Форум >
Публикувано на 16-02-2016 00:28 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
H123 писа:
Тааа...кой не е прав?!http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=192723 Както и казах по-рано няма такова нещо НЯМА ДАНЪК...взима се и ще се взима. Ако някой не е плащал то вече ще плаща.Фактически мнението ми от преди половин месец за 10те процента сега се появява като новина. Но и то не е и ново де. Но разбирачи много...
. Национална агенция за приходите уведомява своите клиенти, че от 1 януари 2016 г. се прилага нова Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане (СИДДО) между България и Великобритания по отношение на данъците, удържани при източника, за суми, получени или начислени на или след 1 януари 2016 г., и по отношение на другите данъци за данъчните години, започващи на или след 1 януари 2016 г.Тааа...кой не е прав?!http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=192723 Както и казах по-рано няма такова нещо НЯМА ДАНЪК...взима се и ще се взима. Ако някой не е плащал то вече ще плаща.Фактически мнението ми от преди половин месец за 10те процента сега се появява като новина. Но и то не е и ново де. Но разбирачи много...
До края на 2015 г. по отношение на горепосочените данъци са приложими разпоредбите на старата СИДДО между България и Великобритания (подписана в Лондон на 16 септември 1987 г., обн. в ДВ., бр. 8 от 29 януари 1988 г., попр. в ДВ., бр. 12 от 12 февруари 1988 г.), която прекратява своето действие от 01.01.2016 г.
Местните лица на Великобритания, които реализират доходи от източник в България, могат да ползват данъчните облекчения, предвидени в новата СИДДО.
Следва да се има предвид, че новата спогодба с Великобритания въвежда облагане с данък при източника за някои видове доходи, които са били освободени от такова облагане на основание разпоредбите на старата СИДДО.
Издадените до 31.12.2015 г. становища за наличие на основания за прилагане на старата уговорка между България и Великобритания няма да имат действие по отношение на доходите, реализирани на или след 01.01.2016 г., предупреждават от НАП. ..НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА Е ПКАЩАЛ НЯКАКВИ ДАНЪЦИ ПРЕДИ ТОВА .АКО НЯКОЙ Е ПЛАЩАЛ ДА СПОДЕЛИ
Публикувано на 16-02-2016 14:14 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Това е от 1г. въведено за други страни и явно и Англия не е пропусната. Изпреварил съм събитията с поста ми от преди няколко седмици но тогава някои хора не повярваха. Работил в Англия и неплатил данък..
Окей после в Бг се плащат 10% на заработката. Аз от 1г.не ми взимат данък но съм в друга страна а сега тук искат 10% на заработката ми.Не съм плащал а дали ще се плаща ще видим.Това се договаря между страните в ЕС и явно и Англия не е изключение.Приятно плащане на всички бригадири...
Окей после в Бг се плащат 10% на заработката. Аз от 1г.не ми взимат данък но съм в друга страна а сега тук искат 10% на заработката ми.Не съм плащал а дали ще се плаща ще видим.Това се договаря между страните в ЕС и явно и Англия не е изключение.Приятно плащане на всички бригадири...
Публикувано на 16-02-2016 14:42 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
От това както е написано значи всеки който работи в Англия след 01/01/2016 ще трябва вече да пуска декларация в България.Ако е стоял под 183 дена там.Това е нещо ново на страницата на НАП има доста нови разпоредби но трябва да съм експерт по международно право да разбера нещо!
Публикувано на 16-02-2016 16:16 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Яено не е ново щом преди 20 дни съм го написал но тогава някой от по горните писатели се смя.От отдавна се знае това незная защо чак сега излиза като новина но както и да е приятно плащане.
Публикувано на 16-02-2016 16:39 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Реално всеки е длъжен да декларира приходите си, като попълва годишната си данъчна декларация. 

Публикувано на 26-02-2016 16:14 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Абе нещо не съм съгласен да бачкам в англия,пък на тия капути тка да им давам 10% !!!!
Ако от Англия не им изпратят данни на НАП,как ще разбере в коя държава съм работил и дали въобще съм работил!
До като мога ще въртя,суча крия и нищо няма да им дам!
Ако от Англия не им изпратят данни на НАП,как ще разбере в коя държава съм работил и дали въобще съм работил!
До като мога ще въртя,суча крия и нищо няма да им дам!
Ми смо си Ми
Публикувано на 26-02-2016 16:32 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Ами те изпращат. 

Публикувано на 10-05-2016 03:31 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
[b]Не се подава годишна данъчна декларация:[/b]
за доходи, които са обложени с окончателен данък като например доходи от лихви по банкови сметки от България (по изключение за определени доходи от чужбина, които се облагат с окончателен данък декларацията трябва да се подава);
[b]ако се получават само доходи от трудов договор;[/b]
за необлагаемите доходи
Аз ли нещо не схванах или е написано двусмислено. Аз като си работя с договор в Англия, това какво значи???
за доходи, които са обложени с окончателен данък като например доходи от лихви по банкови сметки от България (по изключение за определени доходи от чужбина, които се облагат с окончателен данък декларацията трябва да се подава);
[b]ако се получават само доходи от трудов договор;[/b]
за необлагаемите доходи
Аз ли нещо не схванах или е написано двусмислено. Аз като си работя с договор в Англия, това какво значи???
Публикувано на 10-05-2016 15:44 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
Няма нужда да подаваш годишна данъчна декларация.
Публикувано на 10-05-2016 15:51 | RE: данък върху парите тук. моля да кажат опитни
И аз така го разбирам...
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители