Форум >
Публикувано на 03-02-2018 16:58 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Може да имаш късмет. 

Публикувано на 08-02-2018 21:49 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте. Някой знае ли дали ще спират борсата тази година?
Публикувано на 17-02-2018 02:59 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
до бобинка аз работех в Англия за 1 месец от 1 септември до 1 октомври 2017 год подадох си документите още като пристигнах в НОИ и трудовата борса преди седмица ми дойде решение и ми отпускат 65 лв на ден ,така че дори и един месец да имаш работен няма проблеми стига това да е последната работа както и expire contrakt това е важното
Публикувано на 17-02-2018 13:34 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
beneka писа:
до бобинка аз работех в Англия за 1 месец от 1 септември до 1 октомври 2017 год подадох си документите още като пристигнах в НОИ и трудовата борса преди седмица ми дойде решение и ми отпускат 65 лв на ден ,така че дори и един месец да имаш работен няма проблеми стига това да е последната работа както и expire contrakt това е важното
има промяна в закона .. трябва да имаш най малко 2 мес.при последния работодател и от последните 18 мес.да имаш най малко 12 мес .с осигуровкидо бобинка аз работех в Англия за 1 месец от 1 септември до 1 октомври 2017 год подадох си документите още като пристигнах в НОИ и трудовата борса преди седмица ми дойде решение и ми отпускат 65 лв на ден ,така че дори и един месец да имаш работен няма проблеми стига това да е последната работа както и expire contrakt това е важното
Публикувано на 20-02-2018 16:17 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Мariq73 Наистина има нови правила , но доколкото съм запозната са в сила от 2018г. Тези които са подали документи до края на 2017г. се разглеждат по старите правила .
1. Условия за придобиване на право на парично обезщетение за безработица:
Правото на паричното обезщетение за безработица на лицата, чието осигуряване е прекратено преди 1 януари 2018 г., се определя както следва:
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
са регистрирани като безработни в Агенцията по заетостта;
не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст в Република България или пенсия за старост в друга държава или не получават пенсия за осигурителен стаж и възраст в намален размер по чл. 68а или професионална пенсия по чл. 168;
не упражняват трудова дейност, за която подлежат на задължително осигуряване по КСО или законодателството на друга държава, с изключение на лицата по чл. 114а, ал. 1 от Кодекса на труда.
Правото на паричното обезщетение за безработица на лицата, чието осигуряване е прекратено след 31 декември 2017 г., се определя както следва:
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ най-малко 12 месеца през последните 18 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст в Република България или пенсия за старост в друга държава или не получават пенсия за осигурителен стаж и възраст в намален размер по чл. 68а или професионална пенсия по чл. 168;
не упражняват трудова дейност, за която подлежат на задължително осигуряване по КСО или законодателството на друга държава, с изключение на лицата по чл. 114а, ал. 1 от Кодекса на труда.
(чл. 54а, ал. 1 КСО)
1. Условия за придобиване на право на парично обезщетение за безработица:
Правото на паричното обезщетение за безработица на лицата, чието осигуряване е прекратено преди 1 януари 2018 г., се определя както следва:
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
Правото на паричното обезщетение за безработица на лицата, чието осигуряване е прекратено след 31 декември 2017 г., се определя както следва:
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ най-малко 12 месеца през последните 18 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
(чл. 54а, ал. 1 КСО)
Публикувано на 22-02-2018 17:20 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте.Искам да попитам как стоят нещата с документ Н006 от Англия,защото е задвижен на мен и на съпругата ми.Представил съм у1 всичко е точно,но за в момента ни е спряно производството.Имали вероятността да ми откажат заради този Н006.Благодаря предварително
Редактирано от Islan на 22-02-2018 17:25
Публикувано на 23-02-2018 12:32 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK

Islan писа:
Здравейте.Искам да попитам как стоят нещата с документ Н006 от Англия,защото е задвижен на мен и на съпругата ми.Представил съм у1 всичко е точно,но за в момента ни е спряно производството.Имали вероятността да ми откажат заради този Н006.Благодаря предварително
Публикувано на 25-02-2018 22:50 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте! Моят проблем е следният чакам у1 като предварително в Англия съм подала документи, също така и тук в България автоматично го изискват. Вече 3 месеца го чакам и от никъде не идва. Ако прекратя борсата и замина за Англия ще си получа ли обещетение или губя всичко?

Публикувано на 26-02-2018 12:27 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Ще ти изплатят със задна дата. Отивай и се поинтересувай как стоят нещата за прекратяване на борсата поради самостоятелно намиране на работа, в твоя регион питай и в НОИ и в бюрото по труда, какви документи трябва да представиш ( за бюрото знам че ти дават декларация която трябва да им върнеш до 7 дни след започване на работа с копие от договора, за НОЙ не съм се интересувала) !!! 

Публикувано на 26-02-2018 13:17 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте.Искам да попитам как стоят нещата с документ Н006 от Англия,защото е задвижен на мен и на съпругата ми.Представил съм у1 всичко е точно,но за в момента ни е спряно производството.Имали вероятността да ни откажат
Редактирано от Islan на 26-02-2018 20:05
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители
ВХОД