Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK

страница 8 от 20

<< < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Публикувано на 01-11-2016 20:02 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Heart
Потребител

baymuro писа:
Пречи ми това че за да се запиша ми трябва Р45 , в който пише кога е бил последния ми работен ден , за да ми бъде издаден обаче е необходимо да ми платят целия натрупан холидей , който е повече от месец...силно се надявам да не трябва да отговарям на въпроси от сорта "защо си го натрупвал" , а да се съсредоточим върху същинския проблем...

Имаш друга опция. Пишеш до работодателя и молиш за документ на който пише начална и крайна дата на заетост. Дори да не ти е издаден все още Р45 те могат да ти дадат такъв документ. Ще искаш да ти го изпратят в емайл. С този документ също можеш да се запишеш. А Р45 ще занесеш, когато ти пристигне.

Публикувано на 12-11-2016 20:27 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
dean666
Потребител

Здравейте, някой скоро да е взимал голямо съкращение от Англия и последната работа да не му е във ферма? И каква причина се посочва за напускане, за да вземеш голяма борса, но не ти изтича договора и не си във ферма, а просто си напускаш.
Публикувано на 12-02-2017 17:39 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
f0r3v3r__
Потребител

Хора здравейте, имах абсолютно всички документи и отговарях абсолютно на всички условия. Направих всички както трябва. Подадох документи в НОИ за У1, септември миналата година, след като се прибрах от Англия. Вече точно 5- месеца чакам, да постъпят някакви пари по сметката ми и да ми се оправят здравните осигуровки, но уви все още няма нищо. Това нормално ли е ???
Публикувано на 13-02-2017 19:50 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
mariq73
Потребител

Не е нормално разбира се ако само чакаш ...деистваи подаи документи за У 1 самостоятелно вместо да чакаш НОИ .Ако бе подала документи самостоятелно вече щеше да имаш у1 и парички по сметкатаwink
Публикувано на 08-03-2017 14:24 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
jnis1981
Потребител

Здравейте искам да попитам имали възможност документите за U1 да се пратят по факс до Англия.През октомври си пуснах документи по пощата и още нямам одговор
Публикувано на 20-04-2017 13:07 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
bon jovi
Потребител

Здравейте искам да ви попитам нещо.Значи прибрах се от англия Октомври месец и веднага си пусках документите за убещетение от Англия.След 6 месеца чакане на края ми се обадиха с решение ,че от англия не били получили информация как ми е приключил договора.И ми преведоха минимална борса за 4 месеца по 7.20 лв на ден.След това служителката която работи в НОИ ми каза ако и предоставя У1 и ако във въпросното У1 пише причина за приключване на договора щели да ми преизчислят и щели да ми преведат по сметката толкова колкото ми се полага (стажа ми е над 6 години,да не се обърка някой нещо) Та въпроса ми е на някой случвало ли му се е нещо подобно
Публикувано на 27-06-2017 15:57 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
kristiyan
Потребител

Здравейте добри хора!
Прочетох повечето от дискусиите тук, но не открих подобен на моя проблем. А той е следният:
Мога ли да докажа по някакъв начин стажа си в UK пред НОИ и НАП без P45 ? Първият ми P45 вече ми го губят за втори път!!! А от там имам 5 месеца които влизат в деветте. А другият ми P45 е непълен и няма данни относно паричната заработка. Мога ли да се запиша на борсата без този П45, например с извлечения от заплатите, пеислипове? Благодаря ви предварително!
Публикувано на 10-07-2017 11:52 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Elektra
Модератор

kristiyan писа:
Мога ли да докажа по някакъв начин стажа си в UK пред НОИ и НАП без P45 ?

Питай директно в НОИ. Някои документи ги изискват служебно...
Не съм запозната, но, ако се изисква точно този за доказване на стаж, едва ли ще минеш без него.
Успех!

Публикувано на 19-07-2017 11:09 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
mimex
Потребител

Здравейте, Предварително се извинявам, че не съм точно по темата, но не открих друга по-сходна.
Интрото към въпроса ми е в това ,че юни месец се прибрах от 3тата ми бригада в Англия и реших да подам документи за обезщетение. Записах се в дбт в срок, после в нои с всички документи, които имам , също пуснах лично писмо по пощата. Дотук добре . Проблемът ,от който съм притеснена е , че от бюрото по труда започнаха да ми звънят всяка седмица и да ми предлагат работа, която дори не съм посочила че търся като критерии, под предтекст(явно клауза в закона е изменена) ,че е " подходяща" за мен. Изминали са няма и 2 месеца откакто съм записана и се притеснявам да не прекратят регистрацията ми,защото 2 пути им казах,че не искам да започвам това, което ми предлагат като работа.
Моля ви ,ако някой знае на колко отказа имам право, дали трябва да им отказвам директно или трябва да се срещна с тези работодатели, нека пише. Разбирам ,че си вършат работата , но не съм очаквала ,че ще ми се предлага толкова интензивно нископлатена работа, която дори не мисля да приема , защото искам да замина пак зимата. Благодаря предварително.
Редактирано от mimex на 19-07-2017 11:11
Публикувано на 19-07-2017 12:00 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

В момента има много "работни места" и затова така натискат. Нямало желаещи да работят. Как ще има желаещи, като заплащането е мизерно.
По питането ти - най-много 3 пъти (или дори си мисля, че 3тия път вече е причина да ти прекратят регистрацията) можеш да откажеш и после наистина ти прекратяват регистрацията. Затова е по-добре да се явиш на интервюто с дадения работодател и да си намерите причина, че не сте "един за друг". Това вече не е отказ и ще продължават да ти предлагат работа. Кофтито е, че явно ще ти се налага да го правиш непрекъснато, но това е положението.

Ъпдейт: спрямо новото тълкуване и веднъж да откажеш се счита за причина да ти прекратят регистрацията. По-добре не рискувай и просто отивай да видиш какво ти предлага работодателя.

Редактирано от Ivo на 19-07-2017 12:06

страница 8 от 20

<< < 5 6 7 8 9 10 11 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 50 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти