Форум >
Публикувано на 27-01-2016 01:13 | данък върху парите тук. моля да кажат опитни
имам в английска сметка 7600 лв. 3000pound. в англия са ми взимали само за NIN. Не съм плащал данъци там. Въпросът е ако си ги прехвърля тук( еднократно) дължа ли данък за тези пари.??
Публикувано на 27-01-2016 12:50 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Ако не си в Англия, пак ли ти дърпат пари за иншуранс, защото мойта карта е празна. Мисля че при нас шефа ги пращаше не ни ги дърпаха от картите???
Публикувано на 27-01-2016 15:09 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Никакви данъци не ви удържа държавата за парите,само ще си платите таксата за прехвърляне,най добре с онлайн банкиране.Иншуранса се дърпа от заработката,а като не си там и не работиш няма как да ти удържат пари след като не изкарваш.Ако си оставиш пари в картата за следващото връщане,по добре я замрази безплатно е,да нямаш проблеми като се върнеш пак.
Публикувано на 28-01-2016 14:06 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Аз пък мисля че си длъжник.Ако се осигуряваш в България си длъжник в България и затова не са ти удържали в Англия.Аз съм така но на дтуго място.Там също не ми удържат от 2 години насам.Представих документ че се осигурявам в България и отървах данък около 35%.Сега всичко взимам чисто.Но трябва да плащам данък на заработката на българска тетитория което е около 10 процента.Пак е по добре от 35%....От данъка няма как да се избяга.Всеки плаща.Ако не плащаш си длъжник.Не взимат ако си незаконно и без договор...сами си правете сметката.
Публикувано на 28-01-2016 19:55 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Сигурно си студент, щом не си плащал данъци в Англия. Ако е така, не дължиш.
Публикувано на 28-01-2016 21:19 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Не съм студент и не работя в Англия. Темата е за Англия но аз говоря по принцип как е.Незная за държава в света в която не се плащат данъци. Няма такова нещо.Плащат се рано или късно.Друг е въпроса защо не са взети. И споменах една вероятна причина която е споразумение между държавите в ЕС за данъчното облагане.Аз представих документ че се осигурявам и заплащам данъци в БГ и избегнах данък между 35и 40%.Това е накратко...
Публикувано на 29-01-2016 11:21 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
тоя па 35 и 40 процента данък вика 
има си едни необлагаеми пари в Англия и пари за които си работил там не се облагат тук

има си едни необлагаеми пари в Англия и пари за които си работил там не се облагат тук
Публикувано на 29-01-2016 12:27 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Навсякаде има необлагаем минимум.Съмнявам се тия 3000 паунда да са такива.И 35% е данъка в много европейски страни при мен е толкова.В Германия стига и до 50%. Аз говоря по принцип как е защото си има закон за двойното данъчно облагане за европейския съюз.Аз съм в Финландия и при мен е 35%..Говоря просто за двойното данъчно облагане в целия европейски съюз...това е.Който иска инфо да провери
Публикувано на 29-01-2016 12:44 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
H123, според мен не си прав.
http://europa.eu/youreurope/citizens/work/taxes/double-taxation/index_bg.htm#cross-border
"Ако сте наето лице, в повечето случаи страната, където работите, ще облага дохода, който получавате на нейна територия."
Няма логика като се прибереш в България да платиш данък на спестените си от работа пари.
Иначе необлагаемия минимум в Англия е 10600 паунда. Тук обаче има една подробност, че за да не ти удържат 20те процента данък (толкова е в УК до определена сума годишен доход), работодателя ти трябва да те впише с определен tax code.
https://www.gov.uk/tax-codes/letters-in-your-tax-code-what-they-mean
В повечето случаи ще ти удържат 20те процента веднага, но пък затова после ще си върнеш платените данъци като приключиш работа.
http://europa.eu/youreurope/citizens/work/taxes/double-taxation/index_bg.htm#cross-border
"Ако сте наето лице, в повечето случаи страната, където работите, ще облага дохода, който получавате на нейна територия."
Няма логика като се прибереш в България да платиш данък на спестените си от работа пари.
Иначе необлагаемия минимум в Англия е 10600 паунда. Тук обаче има една подробност, че за да не ти удържат 20те процента данък (толкова е в УК до определена сума годишен доход), работодателя ти трябва да те впише с определен tax code.
https://www.gov.uk/tax-codes/letters-in-your-tax-code-what-they-mean
В повечето случаи ще ти удържат 20те процента веднага, но пък затова после ще си върнеш платените данъци като приключиш работа.
Публикувано на 15-02-2016 21:03 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Тааа...кой не е прав?!http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=192723 Както и казах по-рано няма такова нещо НЯМА ДАНЪК...взима се и ще се взима. Ако някой не е плащал то вече ще плаща.Фактически мнението ми от преди половин месец за 10те процента сега се появява като новина. Но и то не е и ново де. Но разбирачи много...
Редактирано от H123 на 15-02-2016 21:07
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители