Форум >
Публикувано на 23-02-2012 10:48 | RE: Работа и документи
Здравейте! С риск да бъда нахокана и обвинена в слабоумие задочно, реших да отправя и аз своя въпрос. Аз съм от хората, на които им престои повторно заминаване във ферма в Англия тази година, но също така ми се иска да можех да намеря вариянт, в който да ми се предлага по-дълга (от 6 месеца) работна виза, примерно целогодишна възможност за работа. Работата във фермите ми харесва, нямам против да работя целогодишно във ферма, но така и не намерих в нета подобни оферти. Чувала съм за познати на познати, които са заминавали във ферми за гъби примерно, където договорът и работната карта са целогодишни или се удължават след всяка следваща година. Така и не стигнах до конкретна информация. Моля, ако някой е запознат обстойно да ме светне по въпроса има ли фирми в Бг които да предлагат подобна услуга или евентуално ферма, към която мога да се насоча. Благодаря!
Публикувано на 23-02-2012 11:09 | RE: Работа и документи
Има фирми, които предлагат работа във ферми за гъби, има и ферми за гъби, които набират самостоятелно работници.
Публикувано на 23-02-2012 19:03 | RE: Работа и документи
Точно това ме интересува, но така и не стигнах до конкретни имена...
Моля за по-изчерпателна информация! 

Публикувано на 24-02-2012 10:18 | RE: Работа и документи
За фирми - ЦКР Варна и Вива UK - може би.
За ферми - виж в раздела с фермите.
За ферми - виж в раздела с фермите.
Публикувано на 08-03-2012 18:55 | RE: Работа и документи
Здравейте, предстои ми идване в Англия, по- конкретно в Лондон. Имам кой да ме посрещне. С документите долу горе съм наясно как ще се извадят. Въпросът ми е има ли значение дали се ползва счетоводител при оформянето и представянето на документите за НИН ? Понеже попаднах на информация в която се казваше че ползването на счетоводител увеличава възможноста за удобрение на НИН от първия път. Ще съм ви много благодарен за отговор по въпроса.
Мерси
Мерси

Публикувано на 10-03-2012 07:58 | RE: Работа и документи
В интерес на истината,АКО попаднеш на грамотен счетоводител не би трябвало да има проблем да изкараш НИН от раз.
Моля, пишете на кирилица!
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Публикувано на 11-03-2012 14:10 | RE: Работа и документи
Благодаря за отговора
и като става въпрос за документите, да попитам докато съм в процес на вадене на НИН и имам изкаран CSCS курс за строежите, възможно ли е да си намеря работа? имам предвид ще бъде ли законно ? 

Публикувано на 30-03-2012 17:15 | RE: Работа и документи
записах се на part time английски курс и си насрочих интервю за нин въпроса ми е ще ми дадат ли нин без да съм си взел жълтата карта която ми дава право на 20 часа работа на седмица не съм работил досега и нин ми трябва за да се регистрирам като селф емплоед
Публикувано на 10-04-2012 20:04 | RE: Работа и документи
Драги сънародници чета я тази тема за N-ти път и много се ядосвам, по-объркваща е даже от изпита по прото-индоевропейски езици (който си го взех от първия път с 4) и линковете не работят
. Твърдо решен съм да си опитам късмета след бригадата! Така НИН-а живот и здраве би трябвало да ми го издадат от фермата, той пристига 1вата седмица. След получаването му веднагически трябва да подам документите за УТР по пощата или онлайн(как е по-добре?). Докато се прави УТР-то е добре да си изкарам CSCS и CIS(за констръкшън работи). И след пристигане на УТР-то и края на бригадата започвам да си търся квартира и работа в гъмтрее примерно.
Въпроса ми е правилно ли съм разбрал или съм пропуснал нещо (регистрация за селф. до колкото разбирам няма да ми трябва, а и тея жълти карти също не виждам за какво ми са).
И другия вариант е да се запиша да уча, ако съм изкарал достатъчно пари от бригадата де
ако реша да се запиша да уча ще ми трябват ли УТР и self-employed или не?

Въпроса ми е правилно ли съм разбрал или съм пропуснал нещо (регистрация за селф. до колкото разбирам няма да ми трябва, а и тея жълти карти също не виждам за какво ми са).
И другия вариант е да се запиша да уча, ако съм изкарал достатъчно пари от бригадата де

Редактирано от fliqper на 10-04-2012 20:08
Публикувано на 10-04-2012 20:18 | RE: Работа и документи
За УТР може да си направиш регистрация онлаин на сайта на данъчното.
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители