Форум >
Публикувано на 16-05-2009 14:11 | RE: Bank Holiday
Така е по закон ли? И ако не спази закона, какво можем да направим?
Публикувано на 16-05-2009 15:13 | RE: Bank Holiday
Ми...не знам какво може да се направи... 

Публикувано на 01-09-2009 22:30 | RE: Bank Holiday
едно въпросче по темата 
В понеделник 31 август - Bank Holiday, на въпроса ми дали ще се заплаща като овъртайм като работим или просто няма да работим и ще получим сумата,кочто се изкарва за 8 почасовка,фермерът ми отговори, че тъй като договорът ни е за 39 часа седмично за кратък период, овъртайма нямало да ни огрее и просто ще си работим нормално.
Искам да знам някой знае ли къде точно може да се намери конкретно инфо относно заплащането за този ден, с което да си потърсим правата или по-скоро всичко опира до това как ще преценят в конкретната ферма

В понеделник 31 август - Bank Holiday, на въпроса ми дали ще се заплаща като овъртайм като работим или просто няма да работим и ще получим сумата,кочто се изкарва за 8 почасовка,фермерът ми отговори, че тъй като договорът ни е за 39 часа седмично за кратък период, овъртайма нямало да ни огрее и просто ще си работим нормално.

Искам да знам някой знае ли къде точно може да се намери конкретно инфо относно заплащането за този ден, с което да си потърсим правата или по-скоро всичко опира до това как ще преценят в конкретната ферма
Публикувано на 01-09-2009 22:48 | RE: Bank Holiday
Хм..интересно.
Искаш да кажеш, че се позовава на това, че при подписването на докумените не сет дали съгласие да работите повече от 39 часа седмично (или те са ви принудили) и това има значение за Bank Holidey...
Това значи ли, че като работите в събота или неделя не ви плащат оувъртайм?
Искаш да кажеш, че се позовава на това, че при подписването на докумените не сет дали съгласие да работите повече от 39 часа седмично (или те са ви принудили) и това има значение за Bank Holidey...
Това значи ли, че като работите в събота или неделя не ви плащат оувъртайм?
Публикувано на 02-09-2009 15:17 | RE: Bank Holiday
Миналата година във фермата в която работех на 31 август - работихме и ни се плати като обикновен работен ден. Тази година съм във друга ферма на 30 август - работихме от 7:00 до 21:00. Не работихме в понеделник 31 вероятно за да не ни се заплаща деня.
Публикувано на 02-09-2009 19:49 | RE: Bank Holiday
То често прибягват до тази практика, но дори и да не работите пак трябва да ви платят 8 часа х минималната надница.
Но това е когато не са на "зор" така да се каже да се работи и си спестяват оувъртайма, който трябва да платят.
А, иначе ако работите освен тези 8х мин. надница си взимате и заработеното - ако сте на peace work - няма оувъртайм,..ако сте на почасовка...оувъртайм през целия ден.
Факт е, че повечето ферми не го правят.
Но това е когато не са на "зор" така да се каже да се работи и си спестяват оувъртайма, който трябва да платят.
А, иначе ако работите освен тези 8х мин. надница си взимате и заработеното - ако сте на peace work - няма оувъртайм,..ако сте на почасовка...оувъртайм през целия ден.
Факт е, че повечето ферми не го правят.

Публикувано на 04-09-2009 21:45 | RE: Bank Holiday
Ами принципно договорът е за 39 часа на седмица минимум, овъртаймът се плаща както трябва, всичко след 39 час. Интересуваше ме, ако някой знае къде точно е написано за заплащането за Bank Holiday, за да мога да си търся правата ,посочвайки конкретна информация. 

Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители