Форум >
Публикувано на 08-01-2010 23:31 | osigorovki
zdraveite iskam da popitam,znaete li dali osigorovkite koito sani bili vnsqni v uk posle mogat da vajat za bulgaria 4rez dokumenta E104
Публикувано на 08-01-2010 23:50 | RE: osigorovki
и мен ме инересува тва.браво хубава тема 

Публикувано на 09-01-2010 02:45 | RE: osigorovki
В тази тема бяхме обсъждали този въпрос.
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=153
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=153
Публикувано на 17-01-2010 07:19 | RE: osigorovki
Значи и на мен ми коства доста лутане по въпроса - засега мога да дам следното - http://www.bgseek.com/index.php?option=com_content&view=article&id=79%3A2009-12-21-09-55-28&catid=40%3Afaq&Itemid=61&lang=bg
Към момента май е най-изчерпателното
Публикувано на 17-01-2010 12:32 | RE: osigorovki
stefan_nankov писа:
Значи и на мен ми коства доста лутане по въпроса - засега мога да дам следното - [url]http://www.bgseek.com/index.php?option=com_content&view=article&id=79%3A2009-12-21-09-55-28&catid=40%3Afaq&Itemid=61z1;=bg[/url]
Значи и на мен ми коства доста лутане по въпроса - засега мога да дам следното - [url]http://www.bgseek.com/index.php?option=com_content&view=article&id=79%3A2009-12-21-09-55-28&catid=40%3Afaq&Itemid=61z1;=bg[/url]
Определено е най-изчерпателното, толкова инфо не можаха и в НОИ да ми дадат есента като се прибрах от бригада

Публикувано на 17-01-2010 14:26 | RE: osigorovki
Г-н Стефан Нанков благодарение на Вашата информация ни спестихте веднъж пари , а втори път ни дадохте възможност да се възползваме от правата си с които няма кой да ни запознае!...Особено по т.3 - ползване на обезщетение при безработица с формуляр Е301 в НОИ, наистина Ви благодаря много!
Публикувано на 17-01-2010 14:31 | RE: osigorovki
pagane писа:
Г-н Стефан Нанков благодарение на Вашата информация ни спестихте веднъж пари , а втори път ни дадохте възможност да се възползваме от правата си с които няма кой да ни запознае!...Особено по т.3 - ползване на обезщетение при безработица с формуляр Е301 в НОИ, наистина Ви благодаря много!
pagane, би ли разяснил/а по-подробно за обещетението за безработица и как се получава този формуляр E301,тъй като вече си го направил/а

Публикувано на 09-09-2010 23:04 | RE: osigorovki
Здравейте, аз се порових малко в сайта/ не бях влизала отдавна/ ама все едно не можах да попадна на инфото, което ми трябва. Ще бъда благодарна на някой, който вече е минал по моя път или поне е по-запознат ме светне. Става въпрос за следното - миналата година от юли до ноември включително съм работила в Англия. Предварително бях разучила въпросът за Е104, документ, който като представиш на НАП, че си си плащал здравните в UK, ти опрощават тези неплатените тук. Нещата ,обаче се забавиха, тъй като фермерът каза, че може да издадат и да ни пратят Р60/ един от док нужни за Revenue-to за изкарване на Е104/ чак след приключване на данъчната година, т.е. след април 2010. ОК . Изчакахме и след като го получихме, заедно с P45, последен payslip и ...нещо още май имаше ги пратихме до H&M Revenue. Чакахме прилично време. Накрая разочарованието ни беше голямо...Служител учтиво ни отговаряше , че от 1 май 2010 има промени и UK вече не издавали Е104, можели само да гарантират, че за последните два месеца от престоя сме си плащали здравни, т.е. октомври и ноември, което естествено не ни устройва. Аз също малко се замотах, но тези дни реших да проверя какво е положението в НАП, където ми отговориха, че има страни, където все още ги издават тези Е104, аз и казах: "е, да ама на мен не ми издадоха, какво да правя?"; и жената ми каза да съм си поискала Н012 или Н013, за да представя пред НАП. Това било единственият вариант да ми признаят осигуровките. Аз набързо погледнах, ама нещо не можах да намеря никъде нищо по въпроса. Може би малко съм търсила, но....все пак , ако някой вече се е сблъсквал нека сподели. Ще съм много благодарна. Аз ще продължавам да търся също.
Публикувано на 10-09-2010 14:01 | RE: osigorovki
Аз така и не разбрах как да оправя тез работи и си платих осигуровките, че не си заслужава нервите.
Публикувано на 10-09-2010 16:54 | RE: osigorovki
Обърни се към здравната каса, те са тези които могат да изискат от съответната държавна институция необходимите ти документи за признаване на здравните осигуровки. Ако в случая не е Е104 ще ти кажат поне какъв друг документ е необходим.
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители