Форум >
Публикувано на 03-02-2012 16:56 | RE: На кой адрес да изпратя попълнения P85?
Може и за Р60 да съм прочел не съм 100% сигурен . Значи това което ми трябва е : 1 - Р85 да си го изтегля и да го попълня
2 - Р45 - ОРИГИНАЛИТЕ на 2-ра и 3-та част
3 - последния payslip
4 - всичко това да го изпратя на адреса в Ливърпул
Питането ми може да е глупаво , но е така понеже говорим за оригиналите на Р45 и не искам да ги изпращам просто така на посоки . Какво се случва после с това Р45 ? То изобщо трябва ли ми за нещо ... има доста неща които не разбирам . Съжалявам ако досаждам ...
2 - Р45 - ОРИГИНАЛИТЕ на 2-ра и 3-та част
3 - последния payslip
4 - всичко това да го изпратя на адреса в Ливърпул
Питането ми може да е глупаво , но е така понеже говорим за оригиналите на Р45 и не искам да ги изпращам просто така на посоки . Какво се случва после с това Р45 ? То изобщо трябва ли ми за нещо ... има доста неща които не разбирам . Съжалявам ако досаждам ...
Публикувано на 03-02-2012 18:47 | RE: На кой адрес да изпратя попълнения P85?
Ако си започнал работа във фермата преди 5-ти април, то от фермата трябва да ти издадат P60 документ (за приключването на финансовата година в UK), от 6-ти април до края на престоя ти се издава P45. P45 трябва да се пази и да се предостави на новия работодател (това само в случай че през престоя ти в Англия си направиш трансфер в друга ферма). В България ще ти послужи за доказване на доходи, ако някой, някога ти поиска, предполагам че ще ти е нужен и когато си оправяш документите за пенсиониране, може би и за други неща, така че го пази.
Редактирано от dodo на 03-02-2012 18:48
Публикувано на 04-02-2012 16:42 | RE: На кой адрес да изпратя попълнения P85?
И значи тогава пак на въпроса , да изпратя ли оригиналите на part 2 & part 3 в ЮК или да не ги изпращам . Става ли да изпратя копия на документите вместо самите оригинали . Аз миналото лято смених 2 ферми , така че имам два П45 , зо започнах работа доста след 5-ти април , така че П60 нямам ...
Публикувано на 04-02-2012 18:15 | RE: На кой адрес да изпратя попълнения P85?
Ако пратиш копията, най вероятно ще ти пратят писмо да пратиш оригиналите, на теб ти трябва part 1A, останалите 2 не са ти нужни.
P.S. ако случайно имаш още съмнения и въпроси, ето от този линк можеш всичко да прочетеш за P45, P60...
http://www.hmrc.gov.uk/working/forms/paye-forms.htm
P.S. ако случайно имаш още съмнения и въпроси, ето от този линк можеш всичко да прочетеш за P45, P60...
http://www.hmrc.gov.uk/working/forms/paye-forms.htm
Редактирано от dodo на 04-02-2012 18:19
Публикувано на 05-02-2012 17:04 | RE: На кой адрес да изпратя попълнения P85?
Благодаря !!!
Публикувано на 25-02-2012 01:52 | RE: На кой адрес да изпратя попълнения P85?
Въпрос, миналата година бях в две ферми и за всяка ферма ми дадоха отделен P45 и сега имам два P45. Проблема е че и двата P45 са с различен Tax code, а за всеки tax code излиза различен адрес в сайта на HMrevenue и сега се чуда на кой адрес да ги изпратя и двата документа? Всяка година си връщам данъците без проблеми, но сега с тия два P45 незнам дали нема да се обърка нещо? Дайте съвет?
Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Публикувано на 25-02-2012 10:39 | RE: На кой адрес да изпратя попълнения P85?
Не би трябвало да има проблем с кодовете,защото хората си имат база данни.Така че пращай и ,двата на един адрес пък ако има нещо объркано,ще се свържат с теб,но не мисля.
Моля, пишете на кирилица!
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Публикувано на 25-02-2012 12:54 | RE: На кой адрес да изпратя попълнения P85?
Или звънни на 00441619319070, Tax Ofiice
и попитай... така ще ти отговорят най-компетентно относно твоите такси и как да водиш коренспонденция с тях.
и попитай... така ще ти отговорят най-компетентно относно твоите такси и как да водиш коренспонденция с тях.
Редактирано от bonitavangar на 25-02-2012 13:09
Публикувано на 25-02-2012 13:04 | RE: На кой адрес да изпратя попълнения P85?
bonitavangar писа:
Или звънни на 00441619319070, Home Office и попитай... така ще ти отговорят най-компетентно относно твоите такси и как да водиш коренспонденция с тях.
Или звънни на 00441619319070, Home Office и попитай... така ще ти отговорят най-компетентно относно твоите такси и как да водиш коренспонденция с тях.
Грешна информация даваш.Хоум Офисът нищо не може да каже по този въпрос.Виж Такс Офиса може и да помогне
Публикувано на 25-02-2012 13:08 | RE: На кой адрес да изпратя попълнения P85?
Ok, номера е на Такс Офиса, грешно се изразих.
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители