Форум >
Публикувано на 04-07-2018 09:30 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
@fight_g1, по новите правила за стажа, който имаш ще получаваш борса 6 месеца. Максимална.
Прекъсването няма да окаже влияние.
Прекъсването няма да окаже влияние.
Публикувано на 04-07-2018 18:32 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
fight_g1 писа:
Здравейте бригадири! Имам нужда от малко помощ,а ето и моя случай- от 3 години съм в Англия, работила съм през цялото време при един работодател и реших че е време да се прибера. Преди няколко дни напуснах, но си изчаквам все още п45 и се прибирам на 10.07. След това ще ме назначат на работа до края на месеца и после ще ме освободят поради изтичане срока на договора. Та въпросите ми са:
1.Имам ли право на обезщетение?
2.Върху какъв осигурителен доход ще се смята ,при положение че в България ще бъда осигурявана върху максималния доход?
3.При положение че имам прекъсване от около 2 седмици между двете работи- ще окаже ли съществено влияние за размера на обезщетението. И въобще прекъсването може ли да бъде основание да ми откажат обезщетение?
4. При положение че имам около 6 години и 2 месеца трудов стаж- колко месеца ще получавам обезщетение?
Благодаря предварително!
Хубав ден на всички
Здравейте бригадири! Имам нужда от малко помощ,а ето и моя случай- от 3 години съм в Англия, работила съм през цялото време при един работодател и реших че е време да се прибера. Преди няколко дни напуснах, но си изчаквам все още п45 и се прибирам на 10.07. След това ще ме назначат на работа до края на месеца и после ще ме освободят поради изтичане срока на договора. Та въпросите ми са:
1.Имам ли право на обезщетение?
2.Върху какъв осигурителен доход ще се смята ,при положение че в България ще бъда осигурявана върху максималния доход?
3.При положение че имам прекъсване от около 2 седмици между двете работи- ще окаже ли съществено влияние за размера на обезщетението. И въобще прекъсването може ли да бъде основание да ми откажат обезщетение?
4. При положение че имам около 6 години и 2 месеца трудов стаж- колко месеца ще получавам обезщетение?
Благодаря предварително!
Хубав ден на всички
ЗДРАВЕЙ ...от това което си написал разбирам притесненията ти които са неоснователни .Това че имаш 2 седмици прекъсване между двете работи няма проблем.Всичко ще е наред .А ако трудовия ти стаж е само 6 години и 2 месеца няма да вземеш по-малко от 4 месеца борса .
Публикувано на 18-07-2018 01:40 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте!!! След като си получих U1 документа, на него ми пише: причина за напускане contract expired и other employment това проблем ли е за борсата в БГ ? Защото имам повече от една работа и на една от тях бях със агенция 3 месеца и след това подписах директно със фирмата . Ако някой може да помогне ... Благодаря , предварително!!
Публикувано на 23-07-2018 21:01 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте на всички! Подписах договора си във ферма в Англия на 01.06.18г. като до края на 08.18г. ще напусна (дължа 10дневно предизвестия), мога ли докато съм в Англия да си набавя необходимите документи за борсата в България, за да избегна дългото чакане след това? Имам малко над 11 години стаж в България на високо осигуряване и тук предполагам ще имам малко под 3 месеца (дано не стане разминаване с причината за напускане, доколкото прочетох това може да прецака нещата с обезщетението), дали малкото месеци тук в Англия са проблем ( не знам изискуемия минимум от работни дни , благодаря предварително за отговора, на който успее.
Публикувано на 31-07-2018 16:25 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте, някой може ли да ми каже какво да направя. Прибрах се от Англия на 25/07/2017 записах се на борсата подадох в НОИ всички документи за изискване на У1 и до днешна дата ми казват че още не е пристигнало за една година вече. Дори преди два месеца ме караха отново да попълвам същите документи за да го изискат втори път. Моля някой ако е имал подобен проблем да помогне. Благодаря!
Редактирано от Beny на 31-07-2018 16:35
Публикувано на 21-09-2018 22:07 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте на всички Моля някой ако има като моят случай или е запознат нека да даде съвет Бях на бригада в Англия 4-месеца след като се върнах в 7-дневен срок се регистрирах на борсата и във НОИ по служебен път изисквах У1. До момента вече 10-месеца във НОИ няма отговор и ми казват ,че трябва само да чакам....вчера ми пристигна по Български пощи У1 ,което изисквах от сайта HM Revenue & Customs ,след като разгледах У1 във точка 6 ми е отбелязано,че нямам право на обезщетение според тяхните закони.Това означава ли ,че ако занеса моето У1 във НОИ наистина нямам право ?
Публикувано на 15-11-2018 08:23 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
А някой вземал ли е борса без да има НИН? Мой приятел работил в две ферми, но без да има такъв?
Публикувано на 29-11-2018 13:02 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Добър ден,на 30 Октомври пуснах заявление за U1 и pay tax,след месец не съм получил нищо,проверих профила си в и на двете заявления е със статус we have send you a reply,в на самото заявление пишеше до 15 работни дни.Нека всеки да сподели за колко време е получил u1 и чека с данъците.
Публикувано на 21-07-2019 18:59 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте някой знае ли колко е минималния престой в Англия, за да вземеш обезщетение за безработица в България?
Публикувано на 05-08-2019 11:33 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте колеги имам всички документи у1 п45 и от 2 години чакам H006 преди 3 4 дни дойде и пак ми отказаха защото за периода съм пребибавал пълни идиоти ... Помогнете благодаря предварително ...
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители