Форум >
Публикувано на 01-09-2013 13:26 | Правила за работа във Великобритания след 01.01.2014г.
Привет на всички!
Бих желала да попитам за така наречените нови правила за работа в Англия след нова година?Може ли някой да обясни какво представляват?
Бих желала да попитам за така наречените нови правила за работа в Англия след нова година?Може ли някой да обясни какво представляват?
Публикувано на 01-09-2013 17:48 | RE: Правила за работа във Великобритания след 01.01.2014г.
1m1m17y писа:
Привет на всички!
какви правила ще има?!?!Привет на всички!
Публикувано на 01-09-2013 17:57 | RE: Правила за работа във Великобритания след 01.01.2014г.
дали ще има ограничения които поставиха при влизането ни в европейския съюз тъй като отпадат след 01.01.14 дали ще има нови ограничения и т.н. незнам за какво става на въпрос за това питам
Публикувано на 01-09-2013 18:09 | RE: Правила за работа във Великобритания след 01.01.2014г.
Това което знам аз и смятам да направя ... Вече веднъж някой бил в англия за следващ път от следващата година няма да трябва фирми и посредници ... палим самолета и заминаваме след като има къде да работим ... Всеки един друг стига да е кадърен и може да си намери работа е същото... Работата е ,че няма да ни трябва разрешително за работа и ще бъдем легални ...
Публикувано на 11-09-2013 16:57 | RE: Правила за работа във Великобритания след 01.01.2014г.
Брат ми в момента е във ферма и каза, че всички там са получили някакви писма, в които пишело, че след 5.01.2014 който искал да работи във ферма не трябвало вече да кандидатства през ИБЦ или друга агенция работеща с ХОПС или Конкордия, а директно можело да се обадят по телефона във фермата и да попитат имат ли нужда от работници - ако имат директно отиват и почват като договора няма ограничение от 6 месеца продължителност, забравяме и за трансфери по фермите, за черни списъци и т.н. т.е ставаме със статут на останалите граждани на ЕС.
Публикувано на 18-09-2013 11:58 | RE: Правила за работа във Великобритания след 01.01.2014г.
Да точно така е.Аз си дойдох преди няколко дни,а преди това говорих с моя мениджър във фермата и той ми каза,че когато си почина и реша да се върна да му пратя имейл за да уточним датата и като отида ми прави отворен контракт,т.е сте се разберем за колко време-за неопределено време или пък за няколко месеца.За всеки,който има къде да отиде е просто супер.Успех на всички!
Публикувано на 18-09-2013 16:19 | RE: Правила за работа във Великобритания след 01.01.2014г.
и в краина сметка ще се плаща ли работна карта както досега около 550 лв
Публикувано на 17-10-2013 09:29 | RE: Правила за работа във Великобритания след 01.01.2014г.
няма да плащаш работна карта,ако не заминаваш чрез посредник,а сам се договориш с фермата.Разбирате се,купуваш билет и готово.Никакви такси!
Публикувано на 18-10-2013 07:29 | RE: Правила за работа във Великобритания след 01.01.2014г.
а всичко това сигурно ли е ? т.е. сега не трябва да кандидатстваме с конкордия а просто можем да се свържем с фермата където сме били или някоя друга ферма да се договорим ,купуваме си билет и това е ?
Публикувано на 18-10-2013 23:52 | RE: Правила за работа във Великобритания след 01.01.2014г.
Здраейте на всички! Моето мнение, по въпроса с НИН и неговото издаване, е че няма как да не го дадът, дори и да ти го откажат първият път след месец би трябвало да нямаш проблем! С това присъединяване, според мен отпада нуждата от UTR номер,защото той досега е вратичката, с която ние работим!
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители