Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Относно У1 за борсата

страница 5 от 11

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Публикувано на 16-12-2012 14:38 | RE: Относно У1 за борсата
puhito
Потребител

Здравейте някой пускал ли е документи за У1 за 2 години назад. Имам проблем с попълването. Изпратих си документите и ми върнаха писмо, че трябва да попълня датите правилно. Някой знае ли как да попълня тези дати. В точка 3:
Your time in the UK?
What date did you first arrive in the UK to live? .... тук датата от 2010 ли трябва да попълня? А на:
What was the last date you left the UK to live in an EEA country? тук датата от 2012 ли трябва да бъде?
и отдолу да се напишат датите подробно....... незнам
Сигурно никой не ми разбра въпроса, но това е, защото съм доста объркана...

Публикувано на 16-12-2012 14:44 | RE: Относно У1 за борсата
galet0
Потребител

vitio писа:
Ако нямаш У1 от НОИ го изискват от Англия , аз чакам 3 , а се чакало 5 до 6 мес. за решението от НОИ.

МОИТЕ ДОИДОХА ЗА МЕСЕЦ
Публикувано на 17-12-2012 13:39 | RE: Относно У1 за борсата
pashkata_10
Потребител

puhito писа:
Здравейте някой пускал ли е документи за У1 за 2 години назад. Имам проблем с попълването. Изпратих си документите и ми върнаха писмо, че трябва да попълня датите правилно. Някой знае ли как да попълня тези дати. В точка 3:
Your time in the UK?
What date did you first arrive in the UK to live? .... тук датата от 2010 ли трябва да попълня? А на:
What was the last date you left the UK to live in an EEA country? тук датата от 2012 ли трябва да бъде?
и отдолу да се напишат датите подробно....... незнам
Сигурно никой не ми разбра въпроса, но това е, защото съм доста объркана...
няма значение пиши си за тая година датите те ги вписват полсе автоматично за предишните години
Публикувано на 19-12-2012 09:19 | RE: Относно У1 за борсата
kamity86
Потребител

pashkata_10 писа:
Lidiaaa писа:
Здравейте можели някои дами даде информация как да си изискам документ U1 U2,освен с ной където ги бавят 3 месеца?Имали фирми в България който могат да ти съдействат за изкарване на този документ,някакви адреси?Приятеля ми беше във ферма в Шотландия там са им казали ,че трябва да си ги получат от България тук им казват че няма такова нещо да се обърнат към Ной ,но там било голямо чакане,а иска да се оправи за обезщетение.Моля ви за информация адреси,вразки?Благодаря предварително
изтегли си формуляра http://www.hmrc.gov.uk/forms/2005/ca3916.pdf и го прати на посочения адрес ж горния десен угъл с последния паислип и копие на п45 или втората страница на п45 оригинал

здравейте искам да попитам 2 години бях по 6 месеца в Англия искам да си призная стажа в БГ по този ред ли трябва да действам който казвате по горе ???
Публикувано на 19-12-2012 13:35 | RE: Относно У1 за борсата
pashkata_10
Потребител

kamity86 писа:
pashkata_10 писа:
Lidiaaa писа:
Здравейте можели някои дами даде информация как да си изискам документ U1 U2,освен с ной където ги бавят 3 месеца?Имали фирми в България който могат да ти съдействат за изкарване на този документ,някакви адреси?Приятеля ми беше във ферма в Шотландия там са им казали ,че трябва да си ги получат от България тук им казват че няма такова нещо да се обърнат към Ной ,но там било голямо чакане,а иска да се оправи за обезщетение.Моля ви за информация адреси,вразки?Благодаря предварително
изтегли си формуляра http://www.hmrc.gov.uk/forms/2005/ca3916.pdf и го прати на посочения адрес ж горния десен угъл с последния паислип и копие на п45 или втората страница на п45 оригинал

здравейте искам да попитам 2 години бях по 6 месеца в Англия искам да си призная стажа в БГ по този ред ли трябва да действам който казвате по горе ???
да по тоя
Публикувано на 23-12-2012 14:44 | RE: Относно У1 за борсата
albert10
Потребител

Вече 3 месеца няма У1, нито при мен, нито в НОИ...Започвам да мисля, че нищо няма да стане. Може от НОИ да го потурчат някаде /само и само да не ми плащат/, а на мен въобще да не дойде
Публикувано на 23-12-2012 17:30 | RE: Относно У1 за борсата
cska0404
Потребител

Здравейте!

Имам въпроси относно изплащането на обезщетение за безработица след като се прибера от Англия....

В България имам 4 години и 9 месеца непрекъснати осигуровки. След заминаването ми за Англия са прекъснати за 7 или 8 дни и започнах работа във ферма в която ме осигуряват като студент, въпреки че не съм такъв и плащам само insurance. Имам намерение да си изпълня договора с фермата който е до 8.02.2013.

Въпросите ми са следните:

1. Имам ли право на обезщетение за безработица след като в Англия съм осигуряван 6 месеца като студент тоест плащал съм само insurance без други данъци?

2. Какви документи и къде трябва да представя, за да мога да получа обезщетение и в кои институции?

Благодаря предварително !

Публикувано на 23-12-2012 20:25 | RE: Относно У1 за борсата
galet0
Потребител

cska0404 писа:
Здравейте!

Имам въпроси относно изплащането на обезщетение за безработица след като се прибера от Англия....

В България имам 4 години и 9 месеца непрекъснати осигуровки. След заминаването ми за Англия са прекъснати за 7 или 8 дни и започнах работа във ферма в която ме осигуряват като студент, въпреки че не съм такъв и плащам само insurance. Имам намерение да си изпълня договора с фермата който е до 8.02.2013.

Въпросите ми са следните:

1. Имам ли право на обезщетение за безработица след като в Англия съм осигуряван 6 месеца като студент тоест плащал съм само insurance без други данъци?

2. Какви документи и къде трябва да представя, за да мога да получа обезщетение и в кои институции?

Благодаря предварително !

ЗДРавей , за да ти изплащат обещетение от борсата НЕ е нужно да имаш непрекъснат договор за работа в последните години. Дори да си прекъсвал с дни или с месеци дори не е проблем. Важното е да се регистрираш на борсата до 7 дни след прекъсването ти в Англия ! ! ! Ако си закъснял с няколко дни не е проблем,но ако е повече време не си прави труда. ИМА два варианта или ще ти вземат дохода от Англия (въпреки че не си плащал данъци ) или ще вземат периода ти в Англия на минималната работна заплата у нас. Документи трябва да им дадеШ копие от Р45 и на последния пей слип и да попълниш едни документи който те ще ти дадат. Ако имаш други въпроси пиши ми.
Публикувано на 14-01-2013 18:58 | RE: Относно У1 за борсата
bonitavangar
Потребител

Ще попитам нещо. моля ако някой е запознат да отговори..
Предварително мерси!
Пристигна ми U1, след около 2 месеца.. И в съпътстващо писмо има извадка от NI (периодите и внесените суми). Но на U1 имам изчисление на средния месечен доход само за последната2012 година. Доколкото знам ми трябват 9 месеца назад.. така че как да постъпя.. да им пиша ли пак или да изчакам.. Може в НОИ да пристигне по подробен U1????

sad
Публикувано на 17-01-2013 14:36 | RE: Относно У1 за борсата
albert10
Потребител

bonitavangar писа:
Ще попитам нещо. моля ако някой е запознат да отговори..
Предварително мерси!
Пристигна ми U1, след около 2 месеца.. И в съпътстващо писмо има извадка от NI (периодите и внесените суми). Но на U1 имам изчисление на средния месечен доход само за последната2012 година. Доколкото знам ми трябват 9 месеца назад.. така че как да постъпя.. да им пиша ли пак или да изчакам.. Може в НОИ да пристигне по подробен U1????

sad

Ами аз предполагам, че би трябвало да го зачетат за двата ти периода, понеже на мой приятел беше по същия начин и му го зачетоха и за двете години. И се радвай, че ти е дошло У1то, моето го чакам 4 месеца и ни вест, ни кост

страница 5 от 11

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 52 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти