Форум >
Публикувано на 03-02-2018 16:58 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Може да имаш късмет.
Публикувано на 08-02-2018 21:49 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте. Някой знае ли дали ще спират борсата тази година?
Публикувано на 17-02-2018 02:59 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
до бобинка аз работех в Англия за 1 месец от 1 септември до 1 октомври 2017 год подадох си документите още като пристигнах в НОИ и трудовата борса преди седмица ми дойде решение и ми отпускат 65 лв на ден ,така че дори и един месец да имаш работен няма проблеми стига това да е последната работа както и expire contrakt това е важното
Публикувано на 17-02-2018 13:34 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
beneka писа:
до бобинка аз работех в Англия за 1 месец от 1 септември до 1 октомври 2017 год подадох си документите още като пристигнах в НОИ и трудовата борса преди седмица ми дойде решение и ми отпускат 65 лв на ден ,така че дори и един месец да имаш работен няма проблеми стига това да е последната работа както и expire contrakt това е важното
има промяна в закона .. трябва да имаш най малко 2 мес.при последния работодател и от последните 18 мес.да имаш най малко 12 мес .с осигуровкидо бобинка аз работех в Англия за 1 месец от 1 септември до 1 октомври 2017 год подадох си документите още като пристигнах в НОИ и трудовата борса преди седмица ми дойде решение и ми отпускат 65 лв на ден ,така че дори и един месец да имаш работен няма проблеми стига това да е последната работа както и expire contrakt това е важното
Публикувано на 20-02-2018 16:17 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Мariq73 Наистина има нови правила , но доколкото съм запозната са в сила от 2018г. Тези които са подали документи до края на 2017г. се разглеждат по старите правила .
1. Условия за придобиване на право на парично обезщетение за безработица:
Правото на паричното обезщетение за безработица на лицата, чието осигуряване е прекратено преди 1 януари 2018 г., се определя както следва:
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
са регистрирани като безработни в Агенцията по заетостта;
не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст в Република България или пенсия за старост в друга държава или не получават пенсия за осигурителен стаж и възраст в намален размер по чл. 68а или професионална пенсия по чл. 168;
не упражняват трудова дейност, за която подлежат на задължително осигуряване по КСО или законодателството на друга държава, с изключение на лицата по чл. 114а, ал. 1 от Кодекса на труда.
Правото на паричното обезщетение за безработица на лицата, чието осигуряване е прекратено след 31 декември 2017 г., се определя както следва:
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ най-малко 12 месеца през последните 18 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст в Република България или пенсия за старост в друга държава или не получават пенсия за осигурителен стаж и възраст в намален размер по чл. 68а или професионална пенсия по чл. 168;
не упражняват трудова дейност, за която подлежат на задължително осигуряване по КСО или законодателството на друга държава, с изключение на лицата по чл. 114а, ал. 1 от Кодекса на труда.
(чл. 54а, ал. 1 КСО)
1. Условия за придобиване на право на парично обезщетение за безработица:
Правото на паричното обезщетение за безработица на лицата, чието осигуряване е прекратено преди 1 януари 2018 г., се определя както следва:
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
Правото на паричното обезщетение за безработица на лицата, чието осигуряване е прекратено след 31 декември 2017 г., се определя както следва:
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ най-малко 12 месеца през последните 18 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
(чл. 54а, ал. 1 КСО)
Публикувано на 22-02-2018 17:20 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте.Искам да попитам как стоят нещата с документ Н006 от Англия,защото е задвижен на мен и на съпругата ми.Представил съм у1 всичко е точно,но за в момента ни е спряно производството.Имали вероятността да ми откажат заради този Н006.Благодаря предварително
Редактирано от Islan на 22-02-2018 17:25
Публикувано на 23-02-2018 12:32 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Islan писа:
Здравейте.Искам да попитам как стоят нещата с документ Н006 от Англия,защото е задвижен на мен и на съпругата ми.Представил съм у1 всичко е точно,но за в момента ни е спряно производството.Имали вероятността да ми откажат заради този Н006.Благодаря предварително
Публикувано на 25-02-2018 22:50 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте! Моят проблем е следният чакам у1 като предварително в Англия съм подала документи, също така и тук в България автоматично го изискват. Вече 3 месеца го чакам и от никъде не идва. Ако прекратя борсата и замина за Англия ще си получа ли обещетение или губя всичко?
Публикувано на 26-02-2018 12:27 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Ще ти изплатят със задна дата. Отивай и се поинтересувай как стоят нещата за прекратяване на борсата поради самостоятелно намиране на работа, в твоя регион питай и в НОИ и в бюрото по труда, какви документи трябва да представиш ( за бюрото знам че ти дават декларация която трябва да им върнеш до 7 дни след започване на работа с копие от договора, за НОЙ не съм се интересувала) !!!
Публикувано на 26-02-2018 13:17 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте.Искам да попитам как стоят нещата с документ Н006 от Англия,защото е задвижен на мен и на съпругата ми.Представил съм у1 всичко е точно,но за в момента ни е спряно производството.Имали вероятността да ни откажат
Редактирано от Islan на 26-02-2018 20:05
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители