Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: данък върху парите тук. моля да кажат опитни

страница 1 от 3

1 2 3 >
Публикувано на 27-01-2016 01:13 | данък върху парите тук. моля да кажат опитни
madchemist
Потребител

имам в английска сметка 7600 лв. 3000pound. в англия са ми взимали само за NIN. Не съм плащал данъци там. Въпросът е ако си ги прехвърля тук( еднократно) дължа ли данък за тези пари.??

Публикувано на 27-01-2016 12:50 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
fytbolistkata14
Потребител

Ако не си в Англия, пак ли ти дърпат пари за иншуранс, защото мойта карта е празна. Мисля че при нас шефа ги пращаше не ни ги дърпаха от картите???

„Вие сте това, което правите, а не това, което казвате, че ще направите.“
Публикувано на 27-01-2016 15:09 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
kukli4ka7a
Потребител

Никакви данъци не ви удържа държавата за парите,само ще си платите таксата за прехвърляне,най добре с онлайн банкиране.Иншуранса се дърпа от заработката,а като не си там и не работиш няма как да ти удържат пари след като не изкарваш.Ако си оставиш пари в картата за следващото връщане,по добре я замрази безплатно е,да нямаш проблеми като се върнеш пак.
Публикувано на 28-01-2016 14:06 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
H123
Потребител

Аз пък мисля че си длъжник.Ако се осигуряваш в България си длъжник в България и затова не са ти удържали в Англия.Аз съм така но на дтуго място.Там също не ми удържат от 2 години насам.Представих документ че се осигурявам в България и отървах данък около 35%.Сега всичко взимам чисто.Но трябва да плащам данък на заработката на българска тетитория което е около 10 процента.Пак е по добре от 35%....От данъка няма как да се избяга.Всеки плаща.Ако не плащаш си длъжник.Не взимат ако си незаконно и без договор...сами си правете сметката.
Публикувано на 28-01-2016 19:55 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Elektra
Модератор

Сигурно си студент, щом не си плащал данъци в Англия. Ако е така, не дължиш.

Публикувано на 28-01-2016 21:19 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
H123
Потребител

Не съм студент и не работя в Англия. Темата е за Англия но аз говоря по принцип как е.Незная за държава в света в която не се плащат данъци. Няма такова нещо.Плащат се рано или късно.Друг е въпроса защо не са взети. И споменах една вероятна причина която е споразумение между държавите в ЕС за данъчното облагане.Аз представих документ че се осигурявам и заплащам данъци в БГ и избегнах данък между 35и 40%.Това е накратко...
Публикувано на 29-01-2016 11:21 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
mikvo
Потребител

тоя па 35 и 40 процента данък вика
има си едни необлагаеми пари в Англия и пари за които си работил там не се облагат тук
Публикувано на 29-01-2016 12:27 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
H123
Потребител

Навсякаде има необлагаем минимум.Съмнявам се тия 3000 паунда да са такива.И 35% е данъка в много европейски страни при мен е толкова.В Германия стига и до 50%. Аз говоря по принцип как е защото си има закон за двойното данъчно облагане за европейския съюз.Аз съм в Финландия и при мен е 35%..Говоря просто за двойното данъчно облагане в целия европейски съюз...това е.Който иска инфо да провери
Публикувано на 29-01-2016 12:44 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

H123, според мен не си прав.
http://europa.eu/youreurope/citizens/work/taxes/double-taxation/index_bg.htm#cross-border

"Ако сте наето лице, в повечето случаи страната, където работите, ще облага дохода, който получавате на нейна територия."

Няма логика като се прибереш в България да платиш данък на спестените си от работа пари.
Иначе необлагаемия минимум в Англия е 10600 паунда. Тук обаче има една подробност, че за да не ти удържат 20те процента данък (толкова е в УК до определена сума годишен доход), работодателя ти трябва да те впише с определен tax code.
https://www.gov.uk/tax-codes/letters-in-your-tax-code-what-they-mean

В повечето случаи ще ти удържат 20те процента веднага, но пък затова после ще си върнеш платените данъци като приключиш работа.

Публикувано на 15-02-2016 21:03 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
H123
Потребител

Тааа...кой не е прав?!http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=192723 Както и казах по-рано няма такова нещо НЯМА ДАНЪК...взима се и ще се взима. Ако някой не е плащал то вече ще плаща.Фактически мнението ми от преди половин месец за 10те процента сега се появява като новина. Но и то не е и ново де. Но разбирачи много...
Редактирано от H123 на 15-02-2016 21:07

страница 1 от 3

1 2 3 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 67 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти