Форум >
Публикувано на 26-02-2009 11:17 | Оставане в Англия и след бригадата
Интересно ми е колко от вас мислят да останат в Англия след края на бригадата, или ако някой е останал вече да сподели мнението си. И също така за тези, които вече са били на бригада - виждайки живота в Англия(било то и живота във фермата) и живота в България къде предпочитате да живеете? Ако някой желае да сподели какви документи са нужни за легализиране на престоя в Англия, мисля че и това ще е полезно 

Публикувано на 26-02-2009 11:27 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Мен лично не ме влече идеята да живея в Англия. 
Така да се вдигна за някой друг месец бива, но не и да отида с мисълта, че там ще живея.

Така да се вдигна за някой друг месец бива, но не и да отида с мисълта, че там ще живея.

Публикувано на 26-02-2009 12:33 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
"Фирма „Юпитер-Н”съвместно с „ТИ ЕС ДЖИ”които имат регистриран офис в Англия се ангажира да изготвя следните документи за легално пребиваване с право на работа в Англия/Лондон. Фирма „Юпитер-Н”съвместно с „ТИ ЕС ДЖИ” подписват договор с вас,който ви гарантира безпроблемно изваждане на всички по- долу посочени документи и ви гарантира статут по програмата SELF EMPLYED. 1.Банкови сметки без доказване на адрес. 2.Регистрация в TAX OFICE като самонаети лица 3.Регистрация в TAX OFICE за работа в строителството-CIS карта. 4.Изпит по техника на безопасност за работа в строителството- CSCS карта. 5.NATIONAL INSURANCE NUMBER /ЕГН+ осигурителен номер/. 6.Регистрация в HOME OFICE за жълта карта като самонаето лице/ SELF EEMPLOYED/. 7.Счетоводство-връщане на данъци /за тези които имат фирма в Англия/. 8.Съдействие за получаване на Английска шофьорска книжка. 9.Регистрация в Англия на личен лекар /GP/. За вас ще бъде изпратено писмо в офиса ни в Англия в което ще бъде насрочена дата за интервюто за получаване на осигурителния ви номвр и дата за изпита ви по безопасност на труда.Формулярите за този изпит ще получите от нас и по тях ще се подготвяте за изпита. Цялата процедура трае от 45 до 60 работни дни. И се чака тук в България и след като ни уведоми колегата че е пристигнало писмо за вас вие два дни преди това трябва да сте в Англия. САМО СЛЕД ПОЛУЧАВАНЕТО НА ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ И РЕГИСТРИРАНЕТО ВИ В АНГЛИЯ ИМАТЕ ПРАВО ДА ПРЕБИВАВАТЕ И РАБОТИТЕ ЛЕГАЛНО ТАМ. "
намерих го в едно сайтче - дано да е полезно на някой!
намерих го в едно сайтче - дано да е полезно на някой!

Публикувано на 28-02-2009 13:45 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Ami takiva obqvi ima tosta v bg vestnicite v London,kakto i v nqkoi saitove 
Vuprosa e da li si struva da dava6 pari za da ti izvadqt tezi dokumenti ?

Vuprosa e da li si struva da dava6 pari za da ti izvadqt tezi dokumenti ?
Публикувано на 25-04-2009 23:24 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
не, не си струва да се дават пари на фирма, за да ти извадят документи.
с прилично ниво на английски човек може да се оправи сам и то почти без никакви разходи! изобщо не е сложна процедурата да се регистрираш като self-employed.
миналата година братовчедка ми така замина на бригада, а след това остана в Шотландия и се регистрира като селф и си работи там и е много доволна.
с прилично ниво на английски човек може да се оправи сам и то почти без никакви разходи! изобщо не е сложна процедурата да се регистрираш като self-employed.
миналата година братовчедка ми така замина на бригада, а след това остана в Шотландия и се регистрира като селф и си работи там и е много доволна.
Публикувано на 07-07-2009 12:51 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Как се е регистрирала братовчеткати, смисъл какви документи са необходими за тази регистрация и за колко време стара?Предварително ти благодаря
Редактирано от a на 07-07-2009 12:53
Публикувано на 07-07-2009 14:00 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Регистрирала се е , друг път.То така лесно ако ставаше всеки мангал щеше да е в Англия.Нали трябва да имаш уърк пермит , иначе си неэаконно пребиваващ ,каквато е и братовчедка ти.Това че е регистрирана в соц. служба нищо не эначи.

Публикувано на 07-07-2009 14:53 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Аве ти ли ще ми кажеш кво разбирам и кво не , Англия аэ съм я измислил.Аре върви се регистрирай да те видим , ако до една седмица не си намериш работа и си незаконно пребиваващ , като не си наясно не говори все професори тука.то така ако ставаше всеки скъсаняк щеше да работи в Англия.Плюс това като влизаш в страната ти е отбелязан точният срок эа който си вляэъл и оставайки нарушаваш моментално закона.

Публикувано на 07-07-2009 14:56 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Faku писа:
Аве ти ли ще ми кажеш кво разбирам и кво не , Англия аэ съм я измислил.Аре върви се регистрирай да те видим , ако до една седмица не си намериш работа и си незаконно пребиваващ , като не си наясно не говори все професори тука.то така ако ставаше всеки скъсаняк щеше да работи в Англия.Плюс това като влизаш в страната ти е отбелязан точният срок эа който си вляэъл и оставайки нарушаваш моментално закона.
Ти май живееш с няколко години назад във времето но няма значение Аве ти ли ще ми кажеш кво разбирам и кво не , Англия аэ съм я измислил.Аре върви се регистрирай да те видим , ако до една седмица не си намериш работа и си незаконно пребиваващ , като не си наясно не говори все професори тука.то така ако ставаше всеки скъсаняк щеше да работи в Англия.Плюс това като влизаш в страната ти е отбелязан точният срок эа който си вляэъл и оставайки нарушаваш моментално закона.

Щом си я измислил и Англия браво на теб-върхът си

Публикувано на 07-07-2009 16:48 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Faku писа:
...Аре върви се регистрирай да те видим , ако до една седмица не си намериш работа и си незаконно пребиваващ...
...Аре върви се регистрирай да те видим , ако до една седмица не си намериш работа и си незаконно пребиваващ...
За да се регистираш като селф- емплойд трябва вече да си започнал да упражняваш някакъв вид дейност, това се записва и в апликейшън - формата. Факт е обаче, че 99,9 % от регистриращите се тепърва започват да си търсят работа и със сигурност никой е незаконно пребиваващ. Винаги можеш да кажеш, че обекта (ако си в строитеслтвото ) е приключил и си в търсене на нов, това НЕ означава че си незаконно пребиваващ!
...като не си наясно не говори все професори тука.то така ако ставаше всеки скъсаняк щеше да работи в Англия...
Ти май си най- големият професор, и човека, на когото най- много неща не са му ясни, затова ще те помоля да спреш с коментари по теми, за които не си в час, или поне да се обосноваваш по някакъв начин, че да ти повярваме

И да, много скъсаняци вече работят в Англия, не могат да си напишат името правилно ама си купили нов телефон и са гъзарите на село... (а ти в Англия ли си?)
...Плюс това като влизаш в страната ти е отбелязан точният срок эа който си вляэъл и оставайки нарушаваш моментално закона.
...

Имаш право на поне 3 месеца като турист

ако нещо не ти е ясно питай, ако имам време може и да ти отговоря...
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители