Форум >
Публикувано на 22-01-2018 17:42 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте и от мен. Две години с много кратки прекъсвания работих в Англия. Преди 2 месеца- края на ноември се прибрах за постоянно. Последният ми работен ден беше на 22-ри ноември, аз на 28-ми се регистрирах в борсата. Дотук добре. Чаках за P45 близо 2 месеца, защото работих за агенция, която е много несериозна към работниците си. Те пък са записали грешна дата на изтичане на договора- 19.11. Тази сутрин получих заветното У1 след не особено дълго чакане( 15 дни). На него обаче ми е отразен само последния работодател, при когото работих само 2 месеца и съответно доходите от него. На У1-то датата на напускане е 23.11. Не знам дали в България ще ми направят проблем за тези разминавания, но ме притесняват липсващите данни. Как с тези оскъдни данни ще си възстановя здравните права? На първа страница са вписали Insured employment- from 30/10/2013 to 25/11/2017.... Но аз работя в Англия от 2016. Не знам какво да правя. Мога ли с тези данни да търся обезщетение от борсата и да си възстановя здравните права? 

Публикувано на 23-01-2018 14:29 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Разминаванията в датите ти са доста и може да е проблем.Изпрати наново щом са ти дошли толкова бързо вероятно са онлайн така че пробвай наново .Нищо не губиш Опитай пак.Късмет!
Публикувано на 24-01-2018 23:02 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте банда ,
преди доста години бях активен в сайта , обсъждахме доста относно фермите тогава и си помагахме всеки с каквото може!Днес пиша тук в тази тема , защото и аз съм в "трагеде-комичният кръговрат на нашата система " , която в този случей ,който коментираме е на принципа " на мен ми е зле , но на вуте да му е по-зле "!!!Така че хориЦата в тази институция , от която ние зависим затрудняват нашите неща с некомпетентността си .
Моят случай е :
.....Септември 2017 се прибирам от Англия . след няколко години работа на договор , записвам се в 7 дневен срок в Бюрото по труда .Влизам в HM Revenue сайта, попълвам си онлайн документите за У1 , пращам ги по пощата.Преди да изтекат 3 месеца от както съм се записал в бюрото по труда , отивам и пускам заявление в НОИ за служебно тяхно изискване за У1 , и започвам да чакам !Вчера получих моето У 1 от Англия - всичко , което бях попълнил като срокове и работодатели там си съвпада с данните в У1 и са реални , договорът ми там изтече , при попълването ми на зачвлението за У1 посочвам ,че ми е изтекъл договорът , и в полученото У1 пише , че ми е изтекъл договорът ( всичко е ок , но май само за мен и за службите в Англия) ....тук мислят другоооо . Бих сложил снимка да ви покажа .Те излизат с теза , че въпреки отбелязаното #Contract expired ,отдолу пишело "Confirmed By Employee" и това означавало че било посочено само от мен
, и трябвало да чакам още два месеца за да дойде тяхното и да вземели него ,тъй като почти били убедени , че ще е различно !!!!
Просто нямам думи , след като говорих с мои приятели от други градове , които са ок със всичко относно техните документи , те ми изпратиха точно тези техни страници и те са абсолютно същтите като моите , та и дори всичко да е ок , пак човек не може да е сигурен.
Незнам дали някой е имал подобен случай , нека пише!
Все пак аз съм решил да си подам У1-ти , и после да обжалвам решението , ако не реалното !
Поздрави и късмет !
преди доста години бях активен в сайта , обсъждахме доста относно фермите тогава и си помагахме всеки с каквото може!Днес пиша тук в тази тема , защото и аз съм в "трагеде-комичният кръговрат на нашата система " , която в този случей ,който коментираме е на принципа " на мен ми е зле , но на вуте да му е по-зле "!!!Така че хориЦата в тази институция , от която ние зависим затрудняват нашите неща с некомпетентността си .
Моят случай е :
.....Септември 2017 се прибирам от Англия . след няколко години работа на договор , записвам се в 7 дневен срок в Бюрото по труда .Влизам в HM Revenue сайта, попълвам си онлайн документите за У1 , пращам ги по пощата.Преди да изтекат 3 месеца от както съм се записал в бюрото по труда , отивам и пускам заявление в НОИ за служебно тяхно изискване за У1 , и започвам да чакам !Вчера получих моето У 1 от Англия - всичко , което бях попълнил като срокове и работодатели там си съвпада с данните в У1 и са реални , договорът ми там изтече , при попълването ми на зачвлението за У1 посочвам ,че ми е изтекъл договорът , и в полученото У1 пише , че ми е изтекъл договорът ( всичко е ок , но май само за мен и за службите в Англия) ....тук мислят другоооо . Бих сложил снимка да ви покажа .Те излизат с теза , че въпреки отбелязаното #Contract expired ,отдолу пишело "Confirmed By Employee" и това означавало че било посочено само от мен

Незнам дали някой е имал подобен случай , нека пише!
Все пак аз съм решил да си подам У1-ти , и после да обжалвам решението , ако не реалното !
Поздрави и късмет !
Публикувано на 25-01-2018 00:01 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Иначе казано - попаднал си на некомпетентни държавни служители.

Публикувано на 25-01-2018 09:12 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Да на 100% излиза така ,и точно искам да попитам участници ,които са имали подобни проблеми как са процедирали? И надявам се все по малко нерви с тези органи определящи нашите възнаграждения !
Публикувано на 25-01-2018 11:10 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте,
случеят при мен е, че стигнах до момента в който вече документи и всичко прустигна, имам решение, но нещо сумата която са ми определили, е малка. Говорим си за 50 лв, а на други познати, са им отпуснали максималното, та въпроса ми към вас е, има ли някой с подобен случай, и има ли оправия там. Извинявам се, ако поста ми не е за тази тема.
Лек Ден!
случеят при мен е, че стигнах до момента в който вече документи и всичко прустигна, имам решение, но нещо сумата която са ми определили, е малка. Говорим си за 50 лв, а на други познати, са им отпуснали максималното, та въпроса ми към вас е, има ли някой с подобен случай, и има ли оправия там. Извинявам се, ако поста ми не е за тази тема.
Лек Ден!
Публикувано на 25-01-2018 13:55 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравей , принципно се изчислява средно месечният доход , който е посочен в У1-то -- Пример : ( ако е посочено 1200 паунда ) !
- днес курса на паунда е 2,2 X 1200 = 2'640 лв . следователно се взима тавана в Бг който е 2600 лв, разделят се 60% от 2600 лв (таван) и се получава = 1560 лв ., които трябва да получи човек с този примерен месечен доход от Англия , следователно се разделя примерно на 22 работни дни зависи от определеният месец и се получава 71лв на ден , при теб незнам защо е така , провери какъв ти е записан среден месечен доход в Англия , на който са те осигурявали !
Искам само да те попитам на причината за напускане само # Expired Contract , ли е отбелязано ?
Поздрави !
- днес курса на паунда е 2,2 X 1200 = 2'640 лв . следователно се взима тавана в Бг който е 2600 лв, разделят се 60% от 2600 лв (таван) и се получава = 1560 лв ., които трябва да получи човек с този примерен месечен доход от Англия , следователно се разделя примерно на 22 работни дни зависи от определеният месец и се получава 71лв на ден , при теб незнам защо е така , провери какъв ти е записан среден месечен доход в Англия , на който са те осигурявали !
Искам само да те попитам на причината за напускане само # Expired Contract , ли е отбелязано ?
Поздрави !
Публикувано на 25-01-2018 20:41 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Благодаря ти за отговора, и честно не съм го виждала, защото служебно го изискаха от НОИ, но предполагам, че #Expired трябва да пише 

Публикувано на 25-01-2018 22:03 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте !!!
Подадох документи ноември месец в НОЙ за изискване на У1 и изчисляване на борса, но знам че нашите институции са много мудни и искам и аз да си подам искане за У1 лично. Прочетох коментарите от началото на страницата в темата и намерих сайта на HM Revenue това ли е актуалният линк —>
https://public-online.hmrc.gov.uk/lc/content/xfaforms/profiles/forms.html?contentRoot=repository:///Applications/NICs_iForms/1.0/CA3916&template=CA3916.xdp
Благодаря!
Подадох документи ноември месец в НОЙ за изискване на У1 и изчисляване на борса, но знам че нашите институции са много мудни и искам и аз да си подам искане за У1 лично. Прочетох коментарите от началото на страницата в темата и намерих сайта на HM Revenue това ли е актуалният линк —>
https://public-online.hmrc.gov.uk/lc/content/xfaforms/profiles/forms.html?contentRoot=repository:///Applications/NICs_iForms/1.0/CA3916&template=CA3916.xdp
Благодаря!

Публикувано на 02-02-2018 11:13 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте, аз отговарям на всички изисквания за получаване на обезщетение от НОИ , оидала съм документ за изискване стаж от Англия , но съм работила там само 1 месец и ми е интересно имали друг такъв случай и какво би ми било обезщетението само след 1 месец работа в Англия. Знам че обезщетението се изчислява съгласно осигурителният ти дохот за 24 месеца назад, но преди дни на мой познат му изчислиха обезщетение на база 3 месеца осигуряване в Англия, което неотговаря на собствените им правила или има друг начин за изчисляване и от какво зависи ?
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители