Форум >
Публикувано на 25-01-2013 15:06 | RE: Относно У1 за борсата
Здравейте, надявам се някой да ми помогне. Подадох си документите (p45, y1 и последен payslip) в 7дневен срок бюрото по труда от там в НОИ. След 1-2 седмици получих писмо, което спира обезщетението до получаване на У2. Попитах в НОИ в моят град колко се чака за у2 и те ми казаха, че може и години, попитах как става това да ми се признаят осигуровките в България, отговора беше:
- Ами май се подават някакви документи в НОИ в обласният град, така беше май, проверете.
И аз званях няколко пъти на тел. който е в интернет за НОИ Плевен става на въпрос, не ми вдигат.
Някой може ли да ми отговори на тези 2 въпроса по добре тъй като тези служители не можаха да ми помогнат !
- Ами май се подават някакви документи в НОИ в обласният град, така беше май, проверете.
И аз званях няколко пъти на тел. който е в интернет за НОИ Плевен става на въпрос, не ми вдигат.
Някой може ли да ми отговори на тези 2 въпроса по добре тъй като тези служители не можаха да ми помогнат !
Публикувано на 25-01-2013 15:25 | RE: Относно У1 за борсата
azsumn1 писа:
Здравейте, надявам се някой да ми помогне. Подадох си документите (p45, y1 и последен payslip) в 7дневен срок бюрото по труда от там в НОИ. След 1-2 седмици получих писмо, което спира обезщетението до получаване на У2. Попитах в НОИ в моят град колко се чака за у2 и те ми казаха, че може и години, попитах как става това да ми се признаят осигуровките в България, отговора беше:
Първо ако си занесъл У1 с доход, вписан в него няма за какво да чакаш. И тях предполагам си дал не в Бюрото по труда, а в НОИ. Ако спират обезщетението, то е поради липса на У1, защото, ако го имаш, но без доход ще ти излезе решение за минимално обезщетение 7,20 на ден. А СЕД 002 се казва, не У1 идва при тях за максимум 3 месеца, само че и в него може да няма доход. Та най добре иди пак в НОИ и пусни възражение и да ти изискат СЕД004-за да стане бързо. М/у другото ти си пусни пак от тук СА3916 и копие на Р45 до Англия и пиши, че ти трябва инфо за месечен или седмичен доход, това е. Късмет
Публикувано на 25-01-2013 15:28 | RE: Относно У1 за борсата
Здравните осигуровки са в НАП, не в НОИ....
Публикувано на 25-01-2013 15:32 | RE: Относно У1 за борсата
Благодаря за информацията. А къде мога да погледна дали е вписан дохода?
Публикувано на 25-01-2013 15:32 | RE: Относно У1 за борсата
Elektra писа:
Да здравните са в НАП наистина,признават ги с У1, а моите ги признаха и с този СЕД 002, който пристигна в НОИ и аз им поисках копие, което пък занесох в НАПа...големи панаири, разходиха ме 5-6 пъти насам -натам
Публикувано на 25-01-2013 15:33 | RE: Относно У1 за борсата
azsumn1 писа:
Ами нали каза, че имаш У1 и си го дал, там не пишеше ли дохода ти?
Публикувано на 25-01-2013 15:41 | RE: Относно У1 за борсата
Вписано е брутното месечно възнаграждение, но само от престоят ми в Англия, но аз имам и 3 месеца в Шотландия там няма нищо записано
Публикувано на 25-01-2013 15:55 | RE: Относно У1 за борсата
Ясно...Ами пусни си документите пак и пиши какво ти трябва, а за здравните ще ти свърши работа определено, на мен и без доход ги признаха
Публикувано на 25-01-2013 17:43 | RE: Относно У1 за борсата
и аз 4акам Y1 за доход вече 4етери месеца и няма нищо голям батак е с тези обезщетения

Публикувано на 26-01-2013 11:55 | RE: Относно У1 за борсата
azsumn1,аз съмот Плевен и миналата година си получих обезщетението 9 месеца след подаване на документите,но се учудвам,че служителите са некомпетентни,защото аз попадах на 3 различни служители и всичките бяха много отзивчиви.Дори ми звъняха по телефона да отида веднага със копията на всички пейслипове,защото им се обадили от София и да не губим време.Незнам с кой си говорил,но отиди на място в НОИ,в приземния етаж и като кажеш на охраната защо си отишъл,той ще те прати при точния човек .Не губи надежда-да чака се,но си заслужава.Успех!
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители