Форум >
Публикувано на 16-08-2017 15:48 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
yaripim писа:
Благодаря ви за отговорите отново и се извинявам,подвел съм и себе си и вас.Разрових се добре в документите които имам.
Значи 3 работодателя имах в Англия.Първи-малка агенция,там бях 3 седмици.ИМАМ П45 от тях,3-те страници и всичките му цветове.Втори-работата дето исках,пак през агенция няколко месеца,ИМАМ П45 от тях,но е копие,черно бяло,едва ли ще мине.Трети-същата работа,но вече без агенцията,на договор към тях.От тях нямам нищо и да съм имал, съм го дал във фирмата,дето ми изисква У1.Пулих се и в двете П45 20 минути,но никъде не видях причина за напускане.Само общите данни-имената,НИН,адреси,пари,такс кодове,дата на напускане.Накрая имам П60,ел.формат,цветно,но то е за първият ми престои там,за който си имам У1.От изброеното горе някое ще свърши ли работа? Поздрави на всички и благодаря отново!
Здравей! Никаде в р45 не пише как си напуснал работа.Като отидеш в НОИ след трите месеца вече те ти дават ф- ри за попълване дето са еднакви с тези които агенцията ти попълва за изискване на У 1 просто ти трябва да отбележиш как си приключил работа всъщност expiry of contact от там нататък в Англия вече в У 1 което изпращат или всъщност е вече У 2 това дето изискват НОИ по електронен път ,ти отбелвзват това дето ти си отбелязал в ф- рите за това У 2 всъщност expiry of contract Благодаря ви за отговорите отново и се извинявам,подвел съм и себе си и вас.Разрових се добре в документите които имам.
Значи 3 работодателя имах в Англия.Първи-малка агенция,там бях 3 седмици.ИМАМ П45 от тях,3-те страници и всичките му цветове.Втори-работата дето исках,пак през агенция няколко месеца,ИМАМ П45 от тях,но е копие,черно бяло,едва ли ще мине.Трети-същата работа,но вече без агенцията,на договор към тях.От тях нямам нищо и да съм имал, съм го дал във фирмата,дето ми изисква У1.Пулих се и в двете П45 20 минути,но никъде не видях причина за напускане.Само общите данни-имената,НИН,адреси,пари,такс кодове,дата на напускане.Накрая имам П60,ел.формат,цветно,но то е за първият ми престои там,за който си имам У1.От изброеното горе някое ще свърши ли работа? Поздрави на всички и благодаря отново!
Това е .А за Р45 от последната ти работа ако нямаш мисля че може да е проблем,защото се изисква след като си напуснал работа от Англия в седем дневен срок да се регистрираш в бюрото на труда това след последния работодател а ти нямаш р 45 от последен работодател ако правилно съм те разбрала
Публикувано на 16-08-2017 21:05 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте на всички, нов съм във вашия форум и се радвам за което.
Да мина към въпроса, днес ми пристигна документ U1 всичко със датите е наред като назначаване на работа и спиране на работа, но там където трябва да пише че договорът е прекратен поради изтичане не пише това, с две думи да го кажа договорът ми е прекратен по взаимно съгласие, та сега като пише това дали ще получавам английска борса или ще получа Българска?
Ще съм благодарен ако някой знае и каже за какво иде реч.
Да мина към въпроса, днес ми пристигна документ U1 всичко със датите е наред като назначаване на работа и спиране на работа, но там където трябва да пише че договорът е прекратен поради изтичане не пише това, с две думи да го кажа договорът ми е прекратен по взаимно съгласие, та сега като пише това дали ще получавам английска борса или ще получа Българска?
Публикувано на 17-08-2017 14:48 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Vortigen писа:
От това което знам и съм чел+ от други пичове които са направили същото, ще си на минимума 7,20 на ден.Кофти работа.
Публикувано на 17-08-2017 15:59 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
yaripim писа:
От това което знам и съм чел+ от други пичове които са направили същото, ще си на минимума 7,20 на ден.Кофти работа.
Vortigen писа:
А можем ли по някакъв начин да избегнем този кофти сценарии? Защото предполагам много хора са работили нормална работа с постоянен договор и за да се прибереш в България трябва да напуснеш по взаимно съгласие Някак си не е редно спрямо тях (в случая и мен )
Публикувано на 17-08-2017 17:34 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
wanko писа:
А можем ли по някакъв начин да избегнем този кофти сценарии? Защото предполагам много хора са работили нормална работа с постоянен договор и за да се прибереш в България трябва да напуснеш по взаимно съгласие Някак си не е редно спрямо тях (в случая и мен )
yaripim писа:
Vortigen писа:
И аз това се питам, дали има начин ?
Публикувано на 22-08-2017 21:19 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
някой дали знае как да си взема У1 директно в Англия Дали въобще е възможно
Публикувано на 24-08-2017 22:03 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
mariq73 писа:
До колкото знам пак ти трябва P45 от последния работодател, след което изтегляш файла от техния сайт ( http://www.hmrc.gov.uk/forms/2005/ca3916.pdf ), попълваш и пращаш по пощата, и чакаш отговор Предполагам няма да се бавят толкова колкото за да го пратят до България
Публикувано на 27-08-2017 21:51 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
При мен за последните 24 месеца ще имам
18месеца умножени х2000, би следвало да получа 1499.99лв х4 , а договора ми изтича края на март/2018, мисля да дочакам У1 (2-3 седмици) преди да се прибера в БГ, смятам процеса за получаването на обезщетението ще се ускори... Успех на всички
18месеца умножени х2000, би следвало да получа 1499.99лв х4 , а договора ми изтича края на март/2018, мисля да дочакам У1 (2-3 седмици) преди да се прибера в БГ, смятам процеса за получаването на обезщетението ще се ускори... Успех на всички
Публикувано на 28-08-2017 01:02 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте, искам да помоля да ме посъветвате какво мога да направя в случая, от 23 Януари съм записана в НОИ на 6 май ми пристигна У1 от Великобритания занесах им го и ми казаха,че до 2 седмици ще ми излезне решение но вече 4 ти месец чакам за такова. 2 пъти вече питам и ми се казва, че са чакали потвърждение от Великобритания някъкъв си код СЕД Н006... 4 Септеври стават пълни 8 месеца и ще се отпиша от бюрото и мисля да им драсна една жалба на НОИ. Някой имал ли е такъв проблем?
Публикувано на 30-08-2017 14:33 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте.
Преди малко се регистрирах в форума.Предстои ми прибиране от Лондон след месец и проучвам необятна темата с обезщетенията.
Като за начало искам да попитам:
1.Седем дневния срок за регистрация в Бюрото по труда откога е - от момента на прибирането в България или от момента на прекратяване на договора в UK?
2.Едва след като получа P45 ли мога да изисквам U1?Разбрах,че някои работодатели го дават веднага, а други месец след напускане. Аз още не съм известил моя , че ще си ходя и не зная още как процедира той.По принцип няма да проблем напускането, защото агенцията не иска едномесечно предизвестие.Сега съм малко в шах с купуването на билета.
Видях в самото начало на темата описано стъпка по стъпка как да се процедира, но тази публикация е от преди доста години. Сега в 2017 всичко същото ли е и дали някъде в форума го има обновено? Влизам през телефон само и малко ми е да трудно ровенето.
Благодаря!
Преди малко се регистрирах в форума.Предстои ми прибиране от Лондон след месец и проучвам необятна темата с обезщетенията.
Като за начало искам да попитам:
1.Седем дневния срок за регистрация в Бюрото по труда откога е - от момента на прибирането в България или от момента на прекратяване на договора в UK?
2.Едва след като получа P45 ли мога да изисквам U1?Разбрах,че някои работодатели го дават веднага, а други месец след напускане. Аз още не съм известил моя , че ще си ходя и не зная още как процедира той.По принцип няма да проблем напускането, защото агенцията не иска едномесечно предизвестие.Сега съм малко в шах с купуването на билета.
Видях в самото начало на темата описано стъпка по стъпка как да се процедира, но тази публикация е от преди доста години. Сега в 2017 всичко същото ли е и дали някъде в форума го има обновено? Влизам през телефон само и малко ми е да трудно ровенето.
Благодаря!
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители