Форум >
Публикувано на 27-02-2012 15:48 | Относно У1 за борсата
Добър ден. Искам да ви попитам, днес получих документа У1 във който на 1-ва стр. пише 2. The Holder has completed the following periods. 2.1.Periods of inshurance and period treated as such. 2.1.1. Inshured employment. from 16.04.2011 to 14.11.2011g. , а на 2-ра стр. 2. The Holder has completed the following periods (continued). 2.3. Income details. 2.3.1 Income from employment from 18.04.2011 to 14.10.2011g. wage 900paund. И въпроса ми е тъй като в България за отпускането на обезщетение им трябва периода във който съм била в Англия, кой период се гледа. Аз съм била в Англия до 14.10.2011г. и в 7 дневен срок се записах в бюрото по труда и подадох документи в НОЙ, но тъй като държавата ни е мн компетентна, сега тях ги претиснява , че аз няма как да съм се записала ако съм работила в Англия до 14.11.2011г. И продължават да ме бавят със нещата.Аз също не съм наясно със системата на Великобритания и затова се обръщам към някой от тук ,ако може да ми разясните. Има ли причина да се претиснявам след като в У1 пише че съм осигурена до 14.11.2011г. , а имам доходи до 14.10.2011г. благодаря ви предварително.
Публикувано на 27-02-2012 16:36 | RE: Относно У1 за борсата
съжалявам,че не ти отговарям на въпроса,но аз не съм получила още У1,но имам въпрос:на теб искаха ли ти копия на фишовете ти за периода и ако да -колко време след като ги изпрати получи У1?Благодаря предварително!
Публикувано на 27-02-2012 16:45 | RE: Относно У1 за борсата
само П45 и последния фиш пратих.. на мен и от НОЙ ми бяха пратили тези неща и аз сама си го пратих.. На НОЙ им върнаха У1 след 3 месеца , а аз някъде след 2 месеца и половика от чакането пратих сама да си изискам У1 и на мен ми дойде след месец У1. Интересното е че и при двата варианта пише така.. в първия мислихме, че е техническа грешка може би ама сега и на моя така пише. Сега чакам да видя от НОЙ какво ще решат дали да ми изплатят сега или ще пращат пак запитване към УК.
Публикувано на 27-02-2012 16:52 | RE: Относно У1 за борсата
а ти реално си стояла до 14.10.11 така ли?Ами според мен свънни до Международния отдел на НОИ в София.Те би трябвало да са наясно с казуса.На нен също не могат от местния НОИ да ми кажат защо искат ,а се оказа,че е трябвало-това е отговора от София.И аз незнам,а след 2 дни заминавам пак и сигурно като се върна след 6 месеца ще се разправям пак.Ужас!Омръзна ми!Никой си не знае работата в тези институции!Успех,дано скоро си вземеш паричките!!!
Публикувано на 27-02-2012 17:03 | RE: Относно У1 за борсата
Еми от моя град уж звъняха там ама сега още разглеждат. Мерси за пожеланието, дано и при теб нещата да се оправят. Ама просто ми писна от тяхната неграмотност. И превод от мен искат. Дано в крайна сметка всичко се оправи.
Публикувано на 27-02-2012 17:05 | RE: Относно У1 за борсата
ЗДР mo0nshine_f , искам да те питам ти чрез агенция ли прати документите за Ю-1 или ги прати директно? Аз пратих мойте преди 2-3 месеца чрез Ай Би Си ама още нямам отговор а уж ми казаха че за 3-4 седмици излизат .
Публикувано на 27-02-2012 17:19 | RE: Относно У1 за борсата
сама
Публикувано на 27-02-2012 17:27 | RE: Относно У1 за борсата
ама никой ли неможе поне малко инфо да ми даде 

Публикувано на 27-02-2012 17:48 | RE: Относно У1 за борсата
явно никой не се е сблъсквал с такъв проблем.Абе,защо да е проблем датата-ние не можем да останем повече от 6 месеца с работни карти,а те виждат на раб.карта датата.Ако не си им я дала,занеси я и поговорете пак.
Публикувано на 27-02-2012 17:54 | RE: Относно У1 за борсата
Еми защо ли, май защото са мало.... Дала съм им работната карта.. казах им че няма как да остана повече от 6 месеца без раб. карта и т.н. амааа .. нали пари трябва да дават, а не им се дава май за това овъртат.. дали пак да не питали УК емииии то едва ли щом в два У1 на тях и след това на мен пишат и двете дати значи и 3-ти път да ги питат пак ще е така. 

Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители