Форум >
Публикувано на 29-03-2018 21:05 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Получих отказ за обезщетение,защото от този документ Н006 са писали някакъв адрес във Великобритания.Какви са вариант ите за обжалване.Адвокат ми трябва във Пловдив.Някои да препоръчате.Благодаря предварително
Редактирано от Islan на 30-03-2018 09:36
Публикувано на 16-04-2018 13:28 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравеите колеги. Попаднах в следната ситуация, прибрах се в България, но бях в майчинство, след като то сяърши се записах в срок на борсата по труда и съответно се регистрирах в НОИ. В същото време си пуснах документи и сама си изискаш У1, получих го, но сумата беше много ниска. Изисках си втори път, сумата беше различна. Зянесох го в НОИ, но ми те обясниха, че не признават моя документ, тъй като имало доста разминавания с това което им се било носело катъо официален документ и това, което те биле получавали от Англия. Днес ми е излязло решеие, но сумата е 53 лв. Та на въпроса, ако бжалвам решението отНОИ дали ще изискат наново да им се изпрати друг документ от Англия и има ли шанс да ми променят сумата? Благодаря на отзовалите се
Публикувано на 21-05-2018 19:06 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте!Имам следния въпрос,на документа от Англия U002 ми пише причина за напускане "not known" , като съм писала в документа expiry of contract, мога ли да обжалвам като истината все пак е по взаимно съгласие.И дали ако помоля работодателя да изпрати сега причина към HMRS expiry of contract ще стане?
Публикувано на 23-05-2018 12:47 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте. Искам да ви питам, мога ли да изискам U1 online докато все още работя в Англия, като ще напускам след месец?
Друго което искам да знам е при условие че след напускане P45 ми го пращат на адрес(в Англия), а аз вече ще съм в България, тоест ще има забавяне, трябва ли да ходя в НОИ докато все още нямам P45 или трябва първо да ми пристигне P45 и чак след това да отида в НОИ?
Благодаря ви..
Друго което искам да знам е при условие че след напускане P45 ми го пращат на адрес(в Англия), а аз вече ще съм в България, тоест ще има забавяне, трябва ли да ходя в НОИ докато все още нямам P45 или трябва първо да ми пристигне P45 и чак след това да отида в НОИ?
Благодаря ви..
Публикувано на 29-05-2018 17:59 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте! Напуснах си работа в Англия и се прибрах. Опитвам се да се регистрирам в НОИ за получаване на обезщетение и попълних онлайн форма U1, но проблемът е, че е посочено #resignition,вместо #expiry of contract. Ако попълня нова форма с причина изтичане на договор има ли шанс да бъде издаден нов документ, въпреки че реалната причина е напускане? И втори въпрос, какви evidences за A reason for leaving work предоставяте на HMRC?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Публикувано на 30-05-2018 10:56 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
iveta101 писа:
Здравейте! Напуснах си работа в Англия и се прибрах. Опитвам се да се регистрирам в НОИ за получаване на обезщетение и попълних онлайн форма U1, но проблемът е, че е посочено #resignition,вместо #expiry of contract. Ако попълня нова форма с причина изтичане на договор има ли шанс да бъде издаден нов документ, въпреки че реалната причина е напускане? И втори въпрос, какви evidences за A reason for leaving work предоставяте на HMRC?
Благодаря предварително!
Здравейте аз получих решение U002 и там пише "not known" и ми определиха българска минимална борса.Може би проверяват.Бях написала expiry of contract.Здравейте! Напуснах си работа в Англия и се прибрах. Опитвам се да се регистрирам в НОИ за получаване на обезщетение и попълних онлайн форма U1, но проблемът е, че е посочено #resignition,вместо #expiry of contract. Ако попълня нова форма с причина изтичане на договор има ли шанс да бъде издаден нов документ, въпреки че реалната причина е напускане? И втори въпрос, какви evidences за A reason for leaving work предоставяте на HMRC?
Благодаря предварително!
Редактирано от Marianaania на 30-05-2018 10:57
Публикувано на 03-06-2018 12:03 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте,
Четох доста из форумите и не намерих случай ,като моя и за това реших да пиша и да се обърна за помощ.
Проблемо.ми е следния:
Работил съм от 07.01.17 до 07.08.2017 в Англия в една фабрика.Прибрах се и направих всичко по процедурите описани във форума :записах се на борса,предадох всички документи(p60,p45 и всичко нужно).До тук добре,но проблемът е ,че съм ги подал.в края на септември ,а сега е месец юни и още не ми е изплатено английското обезщетение.Ходих да проверя в ной преди 2 месеца и те ми казаха:
Получили сме писмо от мястото ,което сте работил и те са потвърдили периода ви и това ,че е изтичане на договора.Сеега чакаме само второто писмо от тяхната институция (hm revenue ако не се лъжа) да потвърдят дохода ви и да ви изплатим обезщетение,няма проблем всичко е точно.
До тук 9 месеца станаха ,а аз чакам ли чакам.Има ли причина да се притеснявам и колко е максималния период на чакане?другият ми въпрос е мога ли да направя нещо да забързам случая(дали адвокат дали друго онлайн да им пиша)Благодаря Ви много предварително,наистина съм притеснен ,защото незнам как да действам.Лек ден и благодаря предварително
Четох доста из форумите и не намерих случай ,като моя и за това реших да пиша и да се обърна за помощ.
Проблемо.ми е следния:
Работил съм от 07.01.17 до 07.08.2017 в Англия в една фабрика.Прибрах се и направих всичко по процедурите описани във форума :записах се на борса,предадох всички документи(p60,p45 и всичко нужно).До тук добре,но проблемът е ,че съм ги подал.в края на септември ,а сега е месец юни и още не ми е изплатено английското обезщетение.Ходих да проверя в ной преди 2 месеца и те ми казаха:
Получили сме писмо от мястото ,което сте работил и те са потвърдили периода ви и това ,че е изтичане на договора.Сеега чакаме само второто писмо от тяхната институция (hm revenue ако не се лъжа) да потвърдят дохода ви и да ви изплатим обезщетение,няма проблем всичко е точно.
До тук 9 месеца станаха ,а аз чакам ли чакам.Има ли причина да се притеснявам и колко е максималния период на чакане?другият ми въпрос е мога ли да направя нещо да забързам случая(дали адвокат дали друго онлайн да им пиша)Благодаря Ви много предварително,наистина съм притеснен ,защото незнам как да действам.Лек ден и благодаря предварително
Публикувано на 05-06-2018 11:52 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
По новите правила трябва да си работил минимум 12 месеца за да взимаш обезщетение е аз имам 11 честито на печелившите.
Публикувано на 05-06-2018 14:04 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Аз съм работил без прекъсвану преди това 5 години и там имам още 8 месеца.много хора които пуснаха борса с мен или 1 месец след мен си взеха парите скоро.Някой доли има на идея зако има такона забавяне благодаря предварително
Публикувано на 02-07-2018 17:55 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте бригадири! Имам нужда от малко помощ,а ето и моя случай- от 3 години съм в Англия, работила съм през цялото време при един работодател и реших че е време да се прибера. Преди няколко дни напуснах, но си изчаквам все още п45 и се прибирам на 10.07. След това ще ме назначат на работа до края на месеца и после ще ме освободят поради изтичане срока на договора. Та въпросите ми са:
1.Имам ли право на обезщетение?
2.Върху какъв осигурителен доход ще се смята ,при положение че в България ще бъда осигурявана върху максималния доход?
3.При положение че имам прекъсване от около 2 седмици между двете работи- ще окаже ли съществено влияние за размера на обезщетението. И въобще прекъсването може ли да бъде основание да ми откажат обезщетение?
4. При положение че имам около 6 години и 2 месеца трудов стаж- колко месеца ще получавам обезщетение?
Благодаря предварително!
Хубав ден на всички
1.Имам ли право на обезщетение?
2.Върху какъв осигурителен доход ще се смята ,при положение че в България ще бъда осигурявана върху максималния доход?
3.При положение че имам прекъсване от около 2 седмици между двете работи- ще окаже ли съществено влияние за размера на обезщетението. И въобще прекъсването може ли да бъде основание да ми откажат обезщетение?
4. При положение че имам около 6 години и 2 месеца трудов стаж- колко месеца ще получавам обезщетение?
Благодаря предварително!
Хубав ден на всички
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители