Форум >
Публикувано на 01-09-2017 10:20 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
ontario писа:
Здравейте.
Преди малко се регистрирах в форума.Предстои ми прибиране от Лондон след месец и проучвам необятна темата с обезщетенията.
Като за начало искам да попитам:
1.Седем дневния срок за регистрация в Бюрото по труда откога е - от момента на прибирането в България или от момента на прекратяване на договора в UK?
2.Едва след като получа P45 ли мога да изисквам U1?Разбрах,че някои работодатели го дават веднага, а други месец след напускане. Аз още не съм известил моя , че ще си ходя и не зная още как процедира той.По принцип няма да проблем напускането, защото агенцията не иска едномесечно предизвестие.Сега съм малко в шах с купуването на билета.
Видях в самото начало на темата описано стъпка по стъпка как да се процедира, но тази публикация е от преди доста години. Сега в 2017 всичко същото ли е и дали някъде в форума го има обновено? Влизам през телефон само и малко ми е да трудно ровенето.
Благодаря!
Здравейте.
Преди малко се регистрирах в форума.Предстои ми прибиране от Лондон след месец и проучвам необятна темата с обезщетенията.
1.Седем дневния срок за регистрация в Бюрото по труда откога е - от момента на прибирането в България или от момента на прекратяване на договора в UK?
2.Едва след като получа P45 ли мога да изисквам U1?Разбрах,че някои работодатели го дават веднага, а други месец след напускане. Аз още не съм известил моя , че ще си ходя и не зная още как процедира той.По принцип няма да проблем напускането, защото агенцията не иска едномесечно предизвестие.Сега съм малко в шах с купуването на билета.
Видях в самото начало на темата описано стъпка по стъпка как да се процедира, но тази публикация е от преди доста години. Сега в 2017 всичко същото ли е и дали някъде в форума го има обновено? Влизам през телефон само и малко ми е да трудно ровенето.
Благодаря!
Записването в Бюрото по труда става до 7-мия ден от датата на напускане. Веднага след като се запишеш отиваш в НОИ и те ще ти обяснят или дадат (в моя случай) документите, който трябва да попълнеш. Бил съм на ферма, която в деня на напускане са ми давали П45, но в последния случай от преди 1 месец бях си пуснал предизвестието за напускане 2-3 седмици по рано и все още си чакам П45 в България! Важното е до 7-мия ден да се запишеш на борсата, а документите за У1 имаш срок до 3 месеца да ги предадеш.. (П45 и последен пейслип)
Публикувано на 01-09-2017 11:20 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
wanko писа:
Записването в Бюрото по труда става до 7-мия ден от датата на напускане. Веднага след като се запишеш отиваш в НОИ и те ще ти обяснят или дадат (в моя случай) документите, който трябва да попълнеш. Бил съм на ферма, която в деня на напускане са ми давали П45, но в последния случай от преди 1 месец бях си пуснал предизвестието за напускане 2-3 седмици по рано и все още си чакам П45 в България! Важното е до 7-мия ден да се запишеш на борсата, а документите за У1 имаш срок до 3 месеца да ги предадеш.. (П45 и последен пейслип)
ontario писа:
Здравейте.
Благодаря!
Здравейте.
Благодаря!
Много благодаря!
Какъв документ трябва да представя в Бюрото по труда, за да покажа кога ми е прекратен договора?
Изобщо ще ми се да прочета някъде стъпка по стъпка къде какви документи трябва да представя.Аз чета и събирам информация се, но искам да съм подготвен, е ще има разиграване с тази документация.
Мерси!
Публикувано на 20-09-2017 07:45 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте пак.
1. Бях в UK една година и съм работил само на едно място. Искам да попитам при регистрация за обезщетение и изобщо ще ми е нужен ли ДОГОВОРА с работодателя, за да си го изискам преди да си дойда.
2 . Прибирам се в БГ, но след около 2 седмици ще ми се прекрати договора, понеже имам отпуска и тогава ще ми пратят P45. Въпроса ми е едва тогава ли трябва да посетя Бюрото по труда за регистрация - в 7 дневен срок от датата на прекратяване на договора,която пише във въпросния P45?
Благодаря
1. Бях в UK една година и съм работил само на едно място. Искам да попитам при регистрация за обезщетение и изобщо ще ми е нужен ли ДОГОВОРА с работодателя, за да си го изискам преди да си дойда.
2 . Прибирам се в БГ, но след около 2 седмици ще ми се прекрати договора, понеже имам отпуска и тогава ще ми пратят P45. Въпроса ми е едва тогава ли трябва да посетя Бюрото по труда за регистрация - в 7 дневен срок от датата на прекратяване на договора,която пише във въпросния P45?
Благодаря
Редактирано от ontario на 20-09-2017 07:48
Публикувано на 20-09-2017 08:59 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
1. Не
2. От датата на приключване
Публикувано на 20-09-2017 18:21 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Ivo писа:
1. Не
1. Не
Благодаря за бързия отговор

Публикувано на 21-09-2017 15:35 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте!За първи път бях на бригада,но фермата не ми извади НИН.Всички документи,които ми трябват за НОИ ги имам,но нямам НИН.Някой знае ли дали ще мога да ползвам обезщетение?Служителите в НОИ не са наясно и пуснахме всички документи без попълнен НИН.Моля ако някой е наясно да пише.Благодаря предварително
Публикувано на 23-09-2017 23:12 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте. Има ли някой,който да е запознат с промените относно борсата. Мои колеги напуснаха ,за да влезнат в бюрото до декември.Носят се слухове,че след това ще има промени...Някой с някаква информация ???
Публикувано на 08-10-2017 16:21 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Бях в англия 5 месеца и си тръгнах без предизвестие( събрах си багажа и дим да ме няма). Та имам ли право на борса изобщо. И след като съм регистриран в бюрото колко време имам за да отида в ной. Благодаря
Публикувано на 09-10-2017 15:37 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
spid3r писа:
Бях в англия 5 месеца и си тръгнах без предизвестие( събрах си багажа и дим да ме няма). Та имам ли право на борса изобщо. И след като съм регистриран в бюрото колко време имам за да отида в ной. Благодаря
Да имаш право на борса ако от 15 месеца назад имаш поне 9 с осигуровки т.е имаш 5 в Англия ако имаш и 4 от България имаш право на борса като и последните 3 години не трябва да си ползвал борса.7 работни дни е срока за регистрация в бюрото по труда ,а 3 месеца е срока за регистрация в НОИ ако вече ти е излезнал док.У1 ако не те го изискват по служебен пътБях в англия 5 месеца и си тръгнах без предизвестие( събрах си багажа и дим да ме няма). Та имам ли право на борса изобщо. И след като съм регистриран в бюрото колко време имам за да отида в ной. Благодаря
Редактирано от mariq73 на 09-10-2017 17:39
Публикувано на 22-10-2017 17:48 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте, говори се че след декември 2017 ще има промени за борсата,Някой знае ли нещо?
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители
ВХОД