Форум >
Публикувано на 28-02-2018 16:00 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте!
От какво значение е този текст - "The holder is not entitled to unemployment benefirs from the office issuing this document because no entitlement exists under the state's laws."
който присъства в U1?
Аз си го превеждам по един начин, но не знам в НОИ как ще си го преведат. ???? ????
Благодаря предварително!
От какво значение е този текст - "The holder is not entitled to unemployment benefirs from the office issuing this document because no entitlement exists under the state's laws."
който присъства в U1?
Аз си го превеждам по един начин, но не знам в НОИ как ще си го преведат. ???? ????
Благодаря предварително!
:)
Публикувано на 28-02-2018 16:50 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Притежателят няма право на обезщетения за безработица от службата, която издава този документ, тъй като съгласно законите на държавата не съществуват никакви права 2
Публикувано на 28-02-2018 16:53 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Моето У1 е по същия начин.Споко
Публикувано на 28-02-2018 18:27 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
И аз така си го превеждам, което според мен не трябва са бъде пречка. :Д
:)
Публикувано на 01-03-2018 18:33 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
mariq73 писа:
beneka писа:
до бобинка аз работех в Англия за 1 месец от 1 септември до 1 октомври 2017 год подадох си документите още като пристигнах в НОИ и трудовата борса преди седмица ми дойде решение и ми отпускат 65 лв на ден ,така че дори и един месец да имаш работен няма проблеми стига това да е последната работа както и expire contrakt това е важното
има промяна в закона .. трябва да имаш най малко 2 мес.при последния работодател и от последните 18 мес.да имаш най малко 12 мес .с осигуровкидо бобинка аз работех в Англия за 1 месец от 1 септември до 1 октомври 2017 год подадох си документите още като пристигнах в НОИ и трудовата борса преди седмица ми дойде решение и ми отпускат 65 лв на ден ,така че дори и един месец да имаш работен няма проблеми стига това да е последната работа както и expire contrakt това е важното
Това за двата месеца,не е вярно!
Публикувано на 01-03-2018 19:45 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Вярно е .В сила е от 1 Януари 2018г.
Публикувано на 26-03-2018 21:54 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте : Имам една голяма дилема прочетох всички коментари и отговори от които изчерпах доста полезна информация. Въпроса ми е следния: Все още работя във англия без прекасване последниите 3 год но искам да си замина за БГ за лятото и да се пусна на борсата. Как трябва да напусна има ли значение какво ще пише в п45 и т.н. Ще получа ли максималната борса ако съм напуснал по взаимно съгласие и ако не как да направя напускането за да мога да я получа. Благодаря лека вечер.
Публикувано на 28-03-2018 12:16 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
?????
Публикувано на 29-03-2018 11:40 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравей, Jerara скоро на мой познат му отказаха обезщетение, защото имаше 12 месеца без прекъсване работа в Англия и тук в НОИ казаха, че в такъв случай се води постоянно пребивававащ там и му отказаха обезщетвние. Може да се обадиш в НОИ и да попиташ как стоят нещата по този въпрос за да не се върнеш в България и да нямаш право на обезщетвние. Това е информация която съм чула и негарантирам за достоверността. Иначе е желателно да си освободена от работа поради изтичане срока на договора. УСПЕХ!
Публикувано на 29-03-2018 18:44 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Благодаря за инфото бобинка
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители