Форум >
Публикувано на 07-01-2014 20:38 | Малък въпрос за Овъртайм
Искам да попитам тази година ще заминаваме с един приятел във една незнайна ферма "Chapel Farm" . Ще заминаваме от ************** за работа "бране на аспержи", неуспях да разбера коментари относно аспержите от хора които са ходили но нищо.
Въпросът ми е понеже като ни предлагаха офертата на бланката пишеше работа от 8-10 часа... та след 8-мия час ли е Овъртайма и двойно ли се заплаща той ?
Въпросът ми е понеже като ни предлагаха офертата на бланката пишеше работа от 8-10 часа... та след 8-мия час ли е Овъртайма и двойно ли се заплаща той ?
Редактирано от Ivo на 07-01-2014 23:09
Публикувано на 07-01-2014 23:14 | RE: Малък въпрос за Овъртайм
Зависи изцяло от фермата! Овъртайм се плаща след 8 час за дадения ден или след 39 час, като цял за седмицата. От 4 ферми само 1 ми е плащала след 8 час , а всички останали след 39 час овъртайм. Важното е да ти се плаща овъртайма (ако имаш такъв). А колкото какво се падаше беше 9 и нещо (9-20-9.40 в този диапазон).
Публикувано на 07-01-2014 23:17 | RE: Малък въпрос за Овъртайм
Ако ще берете нещо вероятно ще ви се плаща на норма, а не на часовка.
Иначе оувъртайма май се пада х1,5
Публикувано на 08-01-2014 13:12 | RE: Малък въпрос за Овъртайм
Ivo писа:
Ще сме на аспержи за 2 месеца с колегата по горе.Който може да даде някакъва информация ще ни е полезна .
Публикувано на 08-01-2014 19:55 | RE: Малък въпрос за Овъртайм
Значи ако работим 6 дена в седмицата по 10 часа или общо 60 часа... няма да имаме никакъв овъртайм ако сме на норма така ли , че не сме запознати изобщО
Публикувано на 08-01-2014 22:47 | RE: Малък въпрос за Овъртайм
Само да ви кажа че вече никои не е длажен да плаща овертаим. От 1 октомври правилата който определяха всичко в земеделския сектор, несаществуват. Сега фермера може да каже че ще ти даде овертаим след 48 час. Което се сещате колко често ще става. а може и изобщо да не плащат. Моя шев ония ден ми вика, ако искам мога да ви накарам да работите 4 часа, половин час почивка и после пак 4.
Публикувано на 14-01-2014 14:42 | RE: Малък въпрос за Овъртайм

Публикувано на 14-01-2014 14:52 | RE: Малък въпрос за Овъртайм
Хм, оувъртайм - хората продължават да си мислят, че някъде това се плаща. При обещание от Български посредник, че ще имате оувъртайм то това не е вярно. Малко са случаите а да не казвам и нулеви
забравете за допълнително заплащане бе хора. 

Публикувано на 14-01-2014 16:50 | RE: Малък въпрос за Овъртайм
Mr-Tokamori писа:
Хм, оувъртайм - хората продължават да си мислят, че някъде това се плаща. При обещание от Български посредник, че ще имате оувъртайм то това не е вярно. Малко са случаите а да не казвам и нулеви
забравете за допълнително заплащане бе хора. 

Не заблуждавай ! От 4 ферми, в които бях и 4-те ми плащаха овъртайм. Даже едната ферма принципа и беше след 8 час овъртайм за деня, а събота и неделя задължителен овъртайм без значение дали имам часовете през седмицата! Попадал си на кофти ферми това не значи, че всички са такива.
Публикувано на 14-01-2014 17:29 | RE: Малък въпрос за Овъртайм
whoоomp, ако работата ти е на норма, а не на час, значи, че на заплащане над определеното можеш да разчиташ само ако резултатите ти са над нормата / това в твоя случай се явява бонус или " оувъртайм"/. ако ще работиш на часовка, повечето ферми отчитат заработените часове на седмична, а не на дневна база, и това в момента значи след 48-мия час за седмицата
...евентуално. Не бих се надявала много на това - просто след последните промени в английското законодателство, нищо не е в наша / на работниците/ полза.

Информация
Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители