Форум >
Публикувано на 16-04-2021 15:19 | обезщетение за безработица след работа в англия
Здравейте казусът ми е следният:Работих във Великобритания до 31.12.2020 на временен трудов договор който изтече на въпросната по горе дата.Регистрирах се в като безработен в едноседмичен срок както е по закон и предоставих всички видове документи във НОИ в това число и u1 форма по която те работят.Във въпросната у1 форма на първата страница insured employment е поискана информация от мен самия за период до 02.01.2021 понеже въпроса е зададен така във системата кога физически сте пристигнали и напуснали държавата(оритентир за хората от нои англия) и на същата страница на гърба има информация за всички осигурителни периоди тоест работодатели като ясно се вижда че последните осигуровки са платени до 31.12.2020 предоставил съм и и копие от трудов договор,заповед за освобождение и т.н.От нои ми излизат със това че нямам право на обещетение защото Великобритания е напуснала ЕС от 01.01.2021 пък на документа имало дата 02.01.2021(първата страница)и пренебрегват информацията в документа където се вижда на кои дати са платени осигуровки както казах последната дата е 31.12.2020(края на преховния период).Споразумението между ЕС и кралството не предвиждало обещетения и след 01.01.2021 никой няма право на борса.Моля за съвет защото мисля да ги водя на съд
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители