Форум >
Публикувано на 15-08-2019 18:23 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте,
Имал съм два работодателя във Великобритания.
- При първият бях УВОЛНЕН дисциплинарно. (1 година стаж)
- При вторият по ВЗАИМНО-СЪГЛАСИЕ. (1 година стаж)
Когато се прибрах в БГ, започнах работа за 2 месеца във фирмата на мои роднини.
- При тях основанието беше СЪКРАТЕН. (2 месеца стаж)
ВЪПРОСЪТ МИ Е:
Да се надявам ли на борса, предвид това че съм бил вече веднъж уволняван?
Благодаря!
Имал съм два работодателя във Великобритания.
- При първият бях УВОЛНЕН дисциплинарно. (1 година стаж)
- При вторият по ВЗАИМНО-СЪГЛАСИЕ. (1 година стаж)
Когато се прибрах в БГ, започнах работа за 2 месеца във фирмата на мои роднини.
- При тях основанието беше СЪКРАТЕН. (2 месеца стаж)
ВЪПРОСЪТ МИ Е:
Да се надявам ли на борса, предвид това че съм бил вече веднъж уволняван?
Благодаря!

Публикувано на 15-09-2019 19:06 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте!! Искам да попитам колко работни дни трябва да имам в Англия за да ползвам борса? И броят ли се съботите и неделите ако ги работя. Някой казват че трябвали 45 работни дни, така ли е?? И ако е така как се броят??? Благодаря предварително.
Публикувано на 30-10-2019 14:39 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте ! От април месец съм подала служебно документи за изискване на сед u002 ,и 004 в нои за получаване на обезщетение. 7 месеца вече нямам никакъв отговор. Някой в подобна ситуация ???
Публикувано на 02-11-2019 13:16 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте,искам да попитам понеже преди седмица си получих У1 , изискано от мен (електронен вариант) ,след като посетих НОЙ , ми обясниха че няма как да ми отпуснат хубаво обезщетение понеже съм имал разминаване в осигурявания период в Англия ,понеже в онлайн формата има въпрос в който питат (Date you started living in the UK) и буквално са ми го сложили като начална дата на осигуряване ,и имам разминаване от 1 месец в който нямам осигурителен доход през този месец .Въпросът ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и може ли съвет като цяло ,изисках нов У1 отново електронно ,понеже и от НОЙ така ме посъветваха ?

Публикувано на 02-01-2020 16:45 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте, преди 10 дена получих моето U1 което изисках по служебен път. В него всичко е наред (дати когато съм започнал, пари, защо е прекратен договорът), занесох го в НОИ и след няколко дена получавам писмо от НОИ:
Във връзка с ваше заявленое с вх номер ........ от ...... и представен ПД U1 от ... Ви уведомяваме, че преценка право на парично обещетение ще бъде направена след получаване на допълнителна информация от компетентната институция на Великобритания.
Отидох в НОИ и ми казаха че не признават това У1, а трябвали тяхното да пристигне и тогава. Също така служителката каза че нямало пари в фонда и и наредили да ги спира по всякакъв начин. Какво бихте ме посъветвали? Трябва ли да обжалвам? Какво да направя?
Във връзка с ваше заявленое с вх номер ........ от ...... и представен ПД U1 от ... Ви уведомяваме, че преценка право на парично обещетение ще бъде направена след получаване на допълнителна информация от компетентната институция на Великобритания.
Отидох в НОИ и ми казаха че не признават това У1, а трябвали тяхното да пристигне и тогава. Също така служителката каза че нямало пари в фонда и и наредили да ги спира по всякакъв начин. Какво бихте ме посъветвали? Трябва ли да обжалвам? Какво да направя?
Публикувано на 12-05-2020 14:46 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте! Понеже не намерих подобен на моя случай, моля да ми съдействате
Работих в Англия около 2 години към агенция като employee с договор. В началото на годината, поради лични причини ми се наложи да се прибера до България, като се разбрах с работодателите ми да ми пуснат неплатена за периода, понеже можеше да отнеме повече от 2 3 месеца, и след като се прибера отново в Англия да продължа да си работя с тях. В края на март агенцията затвори поради ситуацията, свързана с коронавируса. Въпросът ми е в тази ситуация мога ли да взимам борса, при условие че последните 3 месеца нямам никакъв доход. П45 ми излезе с дата април 2020, но януари, февруари и март не съм работила. Още повече, че датата на която съм се прибрала в България е през февруари 2020. Когато попълвам У1, трябва ли да пиша реалната дата, на която съм напуснала Англия или може да пиша датата, на която ми е излезнало п45.
Също така, в У1 , дата на пристигане кое се вписва - дата на започване на работа или дата на реалното пристигане, тъй като в началото аз стоях около 2 месеца без работа. Да не би в У1 да ми излезнат различни дати ако впиша датата, на която реално съм пристигнала.
Много благодаря на всички отзовали се.

Работих в Англия около 2 години към агенция като employee с договор. В началото на годината, поради лични причини ми се наложи да се прибера до България, като се разбрах с работодателите ми да ми пуснат неплатена за периода, понеже можеше да отнеме повече от 2 3 месеца, и след като се прибера отново в Англия да продължа да си работя с тях. В края на март агенцията затвори поради ситуацията, свързана с коронавируса. Въпросът ми е в тази ситуация мога ли да взимам борса, при условие че последните 3 месеца нямам никакъв доход. П45 ми излезе с дата април 2020, но януари, февруари и март не съм работила. Още повече, че датата на която съм се прибрала в България е през февруари 2020. Когато попълвам У1, трябва ли да пиша реалната дата, на която съм напуснала Англия или може да пиша датата, на която ми е излезнало п45.
Също така, в У1 , дата на пристигане кое се вписва - дата на започване на работа или дата на реалното пристигане, тъй като в началото аз стоях около 2 месеца без работа. Да не би в У1 да ми излезнат различни дати ако впиша датата, на която реално съм пристигнала.
Много благодаря на всички отзовали се.
Публикувано на 23-06-2020 21:26 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Правилно ли съм разбрал? Тоест трябва да съм работил поне 9 месеца в БГ в последните 24 месеца за да мога да взема борса?
Публикувано на 19-08-2020 21:25 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте,
някой има ли информация или линк с информация при каква сделка излиза Англия от ЕС относно осигуряването. Тоест ще се брои ли стажа след 01.01.2021 г. като осигурителен в ЕС и по точно БГ? Ще имам ли право на борса ако се прибера примерно Март или Май.... Или ще се брои за осигурителен и трудов само до 31.12.2020 г.
някой има ли информация или линк с информация при каква сделка излиза Англия от ЕС относно осигуряването. Тоест ще се брои ли стажа след 01.01.2021 г. като осигурителен в ЕС и по точно БГ? Ще имам ли право на борса ако се прибера примерно Март или Май.... Или ще се брои за осигурителен и трудов само до 31.12.2020 г.
Публикувано на 06-01-2021 12:24 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте и от мен! Имам въпрос относно подаването на документи за борса в НОИ. Разполагам с целия набор от документи,необходим за удостоверяване на стажа ми в УК, включително и У1, НО в НОИ ме накараха да подам и при тях за У1!! Въпросът ми е защо трябва да подавам анкетни карти(както те ги наричат) за документ,който вече съм и представила и е при тях?? Попитах ги и те ми казват "Ами то за справка го правим"!! Аз ги питам "ами у1, което ви нося аз каква роля играе в случая?" при което господина ми отговаря "ами абсолютно никаква".. Та излиза,че файда да си изискваме сами У1,което да послужи пред нои за удостоверяване на стажа и размера на парично обезщетение НЯМА.. А на мен ми остава с това У1 да отида до НАП поне да си призная осигуровките,и междувременно да стискам палци да доживея 5-6-7 месеца докато дойде "заветното"У1 в НОИ! Моля ако някой е попадал в ситуация като моята, да споделя своя опит и какво може да се направи в случая?! 

Редактирано от Gloriq1996 на 06-01-2021 12:29
Публикувано на 09-01-2021 22:05 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
drumev писа:
Здравейте,
Здравейте,
Конкретно за борса няма да имаш право. Не може да получаваш обезщетение от държава извън ЕС.
Считано оот 01.01.2021 Великобритания не е членка на ЕС

Ако бъркам нека някой ме поправи.
I'm not here, I live in the future?
Редактирано от emo-ivanov на 09-01-2021 22:06
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители