Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK

страница 3 от 20

< 1 2 3 4 5 6 > >>
Публикувано на 26-08-2015 21:59 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
kotki
Потребител

Някой пробвал ли е да говори по телефона със National Insurance Contributions & Employer Office - а и съответно да ги пита нали е възможно да им се пратят документите по факс и съответно да си получиш U1 по факс.
Ако въобще е възможно ще става доста бързо, защото аз пратих за U1 преди повече от два месеца и половина и още нямам получено нищо.

Публикувано на 01-09-2015 16:56 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
fytbolistkata14
Потребител

На 23.08 се пребрах от Англия, бях там за 3 месеца, в коментарите по-горе прочетох че трябва да имаш 9 месеца работни. Искам да питам за 3 месеца работа в Англия ще мога ли да се запиша на борсата в България?

„Вие сте това, което правите, а не това, което казвате, че ще направите.“
Публикувано на 01-09-2015 18:58 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
archi100
Потребител

fytbolistkata14 писа:
На 23.08 се пребрах от Англия, бях там за 3 месеца, в коментарите по-горе прочетох че трябва да имаш 9 месеца работни. Искам да питам за 3 месеца работа в Англия ще мога ли да се запиша на борсата в България?

за да получаваш пари от борсата в България са нужни:
да си осигуряван (както вие го разбирате - работил 9 месеца през последната година и половина!!!)
може да си работил и само месец в Англия, но не трябва да си напускал по собствено желание ( ама и това се избягва) Ако ти се събира 9 месеца трудов стаж в последната година и половина, ти имаш право на помощи от фонд безработица!
Съпругата ми работи 3 месеца на бригада, обаче е с 15 години работен стаж, та тя имаше право на 10 месеца обезщетения, единствено въз основа на заработката в Англия. Понеже всичко стана много бавно, тя започна работа и и платиха след 5-6 месеца. На месец и плащаха 2 400 лв - това беше максимума, защото трябваше да взима 3 600 за 10 месеца
това е!
Публикувано на 22-09-2015 23:48 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
dilqnak
Потребител

Здравейте,
Моят случай е следния:
Работих от месец април тази година в хотел в Англия,но за съжаление не се чувствах добре и на 03.09 се наложи да прекъсна работа.Договора ми не е бил за определен период 3 или 6 месеца.Идея си нямам шефовете какво са отбелязали като причини за напускане,тъй като все още си чакам P-45.Срока за регистрация в Българиям бюрото по труда съм го изпуснала.Въпроса ми имам ли право на помощи с доходите от Англия.Може ли да се запиша началото на октомври в бюрото по труда,като плосто загубя сума пари за периода,който съм закъсняла.И дали ако на документа U1 отбележа ,че причината не е изтичане на договора, а взаимно съгласие или здровословни причини.Ще ви бъда благодарна,ако дадете някакъв съвет.
Публикувано на 23-11-2015 21:53 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
LP_tralala
Потребител

Здравейте,
Срещнах трудност при попълването на CA3916 - формата която ни дават от НОЙ да попълним, за да изискат U1 от UK. Проблемът е, че във формуляра хората питат за местоработите ни през последните 3 години на територията на UK и мога да събера информацията от 2 бригади и 3 ферми на 1 формуляр. А служителката от НОЙ ми каза да си го преснимам и да го попълня по периоди. Като попълвам за първата година всичко е ОК, но как да попълня правилно за втората като те пак ме питат за старите неща(които по указанията на служителката трябва да са на другата бланка). Въпроса ми е ако някой е кандидатствал за обезщетение за безработица и има повече от 1 период на работа в UK, на един формуляр ли е описал всичко или за всеки период е попълвал отделно CA3916? hmm!
Публикувано на 02-12-2015 14:56 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
terziyskii
Потребител

Здравейте, прибрах се от Англия на 10ти септември, като се регистрирах в бюрото по труда. Подал съм документи за изискване на У1, но все още не е пристигнало и съответно не взимам обезщетение. Проблемът е че от бюрото по труда ме притискат да се явя за някаква работна позиция или ме заплашват с прекратяване на регистрацията. На някой случвало ли му се е подобно нещо и какво мога да направя, защото вече 3ти месец чакам въпросното У1 и може би скоро ще го получа, съответно отказах много по- добра работа от това което може би ще ми предложат от бюрото,защото мисля април, май да замина пак, а и да може да изпълня условието последната работа да е била в Англия. Та ако не се явя и ме отпишат от бюрото, какво следва и ще мога ли да получа това обезщетение? Ако има някой по- навътре в нещата ще съм му много благодарен !
Публикувано на 02-12-2015 16:29 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
aleksandrios
Потребител

terziyskii писа:
Здравейте, прибрах се от Англия на 10ти септември, като се регистрирах в бюрото по труда. Подал съм документи за изискване на У1, но все още не е пристигнало и съответно не взимам обезщетение. Проблемът е че от бюрото по труда ме притискат да се явя за някаква работна позиция или ме заплашват с прекратяване на регистрацията. На някой случвало ли му се е подобно нещо и какво мога да направя, защото вече 3ти месец чакам въпросното У1 и може би скоро ще го получа, съответно отказах много по- добра работа от това което може би ще ми предложат от бюрото,защото мисля април, май да замина пак, а и да може да изпълня условието последната работа да е била в Англия. Та ако не се явя и ме отпишат от бюрото, какво следва и ще мога ли да получа това обезщетение? Ако има някой по- навътре в нещата ще съм му много благодарен !
Като получиш У1 и им го предоставиш те ште изчеслят обештетението и ште ти го преведат на куп за тези месеци които си бил на борса,по принцип от борсата сашто правят запитване в УК относно човека който кандидаства за обештетение.Относно дали могат да те спрат от борса понеже не им приемаш работата която ти предлагат според мен нямат право ако им кажеш че не те остройва-аз така направих
Публикувано на 03-12-2015 13:31 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
terziyskii
Потребител

Мерси!
Публикувано на 04-12-2015 13:58 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
dean666
Потребител

Здравейте, и аз имам запитване. В момента съм в Англия, не работя във ферма, работя като здравен асистент, но след 1 месец ще ми се наложи да се прибера в БГ, ще имам около 4 месеца стаж в УК, и в бг имам стаж, така че ще ги имам тези 9 месеца в последните 15.И ще се регистрирам на борсата. От тук колкото разбрах, трябва да взема от работодателя форма п45 и писмо с пълните детайли на фирмата и причината по която съм напуснал и периода в който съм работил при тях. Но не знам по каква причина да искам да ме съкратят, защото знам, че не трябва да е по собствено желание. А пък не може да е поради липса на работа, защото работа има. Знаете ли по каква причина да искам да ме съкратят, за да взема по-голямо обезщетение. И още нещо, през 2012 съм бил на борсата за 4 месеца и съм взимал минимума, от тогава са минали 3 години, ще мога ли да взимам по-голямо обезщетение или ще е минимума, защото вече съм бил на борса. Благодаря
Публикувано на 12-12-2015 20:43 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
jojko89
Потребител

здравейте . имам следния проблем : прибрах се от англия март месец , записах се на борсата , подадох документите в нои , но в документа У1 имах написани две причини за прибирането ми . едната си е обичайната , но другата бяха посочили като причина в полето "друго" . от нои казаха че си имали процедури за изискване на нов документ У1 , но стана сумати време не е пристигнал . имам два въпроса :
Някои сблъсквал ли се е с тоя проблем да има посочени две причини ?
Колко време се чака докато дойде документа , който те са изискали ?
Ако може някой да ми каже какво да правя в този случай , защото ми казаха че заради тази втората причина "друго" ще ми изплатят минимума . какво да предприема

страница 3 от 20

< 1 2 3 4 5 6 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 47 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти