Форум >
Публикувано на 12-03-2013 11:16 | Британският паунд (GBP)
Здравейте,
според вас каква е причината за честите колебания на паунда? В публикация на Money.bg от 08.03.2013г се изразява притеснение за срив на паричната единица. Какъв е вашия коментар и мислите ли, че явлението е временно
според вас каква е причината за честите колебания на паунда? В публикация на Money.bg от 08.03.2013г се изразява притеснение за срив на паричната единица. Какъв е вашия коментар и мислите ли, че явлението е временно
Публикувано на 12-03-2013 11:31 | RE: Британският паунд (GBP)
Хайде кажи честно, че го задаваш тоя въпрос!? Лелее, направо ме кефите. А каква е причината за честите колебания на долара, на датската крона, на японската йена или на рублите например?! Направо избивате рибата с подобни въпроси. Ами нормално е една валута да се колебае в дадени граници, които граници се определят от много фактори или като си знаеш, че еврото ти е 1.955нещо си трябва и останалите валути да са като него. Поради факта, че паундът не е фиксирана валута е нормално да има колебания и още по- нормално е тези колебания да са с отрицателна стойност заради последните събития, а именно понижения кредитен рейтинг на UK. Естествено, че ще се намали и стойността на паунда, а не като при Гърция и Испания, където в обръщение е валута с фиксирана стойност- еврото!
Редактирано от petroff на 12-03-2013 11:31
Публикувано на 12-03-2013 11:56 | RE: Британският паунд (GBP)
petroff писа:
Хайде кажи честно, че го задаваш тоя въпрос!? Лелее, направо ме кефите. А каква е причината за честите колебания на долара, на датската крона, на японската йена или на рублите например?! Направо избивате рибата с подобни въпроси. Ами нормално е една валута да се колебае в дадени граници, които граници се определят от много фактори или като си знаеш, че еврото ти е 1.955нещо си трябва и останалите валути да са като него. Поради факта, че паундът не е фиксирана валута е нормално да има колебания и още по- нормално е тези колебания да са с отрицателна стойност заради последните събития, а именно понижения кредитен рейтинг на UK. Естествено, че ще се намали и стойността на паунда, а не като при Гърция и Испания, където в обръщение е валута с фиксирана стойност- еврото!
Хайде сега ти ми кажи честно що за комплексарщина е това поведение? И все пак за да ти дам някакъв отговор- питам защото като тръгнем на бригада в Англия не ни плащат в долари или датски крони или японски йени!!!Мисля, че енормално да се интересувам. Затова нещата в обществото ни не варвят! Ако неможеш да ми помогнеш тогава не ми пречи!!! Толкова ли е сложно
Публикувано на 12-03-2013 12:30 | RE: Британският паунд (GBP)
Не, не е комплексарщина, а пълно недоумение как може да се задават въпроси от този вид( изискващи мнението на компетентни лица по въпроса) във форум, в който е малко вероятно да срещнеш такива. Това не ти е икономически форум, където може да се надяваш да получиш ясна представа за посоката, по която ще поеме паунда през следващите месеци.
Бъди сигурен само в две неща:
1. Няма как да повлияеш на курса му.
2. За да се срине наистина този курс е нужна някоя национална катастрофа или започването на война от страна на Великобритания.
Колкото и евентуално да поевтинее паундът, той пак ще се задържи над еврото, освен ако не се случи нещо от горе изброените.
И нещата в обществото ни няма и да потръгнат докато хората като теб не се научат да пишат поне една идея по- грамотно. А съдейки по начина ти на писане ...... ще си запазя последния коментар.
2. За да се срине наистина този курс е нужна някоя национална катастрофа или започването на война от страна на Великобритания.
Колкото и евентуално да поевтинее паундът, той пак ще се задържи над еврото, освен ако не се случи нещо от горе изброените.
И нещата в обществото ни няма и да потръгнат докато хората като теб не се научат да пишат поне една идея по- грамотно. А съдейки по начина ти на писане ...... ще си запазя последния коментар.
Публикувано на 12-03-2013 13:02 | RE: Британският паунд (GBP)
Че то паунда беше паднал доста преди да понижат рейтинга на Великобритания. Пада, защото очакваният им икономически растеж не се потвърди за последните периоди, а британците са доста задлъжнели в кредитно отношение. Все пак вярвам, че летните месеци като по-леки ще съживят икономиката им, така че и паунда да тръгне пак нагоре. Мисля, че преди две години пак беше на същите нива. Но все пак, колкото и да пада още си заслужава да се ходи по бригади. Дано се дигне и да всички да си донесат по една торба паунди

Публикувано на 12-03-2013 13:46 | RE: Британският паунд (GBP)
petroff писа:
Не, не е комплексарщина, а пълно недоумение как може да се задават въпроси от този вид( изискващи мнението на компетентни лица по въпроса) във форум, в който е малко вероятно да срещнеш такива. Това не ти е икономически форум, където може да се надяваш да получиш ясна представа за посоката, по която ще поеме паунда през следващите месеци.
Добре да предположим, че съм прост след като съм допуснал няколко грешки и правописа ми не е идеален, но не съм толкова прост за да не забележа, че форума не е икономически(мисля, че ако трябва да се прави някакво уточнение по въпроса трябва да е от Админа а не от теб) и съм сигурен, че няма как да окажа влияние на курса на паунда. И колкото и правописни грешки да правя поне не вредя на никой, докато ти даваш оценки на регистриралите се потребители с тезата си, че е малко вероятно да срещна компетентни хора във форума, също така мисля, че с твоето поведение показваш явно неуважение към хората създали форума, защото мисля, че той е създаден да си помагаме а не да се обръщаме един срещу друг. Да може да съм прост, но ако се адаптираш от всичко и анализираш поведението си ще разбереш, че то наистина граничи с комплексарщина и не си прав.Не, не е комплексарщина, а пълно недоумение как може да се задават въпроси от този вид( изискващи мнението на компетентни лица по въпроса) във форум, в който е малко вероятно да срещнеш такива. Това не ти е икономически форум, където може да се надяваш да получиш ясна представа за посоката, по която ще поеме паунда през следващите месеци.
За пореден път- Ако не ми помагаш тогава не ми пречи!!!
Публикувано на 12-03-2013 13:57 | RE: Британският паунд (GBP)
albert10 писа:
Че то паунда беше паднал доста преди да понижат рейтинга на Великобритания. Пада, защото очакваният им икономически растеж не се потвърди за последните периоди, а британците са доста задлъжнели в кредитно отношение. Все пак вярвам, че летните месеци като по-леки ще съживят икономиката им, така че и паунда да тръгне пак нагоре. Мисля, че преди две години пак беше на същите нива. Но все пак, колкото и да пада още си заслужава да се ходи по бригади. Дано се дигне и да всички да си донесат по една торба паунди

Благодаря за мнението! А petroff твърдеше, че е малко вероятно да се срещнат компетентни лица във форума....
Публикувано на 12-03-2013 14:10 | RE: Британският паунд (GBP)
Само да уточня,че еврото е със фиксиран курс само в България,а не в Испания и Гърция както беше споменато по горе в коментарите.При нас е със фиксиран курс защото сме в режим на валутен борд.понеже когато влязохме във борд бяхме закрепени към германската марка след премахването и минахме към еврото.курса на еврото се променя всеки ден и е със тенденция на постоянен спад спрямо долара.окончателното ограбване на българсият народ ще стане в момента в който свалят валутния борд.тогава ще видим какво е криза.
Публикувано на 12-03-2013 14:28 | RE: Британският паунд (GBP)
ZEBRUNA писа:
Само да уточня,че еврото е със фиксиран курс само в България,а не в Испания и Гърция както беше споменато по горе в коментарите.При нас е със фиксиран курс защото сме в режим на валутен борд.понеже когато влязохме във борд бяхме закрепени към германската марка след премахването и минахме към еврото.курса на еврото се променя всеки ден и е със тенденция на постоянен спад спрямо долара.окончателното ограбване на българсият народ ще стане в момента в който свалят валутния борд.тогава ще видим какво е криза.
petroff чети внимателно!Това се отнася за едно от мненията ти! Мисля, че не само аз давам отговори на грешната ти представа
Публикувано на 12-03-2013 14:28 | RE: Британският паунд (GBP)
ZEBRUNA писа:
Само да уточня,че еврото е със фиксиран курс само в България,а не в Испания и Гърция както беше споменато по горе в коментарите.При нас е със фиксиран курс защото сме в режим на валутен борд.понеже когато влязохме във борд бяхме закрепени към германската марка след премахването и минахме към еврото.курса на еврото се променя всеки ден и е със тенденция на постоянен спад спрямо долара.окончателното ограбване на българският народ ще стане в момента в който свалят валутния борд.тогава ще видим какво е криза.
Само да уточня,че еврото е със фиксиран курс само в България,а не в Испания и Гърция както беше споменато по горе в коментарите.При нас е със фиксиран курс защото сме в режим на валутен борд.понеже когато влязохме във борд бяхме закрепени към германската марка след премахването и минахме към еврото.курса на еврото се променя всеки ден и е със тенденция на постоянен спад спрямо долара.окончателното ограбване на българският народ ще стане в момента в който свалят валутния борд.тогава ще видим какво е криза.
И аз говорех за България специално. А за валутния борд в България правих реферат преди няколко седмици, но няма да споделям мнение ЗА или Против, защото има опасност тоя спор да премине на нещо от типа на БМВ или Мерцедес.
Иначе, инГенере, дадох ти и примери какво и кога може да се случи, така че съм ти и помогнал малко.
Albert, не се конкретизирах и аз точно. Нивото започна да спада седмици по- рано да, а това се дължеше в голяма степен точно на новината за евентуално намаляне на рейтинга им. Освен това англетата също имат проблеми със задълженията им (не сме само ние

Редактирано от petroff на 12-03-2013 14:29
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители