Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Борса Англия U1

страница 5 от 9

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Публикувано на 19-03-2018 23:40 | RE: Борса Англия U1
Gerooo
Потребител

Здравейте,Октомври месец се прибрах от Англия и веднага се записах на борсата, след това в НОИ попълних каквото трябваше и ми казаха да чакам за отговор от HRMC. Поразрових се из GOV.UK и намерих как да си изискам У1 по електронен път който дойде след около две седмици занесох го веднага в НОИ и да не повярваш всичко беше нормално! Така до онзи ден когато видях че няма превод. Оказа се че е дошъл техния документ в който причина за освобождаване е (other) и не съответства с моя!!! Сега те правят запитване кой е верния документ моят или техният, а аз изисках отново да ми изпратят У1. Най лошото е че са ми плащали 4-ри месеца и може да искат да ги връщам ???? ако някой знае какво може да се направи в тази ситуация ще съм много благодарен ????

Публикувано на 20-03-2018 22:01 | RE: Борса Англия U1
Poli83
Потребител

Vortigen писа:
Здравейте на всички, нов съм във вашия форум и се радвам за което.
Да мина към въпроса, днес ми пристигна документ U1 всичко със датите е наред като назначаване на работа и спиране на работа, но там където трябва да пише че договорът е прекратен поради изтичане не пише това, с две думи да го кажа договорът ми е прекратен по взаимно съгласие, та сега като пише това дали ще получавам английска борса или ще получа Българска?
Ще съм благодарен ако някой знае и каже за какво иде реч.
Публикувано на 20-03-2018 22:05 | RE: Борса Англия U1
Poli83
Потребител

Здравейте искам да попитам как се развиха нещата при вас , защото аз имам същия проблем.Благодаря предварително
Публикувано на 21-03-2018 02:19 | RE: Борса Англия U1
Elenor9
Потребител

Здравейте!
Имам въпрос относно У1,който получих.
В точка 6 - "unemployent benefit entitlement" пише, че нямам право на обезщетение за безработица от офиса, издаващ документа.
Дали това ще повлияе по някакъв начин и няма да ми бъде отпуснато обещетение?
Благодаря предварително
Публикувано на 21-03-2018 17:20 | RE: Борса Англия U1
Poli83
Потребител

Здравейте получих у1 в което, пише че договора ми е прекратен по желание на работника .Дали ще получа борса?Ще съм блатодарна ,ако някой е наясно според кои прекратявания в у1 може да се взима обезщетение в Бг.
Публикувано на 23-03-2018 00:30 | RE: Борса Англия U1
Elenor9
Потребител

Трябва да е с изтичане на договора,за да получите висока борса.
В останалите случаи ще получавате минимума,който е 9лв. на ден
Публикувано на 23-03-2018 02:26 | RE: Борса Англия U1
Gerooo
Потребител

Да, така е НО!!! Идва ми У1 с причина изтичане на договор(contract expired) отпускат ми борса за една година. След 5 месеца идва техния У2 с причина Други (other) и ми я спират за несъответствие в документите??? Сега всичко зависи какво ще потвърдят от острова! В крайна сметка излиза че моя документ не важи макар че на негова база ми отпуснаха обезщетение!!!
Публикувано на 24-03-2018 23:19 | RE: Борса Англия U1
fytbolistkata14
Потребител

Здравейте, някой знае ли сега по новите приети правила колко са минималните несеци на работа в англия за да получаваш борса, защото аз имам договир от април до началото на юли и после в друга ферма от септември до ноември, мислих след като се прибера ноември да пускам документи за борса, но във втората ферма ми са събират месец и малко, дори няма и 2 месеца. Ако някой е чел из сайтовете или знае колко са минималние месеци по новите правила от 2018, нека сподели
Благодаря!!

„Вие сте това, което правите, а не това, което казвате, че ще направите.“
Публикувано на 26-03-2018 22:12 | RE: Борса Англия U1
jerara
Потребител

Здравейте : Имам една голяма дилема прочетох всички коментари и отговори от които изчерпах доста полезна информация. Въпроса ми е следния: Все още работя във англия без прекасване последниите 3 год но искам да си замина за БГ за лятото и да се пусна на борсата. Как да напусна ако ги помоля да ми пишат че е с изтичане на договора дали ще се съгласят след като си е по чисто мое желание и ако не се съгласят и напусна и попълня за У1 че е с изтичане на договора и ми върнат това има ли щанс от нои да проверят и да ме хванат примерно. Благодаря и лека вечер
Редактирано от jerara на 26-03-2018 22:30
Публикувано на 28-03-2018 12:17 | RE: Борса Англия U1
jerara
Потребител

????

страница 5 от 9

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 66 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти