Форум >
Публикувано на 18-07-2009 23:44 | Za National Insurance
Zdraveite, predvaritelno se izvinqvam za latinicata no nqma kirilizator na tozi laptop.
V momenta sym v edna ferma v angliq
/bqh n apisal imeto no po kysno 6te go dobavq poradi li4ni syobrajeniq/ i polojenieto e ot4aiva6to. Cakat ni za normi, 4asove i vsi4ko koeto moje da se setite a vve4e vzeha i da gonqt koito mnogo protestira /edno mom4e go gonqt za6toto vyrna nqkolko peislipa s gre6ki v 4asovete koito e rabotil/. Az se iznasqm sled sedmica, no o6te nqmame national insurance a sme tuk ot 2 meseca i pove4e. Ot fermata kazvat, 4e ot konkordiq bavqt ne6tata a ot konkordiq v4era kazaha, 4e otdavna sa izpratili formulqrite.
Ot fermata ni izlizat s nomera, 4e parite koito ni udyrjat sa za vremenen nomer.
Ima li nqkakav na4in da proverim dali ni vnasqt insuranca ?
I ako ne ni go vnasqt a samo ni go udyrjat dali moje da se obyrnem kym nqkoi koito da napravi ne6to po vyprosa. Vse pak i v BG nqma kak da raboti6 zakonno bez osigorovki a ako ne ti go pla6tat ima globi za rabotodatelq, a tuk stava duma za dosta pari...50-tina 4oveka sme vse pak.
Ako nqkoi znae ne6to po vyprosa 6te sym/a i ostanalite tuk/ mnogo blagodaren da ni pomogne
V momenta sym v edna ferma v angliq

Ot fermata ni izlizat s nomera, 4e parite koito ni udyrjat sa za vremenen nomer.
Ima li nqkakav na4in da proverim dali ni vnasqt insuranca ?
I ako ne ni go vnasqt a samo ni go udyrjat dali moje da se obyrnem kym nqkoi koito da napravi ne6to po vyprosa. Vse pak i v BG nqma kak da raboti6 zakonno bez osigorovki a ako ne ti go pla6tat ima globi za rabotodatelq, a tuk stava duma za dosta pari...50-tina 4oveka sme vse pak.
Ako nqkoi znae ne6to po vyprosa 6te sym/a i ostanalite tuk/ mnogo blagodaren da ni pomogne
Публикувано на 19-07-2009 08:35 | RE: Za National Insurance
Zdravei po povod tvoqt vupros samoshte ti kaja che izobshto ne si naqsno s inshyransa. Kakvo iskm da kaja.I nashiqt slychei e podoben no ne sme vuv ferma a v xotel. Ima xora koito sa ot 5 mesea tyk i nqmaxa podadeni zaqvleniq za inshyrans. Dokato ne pochnaxme sami da si deistvame.Mnogo e prosto i lesno. Ydrujkite koito vi pravqt sa pladneshki obir. Namerete nai blizkoto danachno do vas i sami se zapishete. Sled tova se obadete v jobs entura i si nasrochete intervio. Nie taka napravixme . V ponedelnik xodixme na intervio i vchera si polychixme nomerata
. Sega si chakame i kartite.Vsichko e bezplatno.Vsichki ostanali neshta za koito vi ydurjat sa obir.07724763512 tova mi e nomera shte pomagam ako imash nyjda ot info.Stela

Публикувано на 19-07-2009 18:18 | RE: Za National Insurance
Здрасти... Нямам време да ти обяснявам на дълго, просто погледни тук :
http://www.hmrc.gov.uk/nic/ynino.htm
и по- специално тази част :
В която се упоменава че :
* трябва да кажеш на работодателя си твоя НИН възможно най- скоро след като го разбереш и
*твоят работодател ще използва НИН-а ти за да съобщи на HMRC какви НИ удръжки са ти направени и си платил, за да може HMRC да ти запишат удръжките на НИ-сметката ти
Вместо да се чудиш как да натопиш фермата, по- добре вземи си оправи сам нещата, не е толкова трудно, както казва teaover... Никъде не е казано, че фермите са длъжни да правят НИН, ама друго си е наготово, а
http://www.hmrc.gov.uk/nic/ynino.htm
и по- специално тази част :
If you are employed
* you should tell your employer your number as soon as you know it
* your employer will use it to advise HMRC what National Insurance Contributions they have deducted and paid over so that HMRC can record these on your National Insurance account.
* you should tell your employer your number as soon as you know it
* your employer will use it to advise HMRC what National Insurance Contributions they have deducted and paid over so that HMRC can record these on your National Insurance account.
В която се упоменава че :
* трябва да кажеш на работодателя си твоя НИН възможно най- скоро след като го разбереш и
*твоят работодател ще използва НИН-а ти за да съобщи на HMRC какви НИ удръжки са ти направени и си платил, за да може HMRC да ти запишат удръжките на НИ-сметката ти
Вместо да се чудиш как да натопиш фермата, по- добре вземи си оправи сам нещата, не е толкова трудно, както казва teaover... Никъде не е казано, че фермите са длъжни да правят НИН, ама друго си е наготово, а

Публикувано на 19-07-2009 18:37 | RE: Za National Insurance
ами отидете при фермера и му кажете че щте отидеъе в полицията мен моя вермер ме цакаше с каравана одържаше по 2 патя за каравана и се правише на глупав ама му казах че отивам следващтия пат в полицията и се оправиха нештата там имат закони
Публикувано на 19-07-2009 18:43 | RE: Za National Insurance
И какво да им каже в полицията- удържат ми НИН, а не ми изкарват карта.
Опитах се да обясня, че всичко е законно според HMRC, опитах се да обясня, че никой не е длъжен да изкарва каквито и да е карти, ама не разбира тоя народ и не разбира...
Опитах се да обясня, че всичко е законно според HMRC, опитах се да обясня, че никой не е длъжен да изкарва каквито и да е карти, ама не разбира тоя народ и не разбира...

Публикувано на 30-10-2009 10:47 | RE: Za National Insurance
напротив длъжен е защото ти одържа пари за това който отиват в неговия джоб и благодарение на такива, които съветват хората да си малчат а не да си търсят правата всички народности освен българската са по добре .gif)

Ivo: Айде по-полека с изказванията! Особено, когато не разбираш за какво иде реч.
.gif)

Ivo: Айде по-полека с изказванията! Особено, когато не разбираш за какво иде реч.
Редактирано от Ivo на 30-10-2009 21:11
Публикувано на 30-10-2009 11:30 | RE: Za National Insurance
Що не ми прегледаш малко и другите мнения, пък тогава си вади изводи кой и какво съветвам. Все на българите друг българин им е виновен и все другите народи са по- добре. Парите, които се удържат, дори и да нямаш НИН, от фермата са ДЛЪЖНИ да ти направят временен ( някакъв номер) по който ти внасят удръжките, които според заонодателството са длъжни да ти удържат... Парите не отиват в джоба на фермера, а точно там, където биха отишли и ако имаш НИН. Нееднократно съм ходила в болницата с разни хора с временан НИН и всичко е било безплатно... Как мислиш ще е безплатно, ако не се плащаха осигуровки...
п.с. паразит е създание, живеещо на чужд гръб, най- малко мен можеш да наричаш паразит, защото всички проблеми с НИН и т.н. съм си ги разрешила единствено и само разчитайки на себе си!
п.с. паразит е създание, живеещо на чужд гръб, най- малко мен можеш да наричаш паразит, защото всички проблеми с НИН и т.н. съм си ги разрешила единствено и само разчитайки на себе си!
Публикувано на 02-02-2010 13:37 | RE: Za National Insurance
az pyk da ti kaja na teb 4e tozi taka nare4en vremenen NIN ne se vadi ot nikoi rabotodatel,nai ve4e stava li vypros za selskostopanski rabotnici kato nas i polqcite koito rabotqt tam za po 6 meseca ,neznam moderatorite koga ste bili za posledno tam no shte vi kaja 4e neshtata malko sa se promenili kym po zle ot gledna to4ka na rabotnika,i kakto se kaza po gore tova si e pladneshki obir 

Публикувано на 02-02-2010 13:54 | RE: Za National Insurance
ICEMAN_1 писа:
az pyk da ti kaja na teb 4e tozi taka nare4en vremenen NIN ne se vadi ot nikoi rabotodatel,nai ve4e stava li vypros za selskostopanski rabotnici kato nas i polqcite koito rabotqt tam za po 6 meseca ,neznam moderatorite koga ste bili za posledno tam no shte vi kaja 4e neshtata malko sa se promenili kym po zle ot gledna to4ka na rabotnika,i kakto se kaza po gore tova si e pladneshki obir

Не става въпрос да ти вадят нин, а да ти направят( запишат в техните документи, осчетоводят и отчетат в пейролл-а...) някакъв номер, по който номер внасят пари, удържани от заработката ти. Ако си погледнеш пейслипчето ще видиш в графата( колоната, раздела) NIN някакви символи, цифри ( рожденна дата) и т.н. които са УНИКАЛНИ за теб, и парите, които ти се внасят по този номер се натрупват така, че като (ако) си извадиш нормален NIN удържаните до момента суми се прехвърлят. Иначе модераторите са били 6 години на бригада,и във фермите в които са били всичко е било направено по гореописаната схема.

Публикувано на 02-02-2010 14:11 | RE: Za National Insurance
ami moje i po 16 da ste bili tam no az ti kazvam tova koeto sym vidql az a povqrvai mi 4e e mnogo,prosto fermerite raz4itat na tva 4e sme imigranti i si pravqt kakvoto si iskat zatova az kato sym hodil za speshna neotlojna pomosht menigyrite gledat kato mishki i se molqt da ne se iztyrve nqkoi ranen 4e e stanalo narabota,no kakto se kazva"sled kato ne si si vyv vas shte t e pravqt na maimuna"
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители