Форум >
Публикувано на 08-03-2012 18:27 | Първи стъпки (Връщане на данъци)
Така, може би не много добре прочетох темите в този раздел.
Честно казано, има информация която може да ми бъде полезна, но е толкова разхвърлена че НОВИте кандидати като мен, изобщо няма да се ориентират и да намерят бързо и без проблемно това което искат да разберат по даден въпрос.
Повечето теми са за проблеми свързани при плащане на данъци.
Конкретно бих искал да направим тема в която да бъде разяснено стъпка по стъпка всяка една операция свързана с връщането на данъци, да се дадат определения на документите и съответните учреждения с който трябва да работим за да си върнем данъците. Да се обясни всеки един документ последователно и начина му на издаване и изпращане. Да бъде направена една опростена схема за цялата тази операция от получаване на документите за данъци до финалния етап пристигането в България - документите, данъчни, бланки, банкови сметки, чекове, адреси ...етс. - нека се потрудим малко за да може тази тема да бъде лесно достъпна за новобранците, тези които за първа година ще ходят на бригади. Да пишат хора НЕ с проблеми при "връщане на данъци" - а да пишат хора с конкретни и ясни обяснения, стъпка по стъпка - дори само в един пост може да се направи това ...
Като за пример:
Документ П45 - .... *(Определение) ...
Документ Е101 - ... *(Определение) ...
Честно казано ИМА теми във форума, но са свързани с проблемите на хората, а на нас не ни е нужно в момента да четем излишни коментари, неконкретни и неясни изказвания. Нужни са ни, точни и ясни обяснения - Много добре знам че не на всеки му е ясно това за данъците, също така ми е ясно че на готово е най добре, да но аз и да чета, минаха месеци, нищо не ми е ясно от този форум - приятели, неприятели, колеги и съфорумци ...
нека бъдем не критични един към друг, а да бъдем ефективни и полезни в тази тема !!
Благодаря предварително на всеки отзовал се !
Към Иво: ако темата подлежи на обсъждане и не е правилна, нека да ми пише на ЛС и ако се дублира нека да я изтрие !
Честно казано, има информация която може да ми бъде полезна, но е толкова разхвърлена че НОВИте кандидати като мен, изобщо няма да се ориентират и да намерят бързо и без проблемно това което искат да разберат по даден въпрос.
Повечето теми са за проблеми свързани при плащане на данъци.
Конкретно бих искал да направим тема в която да бъде разяснено стъпка по стъпка всяка една операция свързана с връщането на данъци, да се дадат определения на документите и съответните учреждения с който трябва да работим за да си върнем данъците. Да се обясни всеки един документ последователно и начина му на издаване и изпращане. Да бъде направена една опростена схема за цялата тази операция от получаване на документите за данъци до финалния етап пристигането в България - документите, данъчни, бланки, банкови сметки, чекове, адреси ...етс. - нека се потрудим малко за да може тази тема да бъде лесно достъпна за новобранците, тези които за първа година ще ходят на бригади. Да пишат хора НЕ с проблеми при "връщане на данъци" - а да пишат хора с конкретни и ясни обяснения, стъпка по стъпка - дори само в един пост може да се направи това ...
Като за пример:
Документ П45 - .... *(Определение) ...
Документ Е101 - ... *(Определение) ...
Честно казано ИМА теми във форума, но са свързани с проблемите на хората, а на нас не ни е нужно в момента да четем излишни коментари, неконкретни и неясни изказвания. Нужни са ни, точни и ясни обяснения - Много добре знам че не на всеки му е ясно това за данъците, също така ми е ясно че на готово е най добре, да но аз и да чета, минаха месеци, нищо не ми е ясно от този форум - приятели, неприятели, колеги и съфорумци ...
нека бъдем не критични един към друг, а да бъдем ефективни и полезни в тази тема !!
Благодаря предварително на всеки отзовал се !
Към Иво: ако темата подлежи на обсъждане и не е правилна, нека да ми пише на ЛС и ако се дублира нека да я изтрие !
Редактирано от Mr-Tokamori на 08-03-2012 18:31
Публикувано на 06-02-2013 23:26 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Ще напиша това, което аз считам за вярно и не задължавам никой да се ръководи по думите ми. Също така искам да отбележа, че не ми се е налагало да попълвам и пращам никакви документи, за да си върна данъците. И двата пъти ми пратиха чековете без моя намеса.
За да си върнете данъците са ви нужни:
Документ P45 - виж инфо тук.
P45 съдържа 4 части (parts): part 1, part 1A, part 2 и part 3
Работодателят ви изпраща Part 1 на HMRC, а останалите дава на вас.
Той е длъжен да ви даде P45 по закон!
Изтегляте и попълвате P85 оттук
В линка ще видите и информация за P85, в галерията със снимки има обяснения как се попълва, за тези, които не разбират.
http://brigadiri.com/photogallery.php?album_id=6
Заедно с попълнения документ P85 изпращате и част 2 и част 3 от P45 (оригинали).
Препоръчаното писмо изпращате до HMRC:
HM Revenue & Customs
Pay As You Earn
PO Box 1970
Liverpool
L75 1WX
Общо взето е това. След това си чакате чек или ако сте писали данни на банковата ви сметка - превод.
В някои случаи може да получите писмо с документ P800 - калкулация на данъците. http://www.hmrc.gov.uk/p800/paye-tax-calcs.htm
Познати са ми два варианта на съдържание:
- едното е да изискват допълнителна информация от вас, която да попълните и да върнете
- другата е да се съгласите с калкулацията и да не правите нищо, просто да пазите документа. Тук ако някой има повече информация ще е добре.
Ами общо взето това е моето виждане на нещата. Ако някой знае друго ще се радвам да го сподели.
Същевременно в този същия раздел има няколко теми за връщане на данъци, където може да се прочетат проблемите и неволи на бригадирите, както и много други коментари във връзка с връщането на данъците от Англия.
За да си върнете данъците са ви нужни:
Документ P45 - виж инфо тук.
P45 съдържа 4 части (parts): part 1, part 1A, part 2 и part 3
Работодателят ви изпраща Part 1 на HMRC, а останалите дава на вас.
Той е длъжен да ви даде P45 по закон!
Изтегляте и попълвате P85 оттук
В линка ще видите и информация за P85, в галерията със снимки има обяснения как се попълва, за тези, които не разбират.
http://brigadiri.com/photogallery.php?album_id=6
Заедно с попълнения документ P85 изпращате и част 2 и част 3 от P45 (оригинали).
Препоръчаното писмо изпращате до HMRC:
HM Revenue & Customs
Pay As You Earn
PO Box 1970
Liverpool
L75 1WX
Общо взето е това. След това си чакате чек или ако сте писали данни на банковата ви сметка - превод.
В някои случаи може да получите писмо с документ P800 - калкулация на данъците. http://www.hmrc.gov.uk/p800/paye-tax-calcs.htm
Познати са ми два варианта на съдържание:
- едното е да изискват допълнителна информация от вас, която да попълните и да върнете
- другата е да се съгласите с калкулацията и да не правите нищо, просто да пазите документа. Тук ако някой има повече информация ще е добре.
Ами общо взето това е моето виждане на нещата. Ако някой знае друго ще се радвам да го сподели.
Същевременно в този същия раздел има няколко теми за връщане на данъци, където може да се прочетат проблемите и неволи на бригадирите, както и много други коментари във връзка с връщането на данъците от Англия.
Редактирано от Ivo на 07-02-2013 11:09
Публикувано на 08-11-2013 17:08 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Здравеите, искам да ви попитам като се попилни P85, и U1 на един и същ адрес ли се изпращат?
Публикувано на 08-11-2013 22:21 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Може ли да кажеш каква ти е идеята с изпращането на U1?
Публикувано на 09-11-2013 15:11 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
За връщане на Здравните осигуровки е документа У1
Публикувано на 09-11-2013 15:23 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Да, ама тва е документ, който ти дават англичаните и го ползваш тук.
Не им го връщаш.. поне аз така знам де.
Не им го връщаш.. поне аз така знам де.
Публикувано на 09-11-2013 16:50 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Да така е получаваш го от Англия, но за да го получиш трябва да изпратиш попълнен формуляр от БГ.
Публикувано на 09-11-2013 16:52 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Да ви попитам и за новите формуляри за П85 може ли да ми изпратите линк?
Публикувано на 09-11-2013 17:50 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Самия документ, който получаваш се нарича У1.. а пращаш това:
www.hmrc.gov.uk/forms/2005/ca3916.pdf
А, това ти е p85
http://www.hmrc.gov.uk/cnr/p85.pdf
И темата за новия му вид
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=3608
www.hmrc.gov.uk/forms/2005/ca3916.pdf
А, това ти е p85
http://www.hmrc.gov.uk/cnr/p85.pdf
И темата за новия му вид
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=3608
Публикувано на 09-11-2013 18:08 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
А двете формуляри на различни адреси се изпращат нали? Става въпрос за П85 и за да си получа документа У1
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители