Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK

страница 14 от 20

<< < 11 12 13 14 15 16 17 > >>
Публикувано на 22-01-2018 17:42 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
absolla
Потребител

Здравейте и от мен. Две години с много кратки прекъсвания работих в Англия. Преди 2 месеца- края на ноември се прибрах за постоянно. Последният ми работен ден беше на 22-ри ноември, аз на 28-ми се регистрирах в борсата. Дотук добре. Чаках за P45 близо 2 месеца, защото работих за агенция, която е много несериозна към работниците си. Те пък са записали грешна дата на изтичане на договора- 19.11. Тази сутрин получих заветното У1 след не особено дълго чакане( 15 дни). На него обаче ми е отразен само последния работодател, при когото работих само 2 месеца и съответно доходите от него. На У1-то датата на напускане е 23.11. Не знам дали в България ще ми направят проблем за тези разминавания, но ме притесняват липсващите данни. Как с тези оскъдни данни ще си възстановя здравните права? На първа страница са вписали Insured employment- from 30/10/2013 to 25/11/2017.... Но аз работя в Англия от 2016. Не знам какво да правя. Мога ли с тези данни да търся обезщетение от борсата и да си възстановя здравните права?

Публикувано на 23-01-2018 14:29 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
mariq73
Потребител

Разминаванията в датите ти са доста и може да е проблем.Изпрати наново щом са ти дошли толкова бързо вероятно са онлайн така че пробвай наново .Нищо не губиш Опитай пак.Късмет!
Публикувано на 24-01-2018 23:02 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
djkris_master
Потребител

Здравейте банда ,
преди доста години бях активен в сайта , обсъждахме доста относно фермите тогава и си помагахме всеки с каквото може!Днес пиша тук в тази тема , защото и аз съм в "трагеде-комичният кръговрат на нашата система " , която в този случей ,който коментираме е на принципа " на мен ми е зле , но на вуте да му е по-зле "!!!Така че хориЦата в тази институция , от която ние зависим затрудняват нашите неща с некомпетентността си .
Моят случай е :
.....Септември 2017 се прибирам от Англия . след няколко години работа на договор , записвам се в 7 дневен срок в Бюрото по труда .Влизам в HM Revenue сайта, попълвам си онлайн документите за У1 , пращам ги по пощата.Преди да изтекат 3 месеца от както съм се записал в бюрото по труда , отивам и пускам заявление в НОИ за служебно тяхно изискване за У1 , и започвам да чакам !Вчера получих моето У 1 от Англия - всичко , което бях попълнил като срокове и работодатели там си съвпада с данните в У1 и са реални , договорът ми там изтече , при попълването ми на зачвлението за У1 посочвам ,че ми е изтекъл договорът , и в полученото У1 пише , че ми е изтекъл договорът ( всичко е ок , но май само за мен и за службите в Англия) ....тук мислят другоооо . Бих сложил снимка да ви покажа .Те излизат с теза , че въпреки отбелязаното #Contract expired ,отдолу пишело "Confirmed By Employee" и това означавало че било посочено само от мен , и трябвало да чакам още два месеца за да дойде тяхното и да вземели него ,тъй като почти били убедени , че ще е различно !!!! Просто нямам думи , след като говорих с мои приятели от други градове , които са ок със всичко относно техните документи , те ми изпратиха точно тези техни страници и те са абсолютно същтите като моите , та и дори всичко да е ок , пак човек не може да е сигурен.
Незнам дали някой е имал подобен случай , нека пише!
Все пак аз съм решил да си подам У1-ти , и после да обжалвам решението , ако не реалното !

Поздрави и късмет !
Публикувано на 25-01-2018 00:01 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Иначе казано - попаднал си на некомпетентни държавни служители.

Публикувано на 25-01-2018 09:12 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
djkris_master
Потребител

Да на 100% излиза така ,и точно искам да попитам участници ,които са имали подобни проблеми как са процедирали? И надявам се все по малко нерви с тези органи определящи нашите възнаграждения !
Публикувано на 25-01-2018 11:10 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
lucky_me_
Потребител

Здравейте,
случеят при мен е, че стигнах до момента в който вече документи и всичко прустигна, имам решение, но нещо сумата която са ми определили, е малка. Говорим си за 50 лв, а на други познати, са им отпуснали максималното, та въпроса ми към вас е, има ли някой с подобен случай, и има ли оправия там. Извинявам се, ако поста ми не е за тази тема.
Лек Ден!
Публикувано на 25-01-2018 13:55 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
djkris_master
Потребител

Здравей , принципно се изчислява средно месечният доход , който е посочен в У1-то -- Пример : ( ако е посочено 1200 паунда ) !
- днес курса на паунда е 2,2 X 1200 = 2'640 лв . следователно се взима тавана в Бг който е 2600 лв, разделят се 60% от 2600 лв (таван) и се получава = 1560 лв ., които трябва да получи човек с този примерен месечен доход от Англия , следователно се разделя примерно на 22 работни дни зависи от определеният месец и се получава 71лв на ден , при теб незнам защо е така , провери какъв ти е записан среден месечен доход в Англия , на който са те осигурявали !
Искам само да те попитам на причината за напускане само # Expired Contract , ли е отбелязано ?

Поздрави !
Публикувано на 25-01-2018 20:41 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
lucky_me_
Потребител

Благодаря ти за отговора, и честно не съм го виждала, защото служебно го изискаха от НОИ, но предполагам, че #Expired трябва да пише
Публикувано на 25-01-2018 22:03 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
fytbolistkata14
Потребител

Здравейте !!!
Подадох документи ноември месец в НОЙ за изискване на У1 и изчисляване на борса, но знам че нашите институции са много мудни и искам и аз да си подам искане за У1 лично. Прочетох коментарите от началото на страницата в темата и намерих сайта на HM Revenue това ли е актуалният линк —>
https://public-online.hmrc.gov.uk/lc/content/xfaforms/profiles/forms.html?contentRoot=repository:///Applications/NICs_iForms/1.0/CA3916&template=CA3916.xdp

Благодаря!

„Вие сте това, което правите, а не това, което казвате, че ще направите.“
Публикувано на 02-02-2018 11:13 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
bobinka
Потребител

Здравейте, аз отговарям на всички изисквания за получаване на обезщетение от НОИ , оидала съм документ за изискване стаж от Англия , но съм работила там само 1 месец и ми е интересно имали друг такъв случай и какво би ми било обезщетението само след 1 месец работа в Англия. Знам че обезщетението се изчислява съгласно осигурителният ти дохот за 24 месеца назад, но преди дни на мой познат му изчислиха обезщетение на база 3 месеца осигуряване в Англия, което неотговаря на собствените им правила или има друг начин за изчисляване и от какво зависи ?

страница 14 от 20

<< < 11 12 13 14 15 16 17 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 60 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти