, или поради виновното им поведение, на основание чл. 325, т. 1 и 2,получават минималния размер на паричното обезщетение за безработица за срок 4 месеца."
"Глава четвърта "а"
(Нова - ДВ, бр. 1 от 2002 г.)
ПАРИЧНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА БЕЗРАБОТИЦА
Право на парично обезщетение за безработица
Чл. 54а. (1)(Изм. - ДВ, бр. 115 от 2004 г., бр. 105 от 2006 г., бр. 109 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г.) Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването.
Размер на паричното обезщетение за безработица
Чл. 54б. (Нов - ДВ, бр. 1 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., бр. 109 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г., бр. 98 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г., бр. 100 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г., бр. 100 от 2011 г., в сила от 1.01.2012 г. ) Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, и не може да бъде по-малко от минималния дневен размер на обезщетението за безработица.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 67 от 2003 г., бр. 95 от 2003 г., изм., бр. 82 от 2006 г., бр. 64 от 2007 г., бр. 35 от 2009 г., в сила от 12.05.2009 г., доп., бр. 100 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г.) Безработните лица, чиито правоотношения са били прекратени по тяхно желание или с тяхно съгласие, или поради виновното им поведение, на основание чл. 325, т. 1 и 2,получават минималния размер на паричното обезщетение за безработица за срок 4 месеца."
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители