Форум >
Публикувано на 13-03-2013 22:25 | RE: Британският паунд (GBP)
Никакво високомерие и високо самочувствие. Просто видях още един образ, който е тръгнал да си прави сметките без кръчмар, защото съм сигурен, че беше подготвил "ЕЛКА"-та за да си смяташ евентуалните печалби през лятото. Kaзваш, че не съм можел да ти помогна, ами я ми кажи дори и един перфектен отговор на въпроса ти с какво ще ти помогне през идните месеци освен ако не смяташ да търгуваш с тая валута. От втория ти коментар стана още по- ясно, че намеренията ти клонят точно в посоката към калкулиране на бъдещи печалби.
Ами иди и виж как е първо, защото преди стойността на паунда стоят много по- съществени фактори и проблеми като естеството на това, което ще работиш, колко ще го работиш и при какви условия, и дори в каква степен ще успееш да се справиш с задълженията си. Точно така, твоите паундове, с които евентуално ще се прибереш няма да зависят толкова от курса на валутата, колкото от това, което си вложил от себе си през тези месеци. И толкова ли е трудно да си направиш най- елементарната сметка, при която при разлика от +- 20ст( дори тези 20 стотинки са малко нереални, но все пак за статистиката). за 1 паунд прави +-200лв разлика при 1000 паунда. Да, 200лв разлика, не са малко, но за да се получи тази разлика трябва първо да си изкарал и другите 2000, нали
А и не виждам къде ми бяха оборени мненията, а един един хубав диалог и мнения върху тях.
Ами иди и виж как е първо, защото преди стойността на паунда стоят много по- съществени фактори и проблеми като естеството на това, което ще работиш, колко ще го работиш и при какви условия, и дори в каква степен ще успееш да се справиш с задълженията си. Точно така, твоите паундове, с които евентуално ще се прибереш няма да зависят толкова от курса на валутата, колкото от това, което си вложил от себе си през тези месеци. И толкова ли е трудно да си направиш най- елементарната сметка, при която при разлика от +- 20ст( дори тези 20 стотинки са малко нереални, но все пак за статистиката). за 1 паунд прави +-200лв разлика при 1000 паунда. Да, 200лв разлика, не са малко, но за да се получи тази разлика трябва първо да си изкарал и другите 2000, нали
А и не виждам къде ми бяха оборени мненията, а един един хубав диалог и мнения върху тях.
Публикувано на 13-03-2013 23:27 | RE: Британският паунд (GBP)
Викаш по-добре се "напъни" малко и изкарай 500 паунда повече и не мисли за курса.
Публикувано на 13-03-2013 23:37 | RE: Британският паунд (GBP)
Какъвто и да е курса, винаги ще има хора които на 1.50 за долар и заплата в долари ще искарват повече от хора със заплати в паундове на 2.25 примерно.Говорим за сезонни работници.Има и ще има хиляди такива, които си работят в Европа и получават евро и пак искарват повече от тия с паундовете....така че, какъв е курса сега и колко ще бъде при положение, че на някой му предстои да замине, е все едно да сложи коня пред каруцата.Дали е повече от еврото или по-малко, значение няма ако работника е некадърник и не искарва достатъчно или пък ако фермата не струва.
Публикувано на 18-03-2013 09:33 | RE: Британският паунд (GBP)
petroff писа:
Никакво високомерие и високо самочувствие. Просто видях още един образ, който е тръгнал да си прави сметките без кръчмар, защото съм сигурен, че беше подготвил "ЕЛКА"-та за да си смяташ евентуалните печалби през лятото. Kaзваш, че не съм можел да ти помогна, ами я ми кажи дори и един перфектен отговор на въпроса ти с какво ще ти помогне през идните месеци освен ако не смяташ да търгуваш с тая валута. От втория ти коментар стана още по- ясно, че намеренията ти клонят точно в посоката към калкулиране на бъдещи печалби.
Уважаеми petroff,
почвам искрено да се забавлявам с теб вече. Твое мнение №1 от 12-03-2013 11:31 "Поради факта, че паундът не е фиксирана валута е нормално да има колебания и още по- нормално е тези колебания да са с отрицателна стойност заради последните събития" Потребител albert10 ти отговори: "Че то паунда беше паднал доста преди да понижат рейтинга на Великобритания. Пада, защото очакваният им икономически растеж не се потвърди за последните периоди, а британците са доста задлъжнели в кредитно отношение." На същото това твое мнение ZEBRUNA уточнява "Само да уточня,че еврото е със фиксиран курс само в България,а не в Испания и Гърция както беше споменато по горе в коментарите.При нас е със фиксиран курс защото сме в режим на валутен борд.понеже когато влязохме във борд бяхме закрепени към германската марка след премахването и минахме към еврото.курса на еврото се променя всеки ден и е със тенденция на постоянен спад спрямо долара.окончателното ограбване на българският народ ще стане в момента в който свалят валутния борд.тогава ще видим какво е криза." На твое мнение: "Търсех да го цитирам от един учебник точно, но го намерих почти същото и в интернет. Няма логика просто да се обезценява валутата на страната при повишаване на износа. В 12 клас имахме допълнителен ЗИП (нещо от сорта география и икономика) и единственото нещо, което помня там е, че колкото една стока е по- търсена, толкова по висока е и цената й" sitalk2004 отговаря:" Ще отговоря но petroff.Всичко,което го пише в учебниците по икономика е "При равни други условия" упоменато е много ясно,за да се представят и обяснят всички процеси по добре.Благоприятните условия за търговия водят до някакво повишаване,но до какво.Не се знае как какви ще са тези приходи и къде отиват.Ако цената на износа се увеличава с по бавни темпове,отколкото тази на вноса няма гаранция ,че националната валута ще поевтинее,понеже влияят и други фактори например ако страната е във валутен борд като нас.Колкото една стока е по- търсена, толкова по висока е и цената й
-това е вярно само при равни други условия и при ред условия като незаменима стока и други,понеже има една допустима граница и тук навлизаме в другата крайност,че колкото е по голяма цената на една стока е по малко търсенето,нарича се еластичност на търсене и предлагане ,но това е друга тема
А къде остави лихвите на централните банки, инфлацията, както и чисто политическите фактори.
- с това сам си отговори ,че всичко е политика и решение на дадената държава"
Това вече изясни ли ти ситуацията в която ти си виреше носа и се съмняваше, че едва ли има компетентни хора във форума а се оказа, че май именно те ти отвориха очите по някои въпроси. И хрумвало ли ти е изобщо, че ако бях приготвил Елка за да смятам евентуални печалби може би темата щеше да бъде озаглавена по друг начин?Аз може да не съм приготвил Елка, но това, че ти си приготвил учебник за да съчиниш някои от отговорите си показва до колко имаш собствено мнение и до колко се правиш на интересен. Не казвам, че нямаш право по много въпроси, но не трябваше да почваш по този начин.
Публикувано на 18-03-2013 13:04 | RE: Британският паунд (GBP)
И накрая се оказва, че един Бог знае накъде отива паунда. Дори големи авторитети от фондовите борси не могат да се ангажират с точна и ясна прогназа. Нали именно такива начетени и умни хора допуснаха да се "случи" кризата през 2008. Малцина предрекоха за това...Само ако знаехме накъде отива определена валута, щеше да сме милионери, а не бригадири
Публикувано на 18-03-2013 14:59 | RE: Британският паунд (GBP)
albert10 писа:
И накрая се оказва, че един Бог знае накъде отива паунда. Дори големи авторитети от фондовите борси не могат да се ангажират с точна и ясна прогназа. Нали именно такива начетени и умни хора допуснаха да се "случи" кризата през 2008. Малцина предрекоха за това...Само ако знаехме накъде отива определена валута, щеше да сме милионери, а не бригадири
Много точно казано.като бивш служител в банка много странно ми звучеше запитването долара накъде върви.бе хора аз ако го знаех на къде върви на гишето в банката ли ще стоя.едва ли има някой който да даде сигурна и дългосрочна прогноза.повече са тия дето са загубили от това че са се опитвали да спечелят от курсови разлики.
Публикувано на 18-03-2013 15:33 | RE: Британският паунд (GBP)
горните два коментара ми харесаха
Публикувано на 22-02-2014 12:24 | RE: Британският паунд (GBP)
hgi писа:
Какъвто и да е курса, винаги ще има хора които на 1.50 за долар и заплата в долари ще искарват повече от хора със заплати в паундове на 2.25 примерно.Говорим за сезонни работници.Има и ще има хиляди такива, които си работят в Европа и получават евро и пак искарват повече от тия с паундовете....така че, какъв е курса сега и колко ще бъде при положение, че на някой му предстои да замине, е все едно да сложи коня пред каруцата.Дали е повече от еврото или по-малко, значение няма ако работника е некадърник и не искарва достатъчно или пък ако фермата не струва.
Нещо против паундовете ли имаш
Публикувано на 25-09-2014 11:36 | RE: Британският паунд (GBP)
Отдавна не е бил 2,50 лв.
Явно резултатите от референдума в Шотландия подсили британската валута.
Явно резултатите от референдума в Шотландия подсили британската валута.
Публикувано на 16-01-2015 16:48 | RE: Британският паунд (GBP)
За сега ми харесва растежа на Британската лира, дано продължава да расте. Швейцарския франк и той доста дръпна скоро ще мине двата лева.
Танцът е вертикално положение за хоризонтални намерения.
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители