Форум >
Публикувано на 16-08-2017 15:48 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
yaripim писа:
Благодаря ви за отговорите отново и се извинявам,подвел съм и себе си и вас.Разрових се добре в документите които имам.
Значи 3 работодателя имах в Англия.Първи-малка агенция,там бях 3 седмици.ИМАМ П45 от тях,3-те страници и всичките му цветове.Втори-работата дето исках,пак през агенция няколко месеца,ИМАМ П45 от тях,но е копие,черно бяло,едва ли ще мине.Трети-същата работа,но вече без агенцията,на договор към тях.От тях нямам нищо и да съм имал, съм го дал във фирмата,дето ми изисква У1.Пулих се и в двете П45 20 минути,но никъде не видях причина за напускане.Само общите данни-имената,НИН,адреси,пари,такс кодове,дата на напускане.Накрая имам П60,ел.формат,цветно,но то е за първият ми престои там,за който си имам У1.От изброеното горе някое ще свърши ли работа? Поздрави на всички и благодаря отново!
Здравей! Никаде в р45 не пише как си напуснал работа.Като отидеш в НОИ след трите месеца вече те ти дават ф- ри за попълване дето са еднакви с тези които агенцията ти попълва за изискване на У 1 просто ти трябва да отбележиш как си приключил работа всъщност expiry of contact от там нататък в Англия вече в У 1 което изпращат или всъщност е вече У 2 това дето изискват НОИ по електронен път ,ти отбелвзват това дето ти си отбелязал в ф- рите за това У 2 всъщност expiry of contract Благодаря ви за отговорите отново и се извинявам,подвел съм и себе си и вас.Разрових се добре в документите които имам.
Значи 3 работодателя имах в Англия.Първи-малка агенция,там бях 3 седмици.ИМАМ П45 от тях,3-те страници и всичките му цветове.Втори-работата дето исках,пак през агенция няколко месеца,ИМАМ П45 от тях,но е копие,черно бяло,едва ли ще мине.Трети-същата работа,но вече без агенцията,на договор към тях.От тях нямам нищо и да съм имал, съм го дал във фирмата,дето ми изисква У1.Пулих се и в двете П45 20 минути,но никъде не видях причина за напускане.Само общите данни-имената,НИН,адреси,пари,такс кодове,дата на напускане.Накрая имам П60,ел.формат,цветно,но то е за първият ми престои там,за който си имам У1.От изброеното горе някое ще свърши ли работа? Поздрави на всички и благодаря отново!
Това е .А за Р45 от последната ти работа ако нямаш мисля че може да е проблем,защото се изисква след като си напуснал работа от Англия в седем дневен срок да се регистрираш в бюрото на труда това след последния работодател а ти нямаш р 45 от последен работодател ако правилно съм те разбрала

Публикувано на 16-08-2017 21:05 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте на всички, нов съм във вашия форум и се радвам за което.
Да мина към въпроса, днес ми пристигна документ U1 всичко със датите е наред като назначаване на работа и спиране на работа, но там където трябва да пише че договорът е прекратен поради изтичане не пише това, с две думи да го кажа договорът ми е прекратен по взаимно съгласие, та сега като пише това дали ще получавам английска борса или ще получа Българска?
Ще съм благодарен ако някой знае и каже за какво иде реч.
Да мина към въпроса, днес ми пристигна документ U1 всичко със датите е наред като назначаване на работа и спиране на работа, но там където трябва да пише че договорът е прекратен поради изтичане не пише това, с две думи да го кажа договорът ми е прекратен по взаимно съгласие, та сега като пише това дали ще получавам английска борса или ще получа Българска?
Публикувано на 17-08-2017 14:48 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Vortigen писа:
От това което знам и съм чел+ от други пичове които са направили същото, ще си на минимума 7,20 на ден.Кофти работа.
Публикувано на 17-08-2017 15:59 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
yaripim писа:
От това което знам и съм чел+ от други пичове които са направили същото, ще си на минимума 7,20 на ден.Кофти работа.
Vortigen писа:
А можем ли по някакъв начин да избегнем този кофти сценарии? Защото предполагам много хора са работили нормална работа с постоянен договор и за да се прибереш в България трябва да напуснеш по взаимно съгласие
Някак си не е редно спрямо тях (в случая и мен
)Публикувано на 17-08-2017 17:34 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
wanko писа:
А можем ли по някакъв начин да избегнем този кофти сценарии? Защото предполагам много хора са работили нормална работа с постоянен договор и за да се прибереш в България трябва да напуснеш по взаимно съгласие
)
yaripim писа:
Vortigen писа:
)И аз това се питам, дали има начин ?
Публикувано на 22-08-2017 21:19 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
някой дали знае как да си взема У1 директно в Англия Дали въобще е възможно
Публикувано на 24-08-2017 22:03 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
mariq73 писа:
До колкото знам пак ти трябва P45 от последния работодател, след което изтегляш файла от техния сайт ( http://www.hmrc.gov.uk/forms/2005/ca3916.pdf ), попълваш и пращаш по пощата, и чакаш отговор
Предполагам няма да се бавят толкова колкото за да го пратят до България 
Публикувано на 27-08-2017 21:51 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
При мен за последните 24 месеца ще имам
18месеца умножени х2000, би следвало да получа 1499.99лв х4 , а договора ми изтича края на март/2018, мисля да дочакам У1 (2-3 седмици) преди да се прибера в БГ, смятам процеса за получаването на обезщетението ще се ускори... Успех на всички
18месеца умножени х2000, би следвало да получа 1499.99лв х4 , а договора ми изтича края на март/2018, мисля да дочакам У1 (2-3 седмици) преди да се прибера в БГ, смятам процеса за получаването на обезщетението ще се ускори... Успех на всички

Публикувано на 28-08-2017 01:02 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте, искам да помоля да ме посъветвате какво мога да направя в случая, от 23 Януари съм записана в НОИ на 6 май ми пристигна У1 от Великобритания занесах им го и ми казаха,че до 2 седмици ще ми излезне решение но вече 4 ти месец чакам за такова. 2 пъти вече питам и ми се казва, че са чакали потвърждение от Великобритания някъкъв си код СЕД Н006... 4 Септеври стават пълни 8 месеца и ще се отпиша от бюрото и мисля да им драсна една жалба на НОИ. Някой имал ли е такъв проблем?
Публикувано на 30-08-2017 14:33 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте.
Преди малко се регистрирах в форума.Предстои ми прибиране от Лондон след месец и проучвам необятна темата с обезщетенията.
Като за начало искам да попитам:
1.Седем дневния срок за регистрация в Бюрото по труда откога е - от момента на прибирането в България или от момента на прекратяване на договора в UK?
2.Едва след като получа P45 ли мога да изисквам U1?Разбрах,че някои работодатели го дават веднага, а други месец след напускане. Аз още не съм известил моя , че ще си ходя и не зная още как процедира той.По принцип няма да проблем напускането, защото агенцията не иска едномесечно предизвестие.Сега съм малко в шах с купуването на билета.
Видях в самото начало на темата описано стъпка по стъпка как да се процедира, но тази публикация е от преди доста години. Сега в 2017 всичко същото ли е и дали някъде в форума го има обновено? Влизам през телефон само и малко ми е да трудно ровенето.
Благодаря!
Преди малко се регистрирах в форума.Предстои ми прибиране от Лондон след месец и проучвам необятна темата с обезщетенията.
Като за начало искам да попитам:
1.Седем дневния срок за регистрация в Бюрото по труда откога е - от момента на прибирането в България или от момента на прекратяване на договора в UK?
2.Едва след като получа P45 ли мога да изисквам U1?Разбрах,че някои работодатели го дават веднага, а други месец след напускане. Аз още не съм известил моя , че ще си ходя и не зная още как процедира той.По принцип няма да проблем напускането, защото агенцията не иска едномесечно предизвестие.Сега съм малко в шах с купуването на билета.
Видях в самото начало на темата описано стъпка по стъпка как да се процедира, но тази публикация е от преди доста години. Сега в 2017 всичко същото ли е и дали някъде в форума го има обновено? Влизам през телефон само и малко ми е да трудно ровенето.
Благодаря!
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители
ВХОД