Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK

страница 12 от 20

<< < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Публикувано на 01-09-2017 10:20 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
wanko
Потребител

ontario писа:
Здравейте.
Преди малко се регистрирах в форума.Предстои ми прибиране от Лондон след месец и проучвам необятна темата с обезщетенията.
Като за начало искам да попитам:
1.Седем дневния срок за регистрация в Бюрото по труда откога е - от момента на прибирането в България или от момента на прекратяване на договора в UK?
2.Едва след като получа P45 ли мога да изисквам U1?Разбрах,че някои работодатели го дават веднага, а други месец след напускане. Аз още не съм известил моя , че ще си ходя и не зная още как процедира той.По принцип няма да проблем напускането, защото агенцията не иска едномесечно предизвестие.Сега съм малко в шах с купуването на билета.

Видях в самото начало на темата описано стъпка по стъпка как да се процедира, но тази публикация е от преди доста години. Сега в 2017 всичко същото ли е и дали някъде в форума го има обновено? Влизам през телефон само и малко ми е да трудно ровенето.

Благодаря!

Записването в Бюрото по труда става до 7-мия ден от датата на напускане. Веднага след като се запишеш отиваш в НОИ и те ще ти обяснят или дадат (в моя случай) документите, който трябва да попълнеш. Бил съм на ферма, която в деня на напускане са ми давали П45, но в последния случай от преди 1 месец бях си пуснал предизвестието за напускане 2-3 седмици по рано и все още си чакам П45 в България! Важното е до 7-мия ден да се запишеш на борсата, а документите за У1 имаш срок до 3 месеца да ги предадеш.. (П45 и последен пейслип)

Публикувано на 01-09-2017 11:20 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
ontario
Потребител

wanko писа:
ontario писа:
Здравейте.
Преди малко се регистрирах в форума.Предстои ми прибиране от Лондон след месец и проучвам необятна темата с обезщетенията.
Като за начало искам да попитам:
1.Седем дневния срок за регистрация в Бюрото по труда откога е - от момента на прибирането в България или от момента на прекратяване на договора в UK?
2.Едва след като получа P45 ли мога да изисквам U1?Разбрах,че някои работодатели го дават веднага, а други месец след напускане. Аз още не съм известил моя , че ще си ходя и не зная още как процедира той.По принцип няма да проблем напускането, защото агенцията не иска едномесечно предизвестие.Сега съм малко в шах с купуването на билета.

Видях в самото начало на темата описано стъпка по стъпка как да се процедира, но тази публикация е от преди доста години. Сега в 2017 всичко същото ли е и дали някъде в форума го има обновено? Влизам през телефон само и малко ми е да трудно ровенето.

Благодаря!

Записването в Бюрото по труда става до 7-мия ден от датата на напускане. Веднага след като се запишеш отиваш в НОИ и те ще ти обяснят или дадат (в моя случай) документите, който трябва да попълнеш. Бил съм на ферма, която в деня на напускане са ми давали П45, но в последния случай от преди 1 месец бях си пуснал предизвестието за напускане 2-3 седмици по рано и все още си чакам П45 в България! Важното е до 7-мия ден да се запишеш на борсата, а документите за У1 имаш срок до 3 месеца да ги предадеш.. (П45 и последен пейслип)

Много благодаря!
Какъв документ трябва да представя в Бюрото по труда, за да покажа кога ми е прекратен договора?
Изобщо ще ми се да прочета някъде стъпка по стъпка къде какви документи трябва да представя.Аз чета и събирам информация се, но искам да съм подготвен, е ще има разиграване с тази документация.

Мерси!
Публикувано на 20-09-2017 07:45 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
ontario
Потребител

Здравейте пак.
1. Бях в UK една година и съм работил само на едно място. Искам да попитам при регистрация за обезщетение и изобщо ще ми е нужен ли ДОГОВОРА с работодателя, за да си го изискам преди да си дойда.
2 . Прибирам се в БГ, но след около 2 седмици ще ми се прекрати договора, понеже имам отпуска и тогава ще ми пратят P45. Въпроса ми е едва тогава ли трябва да посетя Бюрото по труда за регистрация - в 7 дневен срок от датата на прекратяване на договора,която пише във въпросния P45?
Благодаря
Редактирано от ontario на 20-09-2017 07:48
Публикувано на 20-09-2017 08:59 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

1. Не
2. От датата на приключване

Публикувано на 20-09-2017 18:21 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
ontario
Потребител

Ivo писа:
1. Не
2. От датата на приключване

Благодаря за бързия отговорclap
Публикувано на 21-09-2017 15:35 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Kapka
Потребител

Здравейте!За първи път бях на бригада,но фермата не ми извади НИН.Всички документи,които ми трябват за НОИ ги имам,но нямам НИН.Някой знае ли дали ще мога да ползвам обезщетение?Служителите в НОИ не са наясно и пуснахме всички документи без попълнен НИН.Моля ако някой е наясно да пише.Благодаря предварително
Публикувано на 23-09-2017 23:12 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Milena92
Потребител

Здравейте. Има ли някой,който да е запознат с промените относно борсата. Мои колеги напуснаха ,за да влезнат в бюрото до декември.Носят се слухове,че след това ще има промени...Някой с някаква информация ???
Публикувано на 08-10-2017 16:21 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
spid3r
Потребител

Бях в англия 5 месеца и си тръгнах без предизвестие( събрах си багажа и дим да ме няма). Та имам ли право на борса изобщо. И след като съм регистриран в бюрото колко време имам за да отида в ной. Благодаря
Публикувано на 09-10-2017 15:37 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
mariq73
Потребител

spid3r писа:
Бях в англия 5 месеца и си тръгнах без предизвестие( събрах си багажа и дим да ме няма). Та имам ли право на борса изобщо. И след като съм регистриран в бюрото колко време имам за да отида в ной. Благодаря
Да имаш право на борса ако от 15 месеца назад имаш поне 9 с осигуровки т.е имаш 5 в Англия ако имаш и 4 от България имаш право на борса като и последните 3 години не трябва да си ползвал борса.7 работни дни е срока за регистрация в бюрото по труда ,а 3 месеца е срока за регистрация в НОИ ако вече ти е излезнал док.У1 ако не те го изискват по служебен път
Редактирано от mariq73 на 09-10-2017 17:39
Публикувано на 22-10-2017 17:48 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
tanito
Потребител

Здравейте, говори се че след декември 2017 ще има промени за борсата,Някой знае ли нещо?

страница 12 от 20

<< < 9 10 11 12 13 14 15 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23869 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 46 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: stanislav91
Бригадири в момента или преди малко във форума:
stanislav91 Ivo Ternence AngelQnkov sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти