Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK

страница 19 от 20

<< < 16 17 18 19 20 >
Публикувано на 15-08-2019 18:23 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
krasikomma
Потребител

Здравейте,

Имал съм два работодателя във Великобритания.
- При първият бях УВОЛНЕН дисциплинарно. (1 година стаж)
- При вторият по ВЗАИМНО-СЪГЛАСИЕ. (1 година стаж)
Когато се прибрах в БГ, започнах работа за 2 месеца във фирмата на мои роднини.
- При тях основанието беше СЪКРАТЕН. (2 месеца стаж)

ВЪПРОСЪТ МИ Е:
Да се надявам ли на борса, предвид това че съм бил вече веднъж уволняван?

Благодаря! cool

Публикувано на 15-09-2019 19:06 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
kai4o79
Потребител

Здравейте!! Искам да попитам колко работни дни трябва да имам в Англия за да ползвам борса? И броят ли се съботите и неделите ако ги работя. Някой казват че трябвали 45 работни дни, така ли е?? И ако е така как се броят??? Благодаря предварително.
Публикувано на 30-10-2019 14:39 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Ivanova7774
Потребител

Здравейте ! От април месец съм подала служебно документи за изискване на сед u002 ,и 004 в нои за получаване на обезщетение. 7 месеца вече нямам никакъв отговор. Някой в подобна ситуация ???
Публикувано на 02-11-2019 13:16 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
biser69
Потребител

Здравейте,искам да попитам понеже преди седмица си получих У1 , изискано от мен (електронен вариант) ,след като посетих НОЙ , ми обясниха че няма как да ми отпуснат хубаво обезщетение понеже съм имал разминаване в осигурявания период в Англия ,понеже в онлайн формата има въпрос в който питат (Date you started living in the UK) и буквално са ми го сложили като начална дата на осигуряване ,и имам разминаване от 1 месец в който нямам осигурителен доход през този месец .Въпросът ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и може ли съвет като цяло ,изисках нов У1 отново електронно ,понеже и от НОЙ така ме посъветваха ?
Публикувано на 02-01-2020 16:45 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
plamenprodanov
Потребител

Здравейте, преди 10 дена получих моето U1 което изисках по служебен път. В него всичко е наред (дати когато съм започнал, пари, защо е прекратен договорът), занесох го в НОИ и след няколко дена получавам писмо от НОИ:

Във връзка с ваше заявленое с вх номер ........ от ...... и представен ПД U1 от ... Ви уведомяваме, че преценка право на парично обещетение ще бъде направена след получаване на допълнителна информация от компетентната институция на Великобритания.

Отидох в НОИ и ми казаха че не признават това У1, а трябвали тяхното да пристигне и тогава. Също така служителката каза че нямало пари в фонда и и наредили да ги спира по всякакъв начин. Какво бихте ме посъветвали? Трябва ли да обжалвам? Какво да направя?
Публикувано на 12-05-2020 14:46 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
georgievan
Потребител

Здравейте! Понеже не намерих подобен на моя случай, моля да ми съдействате
Работих в Англия около 2 години към агенция като employee с договор. В началото на годината, поради лични причини ми се наложи да се прибера до България, като се разбрах с работодателите ми да ми пуснат неплатена за периода, понеже можеше да отнеме повече от 2 3 месеца, и след като се прибера отново в Англия да продължа да си работя с тях. В края на март агенцията затвори поради ситуацията, свързана с коронавируса. Въпросът ми е в тази ситуация мога ли да взимам борса, при условие че последните 3 месеца нямам никакъв доход. П45 ми излезе с дата април 2020, но януари, февруари и март не съм работила. Още повече, че датата на която съм се прибрала в България е през февруари 2020. Когато попълвам У1, трябва ли да пиша реалната дата, на която съм напуснала Англия или може да пиша датата, на която ми е излезнало п45.
Също така, в У1 , дата на пристигане кое се вписва - дата на започване на работа или дата на реалното пристигане, тъй като в началото аз стоях около 2 месеца без работа. Да не би в У1 да ми излезнат различни дати ако впиша датата, на която реално съм пристигнала.
Много благодаря на всички отзовали се.
Публикувано на 23-06-2020 21:26 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
wonwoo
Потребител

Правилно ли съм разбрал? Тоест трябва да съм работил поне 9 месеца в БГ в последните 24 месеца за да мога да взема борса?
Публикувано на 19-08-2020 21:25 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
drumev
Потребител

Здравейте,
някой има ли информация или линк с информация при каква сделка излиза Англия от ЕС относно осигуряването. Тоест ще се брои ли стажа след 01.01.2021 г. като осигурителен в ЕС и по точно БГ? Ще имам ли право на борса ако се прибера примерно Март или Май.... Или ще се брои за осигурителен и трудов само до 31.12.2020 г.
Публикувано на 06-01-2021 12:24 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Gloriq1996
Потребител
https://facebook.com/Gloria Vasileva

Здравейте и от мен! Имам въпрос относно подаването на документи за борса в НОИ. Разполагам с целия набор от документи,необходим за удостоверяване на стажа ми в УК, включително и У1, НО в НОИ ме накараха да подам и при тях за У1!! Въпросът ми е защо трябва да подавам анкетни карти(както те ги наричат) за документ,който вече съм и представила и е при тях?? Попитах ги и те ми казват "Ами то за справка го правим"!! Аз ги питам "ами у1, което ви нося аз каква роля играе в случая?" при което господина ми отговаря "ами абсолютно никаква".. Та излиза,че файда да си изискваме сами У1,което да послужи пред нои за удостоверяване на стажа и размера на парично обезщетение НЯМА.. А на мен ми остава с това У1 да отида до НАП поне да си призная осигуровките,и междувременно да стискам палци да доживея 5-6-7 месеца докато дойде "заветното"У1 в НОИ! Моля ако някой е попадал в ситуация като моята, да споделя своя опит и какво може да се направи в случая?! nono
Редактирано от Gloriq1996 на 06-01-2021 12:29
Публикувано на 09-01-2021 22:05 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
emo-ivanov
Потребител

drumev писа:
Здравейте,
някой има ли информация или линк с информация при каква сделка излиза Англия от ЕС относно осигуряването. Тоест ще се брои ли стажа след 01.01.2021 г. като осигурителен в ЕС и по точно БГ? Ще имам ли право на борса ако се прибера примерно Март или Май.... Или ще се брои за осигурителен и трудов само до 31.12.2020 г.

Конкретно за борса няма да имаш право. Не може да получаваш обезщетение от държава извън ЕС.
Считано оот 01.01.2021 Великобритания не е членка на ЕС
Ако бъркам нека някой ме поправи.

I'm not here, I live in the future?
Редактирано от emo-ivanov на 09-01-2021 22:06

страница 19 от 20

<< < 16 17 18 19 20 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 59 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти