Форум >
Публикувано на 31-03-2016 22:49 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
pavvalentinov1981 писа:
Здравейте имам конкретен въпрос,работя в Англия вече 9 месеца като първите 6 от тях бяха за агенция и от там имам само последния пеислип без р45 или р60,след това станах селф имплоид и имам инвоис от работодателя ми като съм под 10 000 паунда та въпроса ми е какво трябва да направя за да си върна данъците сега
Здравейте имам конкретен въпрос,работя в Англия вече 9 месеца като първите 6 от тях бяха за агенция и от там имам само последния пеислип без р45 или р60,след това станах селф имплоид и имам инвоис от работодателя ми като съм под 10 000 паунда та въпроса ми е какво трябва да направя за да си върна данъците сега
Не искам да прозвуча грубо, но аз от 2 часа чета из форума за да мога да си отговоря на същите въпроси и мога да те уверя, че има много информация, която е полезна. Мисля че ще е най-лесно да си направиш труда и да прочетеш Тази тема е най-изчерпателната и тук според мен ще намериш всичко необходимо за възвръщане на данъците Ви. Успех!
Редактирано от toniriazor на 31-03-2016 22:50
Публикувано на 13-04-2016 01:05 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Аз да попитам, всеки който ли е работил в УК има право да си върне данъците или само тези от бригадите и селф емплойт? Първите 5-6 месеца в Англия работих във ферма и там не са ми удържали данъци, после съм работил като employed в уеърхауси главно и вече почнах 3-та данъчна година и от миналата автоматично ми удържат данък. Много хора са ми казвали, че не мога да си върна данъците. Данъците си връщали self employed и тези на бригадите разбрах, че се водели нещо като селф, затова и те си връщали данъците. И във фермата в пейслиповете NI е плащан почти наполовина от мен и работодателя. Е, кое е вярно?
Публикувано на 13-04-2016 20:55 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Здравейте!
Получих чек за, но му е изтекъл срока. Звънях в такс офиса, но не мога да се свържа. Някой знае ли какво трябва да направя?
Получих чек за, но му е изтекъл срока. Звънях в такс офиса, но не мога да се свържа. Някой знае ли какво трябва да направя?
Публикувано на 25-04-2016 19:19 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Здравейте на всички предварително благодаря за помоща ...
Тази година която изтече 2015-2016 работих за три фирми и все още съм Англия . 1-во в една ферма от там имам P45 , Агенция към един пак хаус и от там имам p45 и в момента работя за самият пак хаус на договор. Та в такъв случай на посочения адрес трябва да изпратя двата P45 ли само тъй като не си тръгвам от UK ? Някакъв пейслип трябва ли да пратя от сегашното ми работно място ?
Благодаря
Тази година която изтече 2015-2016 работих за три фирми и все още съм Англия . 1-во в една ферма от там имам P45 , Агенция към един пак хаус и от там имам p45 и в момента работя за самият пак хаус на договор. Та в такъв случай на посочения адрес трябва да изпратя двата P45 ли само тъй като не си тръгвам от UK ? Някакъв пейслип трябва ли да пратя от сегашното ми работно място ?
Благодаря
Публикувано на 08-06-2016 12:48 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Колеги поздрави за точните и полезни коментари!
Аз бях точно 1 година в Англия. Прибирам се и не смятам да се връщам. Общият ми доход е 14 500. Мн хора ми казаха, че не мога да си върна никакви данъци понеже съм минал 10 000.
Ще си кандидатствам както му е редът, но според вас мога ли да върна нещо? Таксите са към 1800. Нз за какъв процент мога да се надявам.
Иначе наистина ще е жалко ...
Благодаря!
Аз бях точно 1 година в Англия. Прибирам се и не смятам да се връщам. Общият ми доход е 14 500. Мн хора ми казаха, че не мога да си върна никакви данъци понеже съм минал 10 000.
Ще си кандидатствам както му е редът, но според вас мога ли да върна нещо? Таксите са към 1800. Нз за какъв процент мога да се надявам.
Иначе наистина ще е жалко ...
Благодаря!
Публикувано на 14-07-2016 14:14 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Здравейте
виждам че има много запознати затова и аз да питам какво да направя в моя случай за да си върна данъците от миналата година ? Работих около 4 месеца за един меко казано отвратителен човек и след като повече не можах да издържа си тръгнах . Съответно тои не ми даде никакъв документ (P 45) ,писах му че е длъжен ,но не и не та сега незнам какво да правя ,опитах да искам съвет от citizen advice beaurau ,но и от там нищо . Някой има ли идея?
Благодаря предварително
виждам че има много запознати затова и аз да питам какво да направя в моя случай за да си върна данъците от миналата година ? Работих около 4 месеца за един меко казано отвратителен човек и след като повече не можах да издържа си тръгнах . Съответно тои не ми даде никакъв документ (P 45) ,писах му че е длъжен ,но не и не та сега незнам какво да правя ,опитах да искам съвет от citizen advice beaurau ,но и от там нищо . Някой има ли идея?
Благодаря предварително
Публикувано на 24-09-2016 15:11 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Влязох в сайта, попълних формата.
В случая, данните на съпругата ми, аз съм в Англия и дадох моята сметка за връщане на данъците.
Пояснявам, отново
Решихме да върнем данъците на милата ми съпруга. Тя е в Бг, аз съм в Англия.
Просто попълних документите онлайн и за по малко от месец, парите кацнаха
В случая, данните на съпругата ми, аз съм в Англия и дадох моята сметка за връщане на данъците.
Пояснявам, отново
Решихме да върнем данъците на милата ми съпруга. Тя е в Бг, аз съм в Англия.
Просто попълних документите онлайн и за по малко от месец, парите кацнаха
Публикувано на 13-10-2016 14:01 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
ЗДРАВЕЙТЕ! Някой ползвал ли е онлайн връщане на данъци без да се праща формуляра п85 по пощата??? Дали ще трябва да се пращат някакви документи и по пощата или изцяло е онлайн? Ето линк https://www.gov.uk/government/publications/income-tax-leaving-the-uk-getting-your-tax-right-p85
Публикувано на 13-10-2016 19:29 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
plamensavov писа:
ЗДРАВЕЙТЕ! Някой ползвал ли е онлайн връщане на данъци без да се праща формуляра п85 по пощата??? Дали ще трябва да се пращат някакви документи и по пощата или изцяло е онлайн? Ето линк https://www.gov.uk/government/publications/income-tax-leaving-the-uk-getting-your-tax-right-p85
Може , аз така си ги върнах за 4 години назад.Трябва да си направиш акаунт в
www.gov.co.uk. За 4- 5 дни ти отговарят, а след 2 седмици и парите, даваш си направо банковата сметка, няма чекове. P800 се попълва иначе
Публикувано на 13-10-2016 23:49 | RE: Първи стъпки (Връщане на данъци)
Мерси за отговора. А българска банкова сметка става ли или задължително трябва да е UK???
Gerrard писа:
www.gov.co.uk. За 4- 5 дни ти отговарят, а след 2 седмици и парите, даваш си направо банковата сметка, няма чекове. P800 се попълва иначе
plamensavov писа:
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители