Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK

страница 18 от 20

<< < 15 16 17 18 19 20 >
Публикувано на 04-07-2018 09:30 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

@fight_g1, по новите правила за стажа, който имаш ще получаваш борса 6 месеца. Максимална.
Прекъсването няма да окаже влияние.

Публикувано на 04-07-2018 18:32 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
shushoni83
Потребител

fight_g1 писа:
Здравейте бригадири! Имам нужда от малко помощ,а ето и моя случай- от 3 години съм в Англия, работила съм през цялото време при един работодател и реших че е време да се прибера. Преди няколко дни напуснах, но си изчаквам все още п45 и се прибирам на 10.07. След това ще ме назначат на работа до края на месеца и после ще ме освободят поради изтичане срока на договора. Та въпросите ми са:
1.Имам ли право на обезщетение?
2.Върху какъв осигурителен доход ще се смята ,при положение че в България ще бъда осигурявана върху максималния доход?

3.При положение че имам прекъсване от около 2 седмици между двете работи- ще окаже ли съществено влияние за размера на обезщетението. И въобще прекъсването може ли да бъде основание да ми откажат обезщетение?
4. При положение че имам около 6 години и 2 месеца трудов стаж- колко месеца ще получавам обезщетение?

Благодаря предварително!
Хубав ден на всички

ЗДРАВЕЙ ...от това което си написал разбирам притесненията ти които са неоснователни .Това че имаш 2 седмици прекъсване между двете работи няма проблем.Всичко ще е наред .А ако трудовия ти стаж е само 6 години и 2 месеца няма да вземеш по-малко от 4 месеца борса .
Публикувано на 18-07-2018 01:40 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
celtikking1
Потребител

Здравейте!!! След като си получих U1 документа, на него ми пише: причина за напускане contract expired и other employment това проблем ли е за борсата в БГ ? Защото имам повече от една работа и на една от тях бях със агенция 3 месеца и след това подписах директно със фирмата . Ако някой може да помогне ... Благодаря , предварително!!
Публикувано на 23-07-2018 21:01 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Flo_wer
Потребител

Здравейте на всички! Подписах договора си във ферма в Англия на 01.06.18г. като до края на 08.18г. ще напусна (дължа 10дневно предизвестия), мога ли докато съм в Англия да си набавя необходимите документи за борсата в България, за да избегна дългото чакане след това? Имам малко над 11 години стаж в България на високо осигуряване и тук предполагам ще имам малко под 3 месеца (дано не стане разминаване с причината за напускане, доколкото прочетох това може да прецака нещата с обезщетението), дали малкото месеци тук в Англия са проблем ( не знам изискуемия минимум от работни дни , благодаря предварително за отговора, на който успее.
Публикувано на 31-07-2018 16:25 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Beny
Потребител

Здравейте, някой може ли да ми каже какво да направя. Прибрах се от Англия на 25/07/2017 записах се на борсата подадох в НОИ всички документи за изискване на У1 и до днешна дата ми казват че още не е пристигнало за една година вече. Дори преди два месеца ме караха отново да попълвам същите документи за да го изискат втори път. Моля някой ако е имал подобен проблем да помогне. Благодаря!
Редактирано от Beny на 31-07-2018 16:35
Публикувано на 21-09-2018 22:07 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
mimenceto
Потребител

Здравейте на всички Моля някой ако има като моят случай или е запознат нека да даде съвет Бях на бригада в Англия 4-месеца след като се върнах в 7-дневен срок се регистрирах на борсата и във НОИ по служебен път изисквах У1. До момента вече 10-месеца във НОИ няма отговор и ми казват ,че трябва само да чакам....вчера ми пристигна по Български пощи У1 ,което изисквах от сайта HM Revenue & Customs ,след като разгледах У1 във точка 6 ми е отбелязано,че нямам право на обезщетение според тяхните закони.Това означава ли ,че ако занеса моето У1 във НОИ наистина нямам право ?
Публикувано на 15-11-2018 08:23 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
ili_p
Потребител

А някой вземал ли е борса без да има НИН? Мой приятел работил в две ферми, но без да има такъв?
Публикувано на 29-11-2018 13:02 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
manekena_1
Потребител

Добър ден,на 30 Октомври пуснах заявление за U1 и pay tax,след месец не съм получил нищо,проверих профила си в и на двете заявления е със статус we have send you a reply,в на самото заявление пишеше до 15 работни дни.Нека всеки да сподели за колко време е получил u1 и чека с данъците.
Публикувано на 21-07-2019 18:59 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
evyevy
Потребител

Здравейте някой знае ли колко е минималния престой в Англия, за да вземеш обезщетение за безработица в България?
Публикувано на 05-08-2019 11:33 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Ruskiq93
Потребител

Здравейте колеги имам всички документи у1 п45 и от 2 години чакам H006 преди 3 4 дни дойде и пак ми отказаха защото за периода съм пребибавал пълни идиоти ... Помогнете благодаря предварително ...

страница 18 от 20

<< < 15 16 17 18 19 20 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 96 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти