Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: osigorovki

страница 2 от 2

< 1 2
Публикувано на 10-09-2010 22:42 | RE: osigorovki
gelia
Потребител

@Ivo - принципно е така...не си заслужава нервите, ама от друга страна нали за това уж са всички тези неща- европейски съюз, отворени граници...да се облекчат нещата. Все пак нали е гласувано и прието от някой....защо в карайна сметка за пореден път ние да даваме и то за нещо, което реално не позлваме. Въпросът е принципен, то аз моите осигуровки си ги внесох така или иначе, защото ми се налагаше да ползвам лекар. Сега оправям на един човек и се закучих просто ей така на инат. Търся си правата Нали уж имам такива
@vitooo- аз както споменах съм се обърнала вече към НАП/здравната каса/, ама те ми казаха , че щом няма Е104, искат H012 или H013- формуляри, които не открих на сайта на Revenue. За това и реших да попитам тук, ако някой знае нещо и реши да го сподели.

Публикувано на 10-09-2010 23:26 | RE: osigorovki
vitooo
Потребител

Беше споменала, че си ходила само НАП от където само изискват даден документ за да признаят осигуровките, докато от здравната каса могат да изискат съответният документ от страната членка на ЕС в която си работила. Аз опитах вече тромава е процедурата, както всяка друга в българските институции, но на мен лично ми свърши работа когато ми беше необходима.
Публикувано на 11-09-2010 00:14 | RE: osigorovki
gelia
Потребител

Ахам. Извинявай, не съм те разбрала правилно. Ама и тези от НАП не са от най-обяснителните. Благодаря за инфото , ще пробвам , дано и при мен да сработи.
Публикувано на 28-09-2010 16:15 | RE: osigorovki
nanko77
Потребител

ve4e nqma E104 a e E 013 ZA VSI4KI STR OT EVRO UNION A ZA BG E012 prilaga6 kam tozi dukoment p60 i P45 i gi zanasq6 vav zdravnata kasa i za osigoigorovki e sa6toto no gi nosi6 vav noi E 103 TOVA E DUKOMENTA TOI se vzema ot NOI pak prlaga6 P45 i P 60 i posledniq pei slip moge6 da gi polzva6 za soshqlni pomo6ti za bezrabotisha no4aka6okolo 6 mesha dokoto sA GOTOVI az minak toq pat mogite da gi vzemite ot saotvetnata dargava ako znaite kak vav angliq HOM OFFIS uspeh za svraska sas men / nanko77 @abv.bg ] moq skype nanko 77 bai

страница 2 от 2

< 1 2

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23847 | Форумни мнения 29812 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 76 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: ivanivanov85
Бригадири в момента или преди малко във форума:
miro75 emo-ivanov mitko55 jordasha shushoni83 bambi12345 Ivo karamfila puhinio bLqsuchko minkoV milkras venelinabg cepeur Min4ev83 sissi_vt pacho plamen365 mihailova80 ivanivanov85 sepuko Mitre Geri1 megastas quiksilver

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2023 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти