Форум >
Публикувано на 08-03-2012 18:27 | Първи стъпки (Връщане на данъци)
Така, може би не много добре прочетох темите в този раздел.
Честно казано, има информация която може да ми бъде полезна, но е толкова разхвърлена че НОВИте кандидати като мен, изобщо няма да се ориентират и да намерят бързо и без проблемно това което искат да разберат по даден въпрос.
Повечето теми са за проблеми свързани при плащане на данъци.
Конкретно бих искал да направим тема в която да бъде разяснено стъпка по стъпка всяка една операция свързана с връщането на данъци, да се дадат определения на документите и съответните учреждения с който трябва да работим за да си върнем данъците. Да се обясни всеки един документ последователно и начина му на издаване и изпращане. Да бъде направена една опростена схема за цялата тази операция от получаване на документите за данъци до финалния етап пристигането в България - документите, данъчни, бланки, банкови сметки, чекове, адреси ...етс. - нека се потрудим малко за да може тази тема да бъде лесно достъпна за новобранците, тези които за първа година ще ходят на бригади. Да пишат хора НЕ с проблеми при "връщане на данъци" - а да пишат хора с конкретни и ясни обяснения, стъпка по стъпка - дори само в един пост може да се направи това ...
Като за пример:
Документ П45 - .... *(Определение) ...
Документ Е101 - ... *(Определение) ...
Честно казано ИМА теми във форума, но са свързани с проблемите на хората, а на нас не ни е нужно в момента да четем излишни коментари, неконкретни и неясни изказвания. Нужни са ни, точни и ясни обяснения - Много добре знам че не на всеки му е ясно това за данъците, също така ми е ясно че на готово е най добре, да но аз и да чета, минаха месеци, нищо не ми е ясно от този форум - приятели, неприятели, колеги и съфорумци ...
нека бъдем не критични един към друг, а да бъдем ефективни и полезни в тази тема !!
Благодаря предварително на всеки отзовал се !
Към Иво: ако темата подлежи на обсъждане и не е правилна, нека да ми пише на ЛС и ако се дублира нека да я изтрие !
Честно казано, има информация която може да ми бъде полезна, но е толкова разхвърлена че НОВИте кандидати като мен, изобщо няма да се ориентират и да намерят бързо и без проблемно това което искат да разберат по даден въпрос.
Повечето теми са за проблеми свързани при плащане на данъци.
Конкретно бих искал да направим тема в която да бъде разяснено стъпка по стъпка всяка една операция свързана с връщането на данъци, да се дадат определения на документите и съответните учреждения с който трябва да работим за да си върнем данъците. Да се обясни всеки един документ последователно и начина му на издаване и изпращане. Да бъде направена една опростена схема за цялата тази операция от получаване на документите за данъци до финалния етап пристигането в България - документите, данъчни, бланки, банкови сметки, чекове, адреси ...етс. - нека се потрудим малко за да може тази тема да бъде лесно достъпна за новобранците, тези които за първа година ще ходят на бригади. Да пишат хора НЕ с проблеми при "връщане на данъци" - а да пишат хора с конкретни и ясни обяснения, стъпка по стъпка - дори само в един пост може да се направи това ...
Като за пример:
Документ П45 - .... *(Определение) ...
Документ Е101 - ... *(Определение) ...
Честно казано ИМА теми във форума, но са свързани с проблемите на хората, а на нас не ни е нужно в момента да четем излишни коментари, неконкретни и неясни изказвания. Нужни са ни, точни и ясни обяснения - Много добре знам че не на всеки му е ясно това за данъците, също така ми е ясно че на готово е най добре, да но аз и да чета, минаха месеци, нищо не ми е ясно от този форум - приятели, неприятели, колеги и съфорумци ...
нека бъдем не критични един към друг, а да бъдем ефективни и полезни в тази тема !!
Благодаря предварително на всеки отзовал се !
Към Иво: ако темата подлежи на обсъждане и не е правилна, нека да ми пише на ЛС и ако се дублира нека да я изтрие !
Редактирано от Mr-Tokamori на 08-03-2012 18:31
Публикувано на 06-02-2013 23:26 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Ще напиша това, което аз считам за вярно и не задължавам никой да се ръководи по думите ми. Също така искам да отбележа, че не ми се е налагало да попълвам и пращам никакви документи, за да си върна данъците. И двата пъти ми пратиха чековете без моя намеса.
За да си върнете данъците са ви нужни:
Документ P45 - виж инфо тук.
P45 съдържа 4 части (parts): part 1, part 1A, part 2 и part 3
Работодателят ви изпраща Part 1 на HMRC, а останалите дава на вас.
Той е длъжен да ви даде P45 по закон!
Изтегляте и попълвате P85 оттук
В линка ще видите и информация за P85, в галерията със снимки има обяснения как се попълва, за тези, които не разбират.
http://brigadiri.com/photogallery.php?album_id=6
Заедно с попълнения документ P85 изпращате и част 2 и част 3 от P45 (оригинали).
Препоръчаното писмо изпращате до HMRC:
HM Revenue & Customs
Pay As You Earn
PO Box 1970
Liverpool
L75 1WX
Общо взето е това. След това си чакате чек или ако сте писали данни на банковата ви сметка - превод.
В някои случаи може да получите писмо с документ P800 - калкулация на данъците. http://www.hmrc.gov.uk/p800/paye-tax-calcs.htm
Познати са ми два варианта на съдържание:
- едното е да изискват допълнителна информация от вас, която да попълните и да върнете
- другата е да се съгласите с калкулацията и да не правите нищо, просто да пазите документа. Тук ако някой има повече информация ще е добре.
Ами общо взето това е моето виждане на нещата. Ако някой знае друго ще се радвам да го сподели.
Същевременно в този същия раздел има няколко теми за връщане на данъци, където може да се прочетат проблемите и неволи на бригадирите, както и много други коментари във връзка с връщането на данъците от Англия.
За да си върнете данъците са ви нужни:
Документ P45 - виж инфо тук.
P45 съдържа 4 части (parts): part 1, part 1A, part 2 и part 3
Работодателят ви изпраща Part 1 на HMRC, а останалите дава на вас.
Той е длъжен да ви даде P45 по закон!
Изтегляте и попълвате P85 оттук
В линка ще видите и информация за P85, в галерията със снимки има обяснения как се попълва, за тези, които не разбират.
http://brigadiri.com/photogallery.php?album_id=6
Заедно с попълнения документ P85 изпращате и част 2 и част 3 от P45 (оригинали).
Препоръчаното писмо изпращате до HMRC:
HM Revenue & Customs
Pay As You Earn
PO Box 1970
Liverpool
L75 1WX
Общо взето е това. След това си чакате чек или ако сте писали данни на банковата ви сметка - превод.
В някои случаи може да получите писмо с документ P800 - калкулация на данъците. http://www.hmrc.gov.uk/p800/paye-tax-calcs.htm
Познати са ми два варианта на съдържание:
- едното е да изискват допълнителна информация от вас, която да попълните и да върнете
- другата е да се съгласите с калкулацията и да не правите нищо, просто да пазите документа. Тук ако някой има повече информация ще е добре.
Ами общо взето това е моето виждане на нещата. Ако някой знае друго ще се радвам да го сподели.
Същевременно в този същия раздел има няколко теми за връщане на данъци, където може да се прочетат проблемите и неволи на бригадирите, както и много други коментари във връзка с връщането на данъците от Англия.
Редактирано от Ivo на 07-02-2013 11:09
Публикувано на 08-11-2013 17:08 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Здравеите, искам да ви попитам като се попилни P85, и U1 на един и същ адрес ли се изпращат?
Публикувано на 08-11-2013 22:21 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Може ли да кажеш каква ти е идеята с изпращането на U1?
Публикувано на 09-11-2013 15:11 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
За връщане на Здравните осигуровки е документа У1
Публикувано на 09-11-2013 15:23 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Да, ама тва е документ, който ти дават англичаните и го ползваш тук.
Не им го връщаш.. поне аз така знам де.
Не им го връщаш.. поне аз така знам де.
Публикувано на 09-11-2013 16:50 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Да така е получаваш го от Англия, но за да го получиш трябва да изпратиш попълнен формуляр от БГ.
Публикувано на 09-11-2013 16:52 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Да ви попитам и за новите формуляри за П85 може ли да ми изпратите линк?
Публикувано на 09-11-2013 17:50 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Самия документ, който получаваш се нарича У1.. а пращаш това:
www.hmrc.gov.uk/forms/2005/ca3916.pdf
А, това ти е p85
http://www.hmrc.gov.uk/cnr/p85.pdf
И темата за новия му вид
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=3608
www.hmrc.gov.uk/forms/2005/ca3916.pdf
А, това ти е p85
http://www.hmrc.gov.uk/cnr/p85.pdf
И темата за новия му вид
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=3608
Публикувано на 09-11-2013 18:08 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
А двете формуляри на различни адреси се изпращат нали? Става въпрос за П85 и за да си получа документа У1
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители