Форум >
Публикувано на 27-02-2012 15:48 | Относно У1 за борсата
Добър ден. Искам да ви попитам, днес получих документа У1 във който на 1-ва стр. пише 2. The Holder has completed the following periods. 2.1.Periods of inshurance and period treated as such. 2.1.1. Inshured employment. from 16.04.2011 to 14.11.2011g. , а на 2-ра стр. 2. The Holder has completed the following periods (continued). 2.3. Income details. 2.3.1 Income from employment from 18.04.2011 to 14.10.2011g. wage 900paund. И въпроса ми е тъй като в България за отпускането на обезщетение им трябва периода във който съм била в Англия, кой период се гледа. Аз съм била в Англия до 14.10.2011г. и в 7 дневен срок се записах в бюрото по труда и подадох документи в НОЙ, но тъй като държавата ни е мн компетентна, сега тях ги претиснява , че аз няма как да съм се записала ако съм работила в Англия до 14.11.2011г. И продължават да ме бавят със нещата.Аз също не съм наясно със системата на Великобритания и затова се обръщам към някой от тук ,ако може да ми разясните. Има ли причина да се претиснявам след като в У1 пише че съм осигурена до 14.11.2011г. , а имам доходи до 14.10.2011г. благодаря ви предварително.
Публикувано на 27-02-2012 16:36 | RE: Относно У1 за борсата
съжалявам,че не ти отговарям на въпроса,но аз не съм получила още У1,но имам въпрос:на теб искаха ли ти копия на фишовете ти за периода и ако да -колко време след като ги изпрати получи У1?Благодаря предварително!
Публикувано на 27-02-2012 16:45 | RE: Относно У1 за борсата
само П45 и последния фиш пратих.. на мен и от НОЙ ми бяха пратили тези неща и аз сама си го пратих.. На НОЙ им върнаха У1 след 3 месеца , а аз някъде след 2 месеца и половика от чакането пратих сама да си изискам У1 и на мен ми дойде след месец У1. Интересното е че и при двата варианта пише така.. в първия мислихме, че е техническа грешка може би ама сега и на моя така пише. Сега чакам да видя от НОЙ какво ще решат дали да ми изплатят сега или ще пращат пак запитване към УК.
Публикувано на 27-02-2012 16:52 | RE: Относно У1 за борсата
а ти реално си стояла до 14.10.11 така ли?Ами според мен свънни до Международния отдел на НОИ в София.Те би трябвало да са наясно с казуса.На нен също не могат от местния НОИ да ми кажат защо искат ,а се оказа,че е трябвало-това е отговора от София.И аз незнам,а след 2 дни заминавам пак и сигурно като се върна след 6 месеца ще се разправям пак.Ужас!Омръзна ми!Никой си не знае работата в тези институции!Успех,дано скоро си вземеш паричките!!!
Публикувано на 27-02-2012 17:03 | RE: Относно У1 за борсата
Еми от моя град уж звъняха там ама сега още разглеждат. Мерси за пожеланието, дано и при теб нещата да се оправят. Ама просто ми писна от тяхната неграмотност. И превод от мен искат. Дано в крайна сметка всичко се оправи.
Публикувано на 27-02-2012 17:05 | RE: Относно У1 за борсата
ЗДР mo0nshine_f , искам да те питам ти чрез агенция ли прати документите за Ю-1 или ги прати директно? Аз пратих мойте преди 2-3 месеца чрез Ай Би Си ама още нямам отговор а уж ми казаха че за 3-4 седмици излизат .
Публикувано на 27-02-2012 17:19 | RE: Относно У1 за борсата
сама
Публикувано на 27-02-2012 17:27 | RE: Относно У1 за борсата
ама никой ли неможе поне малко инфо да ми даде
Публикувано на 27-02-2012 17:48 | RE: Относно У1 за борсата
явно никой не се е сблъсквал с такъв проблем.Абе,защо да е проблем датата-ние не можем да останем повече от 6 месеца с работни карти,а те виждат на раб.карта датата.Ако не си им я дала,занеси я и поговорете пак.
Публикувано на 27-02-2012 17:54 | RE: Относно У1 за борсата
Еми защо ли, май защото са мало.... Дала съм им работната карта.. казах им че няма как да остана повече от 6 месеца без раб. карта и т.н. амааа .. нали пари трябва да дават, а не им се дава май за това овъртат.. дали пак да не питали УК емииии то едва ли щом в два У1 на тях и след това на мен пишат и двете дати значи и 3-ти път да ги питат пак ще е така.
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители